Kettu-sarjan tähti vieraili Helsingissä ja nautiskeli kulttuurista – sitten vastaan tuli täysi shokki: ”Miksi suomalaiset hyväksyvät sen?”

rac

Julkaistu:

Jan-Gregor Kremp ja hänen vaimonsa Johanna Gastdorf nauttivat keväisestä Helsingistä.
Legendaarisen Kettu-sarjan päätähti Jan-Gregor Kremp ja hänen vaimonsa Johanna Gastdorf olivat kunniavieraina Ilta-Sanomien Tv-lehden 15-vuotisjuhlissa viime keskiviikkona. Myös Gastdorf on Saksassa hyvin suosittu näyttelijä.
Seuraavana päivänä pari pääsi tutustumaan keväiseen Helsinkiin.

– Haluamme ehdottomasti takaisin Helsinkiin! Temppeliaukion kirkko oli mahtava ja Oodi todella kaunis. Musiikkitalo oli myös hyvin upea, Johanna Gastdorf iloitsi IS:lle vierailun jälkeen.

– Nautimme ajastamme kaupungissa kovasti. Myös Jan sai kävellä ympäriinsä rauhassa, hän jatkoi.


Parin oppaana toiminut Jaana Woll kertoo IS:lle nyt, kuinka vierailu sujui.

Woll kertoo esitelleensä saksalaistähdille Gastdorfin hehkuttamien paikkojen lisäksi muun muassa Tuomiokirkkoa, Esplanadia ja Vanhaa kauppahallia. Kremp ja Gastdorf olivat hyvin kiinnostuneita Helsingistä.

– He ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta ja kiertelivät kauppahallissa mielellään. Sieltä tarttui mukaan erilaisia maistuvia matkamuistoja, Jaana Woll kertoo.


Nähtävyyksiä katseltuaan Jaana Woll vei parin syömään ravintola Storyyn, missä kaksikko tilasi lohikeittoa ja Lindströmin pihvejä.

– Selitin siinä heille, mitä ne Lindströmin pihvit ovat, Woll naureskelee.

Saksassa kasvanut opas keskusteli pariskunnan kanssa vierailun aikana myös Suomen ja Saksan eroavaisuuksista. Erityisesti paria ihmetytti avoimen datan käyttö Suomessa.

– He olivat aivan ihmeissään siitä, että esimerkiksi verotiedot ovat täällä julkisia ja että miksi suomalaiset hyväksyvät sen. Saksassa tietosuoja on ehkä tärkeintä, mitä ihmisellä on, Woll selvittää.

– Jouduin sitten selittelemään, miksi asiat ovat näin, hän jatkaa.

Kremp ja Gastdorf olivat iloisia siitä, että saivat käyskennellä Helsingin kaduilla rauhassa.

– Toki aina välillä huomasi, kuinka ihmiset tuijottivat ja tunnistivat heidät, mutta kukaan ei erityisesti lähestynyt. He saivat olla hyvin rauhassa ja olivat siitä ilahtuneita, Woll kertoo.


56-vuotias Jan-Gregor Kremp on näytellyt Kettu-sarjassa vuodesta 2012 lähtien ylikomisario Richard Vossia. Voss nousi sarjan päähenkilöksi, kun pääosaa aiemmin esittänyt Walter Kreye sairastui syöpään ja joutui jättämään sarjan.

Sarjaa on esitetty Suomessa Ylen TV1-kanavalla vuosia ja se on ollut koko ajan erittäin suosittu. Kremp uskoo, että vuonna 1976 alkaneen sarjan suosion salaisuus on tietty muuttumattomuus.

– Tämä on ollut televisiossa yli 40 vuotta. Se on pitkä aika ja luulen, että salaisuus on sen pysyvyys. Se on klassinen rikosformaatti ja ihmiset tietävät tasan tarkkaan, mitä saavat. Ihmiset voivat seurata rikostutkintaa askel askeleelta, näyttelijä arvioi.


Kremp sai kuulla keskiviikkona, että Kettu-sarjan jokaista jaksoa seurasi viime vuonna Suomessa 600 000 katsojaa. Näyttelijä häkeltyi tiedosta täysin.

– Se on varmaan enemmän kuin Saksassa! hämmästynyt Kremp totesi ja kiitteli vuolaasti suomalaisyleisöä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt