Pettämisestä kertova supersuosittu ohjelma lopetettiin traagisen tapahtumaketjun seurauksena – osallistuja löydettiin kuolleena kotoaan

Julkaistu:

Brittikanava ITV päätti lopettaa suositun ohjelman tuotannon, kun yksi vieraista riisti henkensä.
The Jeremy Kyle Show on jo monen vuoden ajan kuulunut monen brittiläisen kestosuosikkeihin. Ohjelmassa pariskunnat yrittävät juontaja Jeremy Kylen avulla selvittää, onko heidän puolisollaan mahdollisesti salasuhde. Puolisoa yritetään saada kiinni pettämisestä muun muassa valheenpaljastustestin avulla.

Nyt tv-kanava ITV on kuitenkin päättänyt lopettaa suositun talk show’n tuotannon. Kanava päätyi kohuttuun ratkaisuun muutama päivä sen jälkeen, kun ohjelmassa vieraillut Steven Dymond riisti henkensä, uutisoi BBC. Dymond löydettiin kuolleena asunnostaan 9. toukokuuta – vain viikko sen jälkeen, kun hän oli ollut vieraana ohjelmassa.

Dymond vieraili The Jeremy Kyle Show’ssa toukokuun alussa. Myös kyseisessä jaksossa aiheena oli uskottomuus ja Dymond joutui monien muiden vieraiden tapaan valheenpaljastustestiin. Ohjelman vakiokalustoon kuulunut testi on tunnetusti herättänyt paljon tunteita sekä myös riitoja pariskuntien välille.
Valheenpaljastustestiä on asiantuntijoiden toimesta kritisoitu varsin rankasti jo aikaisemmin, kertoo BBC. Kriitikoiden mukaan testi nostaa julkisuuteen henkisesti epävakaita ja haavoittuvaisia ihmisiä, joiden psyyke ei välttämättä kestä sitä.

Eräs studioyleisössä istuneista ihmisistä kertoi BBC:lle, kuinka Dymond oli lyyhistynyt tv-studion lattialle täysin murtuneena epäonnistuttuaan valheenpaljastustestissä.


ITV tiedotti päätöksestään keskiviikkona. Kanava kertoo jatkavansa yhteistyötä Jeremy Kylen kanssa muiden projektien kautta, mutta talk show’n tuotanto lopetetaan välittömästi. ITV välittää myös surunvalittelunsa Dymondin omaisille ja läheisille.

– Jeremy Kyle Show’lla on ollut lojaali yleisö ja omistautunut tuotantoryhmä 14 vuotta, mutta nyt on tullut oikea aika saattaa show päätökseensä, kanava toteaa tiedotteessaan.

Valitettaviin tapahtumiin otettiin Britanniassa kantaa laajalti.

– Yhteiskunnallisesti meillä on vastuu siitä, miksi tällaista TV:tä tehdään. Ohjelma on heijastus meistä itsestämme, mikä saa niin monet ihmiset katsomaan sitä. Se on julmaa. Maailmassa on ihan tarpeeksi julmuutta ilman, että näytämme sitä myös televisiossa, brittipoliitikko Charles Walker kommentoi BBC:lle.

Suru-uutisten tavoitettua kanavan ITV jäädytti ohjelman tuotannon ja veti kaikki jo nauhoitetut jaksot pois ohjelmistostaan. Kanava totesi myös, ettei Dymondin jaksoa tulla koskaan näyttämään televisiossa. Dymondin tapauksesta aloitetaan kuolemansyytutkinta välittömästi, kertoo BBC.