Morsiamen pöyristyttävä vaatimus sai aikaan raivoisan perheriidan – olettaa sulhasensa liki tuntemattoman sisaren maksavan häät - Viihde - Ilta-Sanomat

Morsiamen pöyristyttävä vaatimus sai aikaan raivoisan perheriidan – olettaa sulhasensa liki tuntemattoman sisaren maksavan häät

Nainen tarjoutui aikanaan maksamaan puolet sisarpuolensa häistä. Nyt samaa kohtelua odottaa myös hänen veljensä.

Kuvan morsian ei liity tapaukseen.­

14.5.2019 9:00

Häiden järjestäminen on kallista puuhaa. Toisinaan järjestelyjen hintalappu voi kohota jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Ei siis ihme, että monet hääparit joutuvat pohtimaan myös häiden taloudellisia kustannuksia.

Tähän ongelmaan törmäsi myös erään sulhasen sisarpuoli – tosin hieman eri tavalla, kertoo brittiehti Mirror. Nainen avautui nimimerkillä ”Not a Fairy Gof Mother” eli ei hyvä haltijatar joutuneensa hyvin kiusalliseen tilanteeseen veljensä häihin liittyen. Hän pyysi apua ongelmaansa nettipalstalla.

Nainen kirjoittaa tarjoutuneensa muutamia vuosia sitten maksamaan puolet sisarpuolensa häistä, sillä heidän isänsä sai sydänkohtauksen vain hieman ennen häitä. Naisella on hyvä taloudellinen tilanne, hyväpalkkainen työ sekä sijoitusasuntoja.

– Maksoin puolet hänen häistään sekä heidän häämatkansa, yhteensä noin 10 000 puntaa. Se oli lahja, enkä halunnut vanhempieni huolehtivan mistään muusta kuin isäpuoleni parantumisesta. Olemme myös hyvin läheisiä sisarpuoleni kanssa, nainen kirjoittaa.

Nyt samaa kohtelua peräänkuuluttaa myös naisen velipuoli, jota hän hädin tuskin tuntee. Mies on häntä huomattavasti nuorempi ja menossa naimisiin lukioaikaisen tyttöystävänsä kanssa.

– Tervetulobrunssilla hänen morsiamensa halusi tietää, kuinka paljon rahaa antaisin heille häitä varten. Veljeni yritti hyssytellä häntä, mutta tyttö kertoi koko pöytäseurueelle kuinka olen heille velkaa häämatkan ja vastaanoton, sillä tein saman sisarelleni, nainen tilittää.

– Olenhan kuitenkin se ”rikas sisko”, jolla ei ole omaa perhettä. Hän vaikeni, kun hänen äitinsä käski olla hiljaa. Mutta se oli todella epämukava brunssi, hän jatkaa.

Nainen kertoo kirjoituksessaan veljensä soittaneen hänelle kymmeniä kertoja brunssin jälkeen. Normaalisti hän ei kuule veljestään korkeintaan kerran vuodessa.

– En anna kummallekaan heistä senttiäkään sen brunssin jälkeen. Ostan heille jotain lahjarekisteristä, mutta sulhasen sisarena minulla ei ole mitään velvollisuutta maksaa niitä häitä.

– Tiedän, ettei morsiamen vanhemmilla ole varaa maksaa häitä. Mutta en ikinä aio tuhlata rahojani hemmoteltuun kakaraan, joka luulee minun olevan hänelle velkaa unelmiensa häät, hän päättää.

Kirjoituksen kommenttikenttä täyttyi nopeasti vastauksista. Nainen sanottiin olevan antelias ylipäätään osallistuessaan häihin saamansa kohtelun jälkeen.

– Nuo kaksi kakaraa tarvitsevat pudotuksen maan pinnalle, eräs kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?