Uusin Game of Thrones -jakso antoi pohdittavaa monelle amerikkalais­vanhemmalle – kannattiko lapsi nimetä rakastetun hahmon mukaan?

Julkaistu:

GOT
Tuhannet pikkutytöt ovat saaneet Yhdysvalloissa nimensä Game of Thrones -hahmojen mukaan. Yksi hahmoista teki sarjan uudessa jaksossa yllättävän täyskäännöksen. Asia ei jäänyt sosiaalisessa mediassa huomaamatta.
Varoitus: sisältää juonipaljastuksia.

George R. R. Martinin luoman Game of Thrones -sarjan päätöskausi on tarjoillut tuttuun tapaan karmaisevia yllätyksiä.

Kahdeksannen kauden viides jakso nousee kuitenkin verisyydessään ylitse muiden.

Sarjan yksi rakastetuimmista hahmoista on raivannut päättäväisesti tiensä valtavan armeijan johtoon. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) on edustanut oikeudenmukaisuutta ja vakiinnuttanut paikkansa voimakkaiden naisten esikuvana.

Kausi toisensa jälkeen Daenerys on taistellut heikompien puolesta, vapauttanut orjia ja huolehtinut lähimmäisistään - aina uusimpaan jaksoon saakka.

Sarjan jaksossa The Bells Daenerys näyttäytyy kaikkea muuta kuin oikeudenmukaisena. Hän tekee monen fanin jo aavisteleman täyskäännöksen, hyökkää armeijoineen Kuninkaansatamaan armotta ja surmaa säälimättä tuhansia sivullisia.

Sarjan rakastetun hahmon verenhimoisuus antaa miettimisen aihetta tuhansille amerikkalaisvanhemmille.

Hahmon kunniaksi on nimittäin nimetty Yhdysvalloissa lapsia heti ensimmäisistä kausista lähtien. The Washington Post -sanomalehden mukaan ainakin 3 562 lasta on saanut vuodesta 2011 lähtien nimekseen joko ”Khaleesi” tai ”Daenerys”. Luku sisältää yleisimmät kirjoitusvirheet, kuten “Kaleesi” and “Danerys”.

Vanhimmat hahmon mukaan nimetyt lapset täyttävät tänä vuonna kahdeksan vuotta.

Daenerys Targaryenin takinkäännön ja nimien yhteys ei jäänyt yhteisöpalvelu Twitterin kommenttien perusteella katsojilta huomaamatta.The Washington Post muistuttaa jutussaan, että lapsilla on onneksi taipumusta kasvaa omalla tavallaan nimistään huolimatta.

Daenerys on antanut kaudella kahdeksan vanhemmille pohtimisen aihetta.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt