Anna: Sara Sieppi antoi 19-vuotiaana haastattelun, joka piinaa häntä yhä – häpesi silmät päästään nähtyään videon

Julkaistu:

Sara Sieppi muistelee uransa alkutaivalta tuoreessa Anna -lehdessä.
Somevaikuttaja ja tv-persoona Sara Sieppi asteli julkisuuteen ensimmäisen kerran vuoden 2011 Miss Suomi -kilpailun saattelemana. Nyt Sieppi, 27, muistelee ensikosketustaan kuuluisuuteen tuoreessa Anna -lehdessä.

– Isosiskoni ehdotti, että osallistuisin kilpailuun. Olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, enkä tiennyt mitä alkaisin tehdä, joten päätin kokeilla, nainen kertoo Annalle antamassaan haastattelussa.

Vaikka toisin voisi luulla, ei median edessä esiintyminen ollut tuolloin 19-vuotiaalle Saralle alkuun helppoa. Pienestä Kaakamon kylästä Torniosta kotoisin oleva Sara ei ollut tottunut lehdistön pyöritykseen.

– Kun olin missikisan kymmenen parhaan joukossa, kohtasin ensimmäistä kertaa median. Salamavalot räiskyivät ja kysymyksiä tuli kuin revolverin piipusta. Se oli niin hämmentävää, että lopetin siltä seisomalta puhumasta Lapin murretta, nainen kertaa kokemuksiaan.


Sieppi valittiin missifinaalissa ensimmäiseksi perintöprinsessaksi, mutta saikin yllättäen päähänsä Miss Suomen kruunun Pia Lambergin (entinen Pakarinen) luovuttua siitä syyskuussa 2011. Lamberg kritisoi tuolloin rankasti missiorganisaation toimintaa, joka johti shokkiratkaisuun.
Ensimmäisenä perintöprinsessana missikruunun peri luonnollisesti Sieppi. Uudesta tittelistä huolimatta hän suuntasi kuitenkin marraskuussa Lontooseen Miss Maailma -kilpailuun, jossa edustaminen oli ensimmäisen perintöprinsessan tehtävä.

– En ollut matkustellut ulkomailla enkä puhunut hyvin englantia. Kun tuomarit haastattelivat minua, jäädyin täysin. En muistanut nimeäni, ikääni, en mitään – en edes suomeksi. Se oli totaalinen black out, Sara muistelee kahdeksan vuoden takaista edustusmatkaansa Annan haastattelussa.


Kauhukseen Sara on saanut myöhemmin huomata, että kyseisestä tuomarihaastattelusta peräisin oleva videoklippi on jäänyt elämään Youtuben syövereihin. Videolla selvästi jännittyneen oloinen Sara yrittää parhaansa mukaan kertoa itsestään tuomareille vieraalla kielellä.

– Olen hyvin iloinen ja positiivinen ihminen ja haluan tavata uusia ihmisiä. Unelmani on olla jonain päivänä opettaja, sillä rakastan lapsia. Minulla on kaksi siskoa ja veli .. Sydämeni hakkaa nyt ihan hulluna, en tiedä miksi, hermostunut Sara kertoo videolla.

– Olen kotoisin Torniosta, se on kuin Lappi. Siellä on paljon lunta, rakastan lumilautailua ja hiihtämistä. Toivon, että minulla on edessäni hyvä ura ja perhe, hän jatkaa.

Sara kertoo Annassa itsetuntonsa romahtaneen, kun hän näki kyseisen videon itsestään internetissä. Hän kertoo toivoneensa tuolloin, että pääsisi vain pian Suomeen, jotta voisi vain unohtaa koko videon.

– Mutta törmään siihen videoon vielä tänäkin päivänä netissä! En ole ihan varma, olenko päässyt siitä vieläkään yli, mutta nykyisin se naurattaa tosi paljon, Sara toteaa Annassa.


Sara ehti kantaa missikruunuaan vain muutaman kuukauden ajan, kunnes luovutti tittelin eteenpäin Sara Chafakille tammikuussa 2012. Pätkämisseytensä jälkeen Sara on työllistänyt itsensä lukuisilla tv-töillä sekä bloggaajana ja sosiaalisen median vaikuttajana.

Seuraavaksi Sieppi nähdään ruudussa ensi syksynä, kun hän ottaa osaa Selviytyjät Suomi -ohjelman kolmannelle kaudelle. Aiemmin hänet on nähty muun muassa Onnenpyörässä, Paratiisihotellissa sekä Viidakon tähtösissä.