Suomi mainittu! Vihoviimeisen Game of Thrones -jakson trailerissa soi tamperelaisen Tapanin tekemä kappale – ”Tämä on pieni lottovoitto!”

Kaikkien aikojen viimeisen Game of Thrones -jakson trailerissa kuullaan tamperelaisen Tapani Siirtolan tekemää musiikkia.

14.5.2019 7:58

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa julkaistiin maailmanlaajuiseksi jätti-ilmiöksi nousseen Game of Thrones -sarjan toiseksi viimeinen jakso eli kahdeksannen kauden viides jakso.

Sarjan fanit odottavat innoissaan, kuinka eeppinen sarja päättyy, ja siitä antaa pienen pientä osviittaa maanantaiaamuna Suomen aikaa YouTubessa julkaistu kaikkien aikojen viimeisen Game of Thrones -jakson traileri.

Jos et halua tietää juonipaljastuksia, niin älä katso alla olevaa traileria.

Trailerin kuvamateriaalin taustalla soi haikea ja mahtipontinen kappale. Nyt suomalaiset voivat juosta torille juhlimaan, sillä kyseinen kappale on tamperelaisen Tapani Siirtolan säveltämä.

– Onhan tämä aivan mahtavaa, mies hehkuttaa.

– Alunperin olen tehnyt kappaleen kotonani Tampereella neljä vuotta sitten. Sävelsin Act of God -kappaleen ihan toista elokuvaa varten, mutta sitä ei käytettykään siinä, ja se jäi trailerimusiikkia tilaavan firman pöytälaatikkoon, josta se nyt löydettiin, Siirtola kertoo.

Tapani Siirtolan säveltämä kappale kuullaan Game of Thronesin kahdeksannen kauden viimeisen jakson trailerissa.

36-vuotias Siirtola on jo useiden vuosien ajan tehnyt musiikkia Pusher Music -yritykselle, joka hallinnoi ja myy musiikkia elokuvien trailereihin. Nyt Siirtolalle kävi jättimäinen onni.

– Kuulin noin viikko sitten huhuja edustajaltani, että kappaleeni on ehdolla tähän traileriin. Tänään aamulla katsoin trailerin ja siellä se soi: minun säveltämäni kappale! Siirtola selittää.

– Oli todella vaikea olla kertomatta asiasta kenellekään. Enkä tietysti olisikaan voinut kertoa sitä faktana, sillä tiesin vain, että kappaleeni on ehdolla.

Myös Siirtola itse kuuluu Game of Thronesin jättimäiseen fanikuntaan. Hän on katsonut sarjan kaikki jaksot ja odottaa innoissaan näkevänsä, kuinka sarja päättyy. Se, että hän on sarjan fani, tekee tilanteesta Siirtolalle erityisen innostavan.

– Kyllähän tämä on kuin pieni lottovoitto! hän intoilee.

Siirtolan musiikkia on voinut kuulla aiemmin jo monissa erilaisissa projekteissa. Miehen sävellykset ovat soineet muun muassa Hercules- ja Riddick-elokuvien trailerissa sekä Netflixin Daredevil-sarjan trailerissa.

– Monet sävellykseni ovat olleet valtavan suuressa levityksessä, mutta Game of Thrones on niin suuri ilmiö, että uskon tämän kappaleen nousevan kaikkein kuunnelluimmaksi, Siirtola pohtii.

– Game of Thronesin trailerit ovat keränneet yleensä useita miljoonia katselukertoja ja uskon, että tämä kaikkien aikojen viimeisen jakson ja loppuhuipennuksen traileri kerää niitä myös todella paljon.

YouTubesta näkee, että sarjan kahdeksannen eli viimeisen kauden trailerit ovat keränneet vajaasta miljoonasta jopa 17 miljoonaa katsojaa.

Tapani Siirtola tekee työkseen musiikkia muun muassa trailereihin ja peleihin. Hän kertoo, että hänellä on edustaja Yhdysvalloissa ja säveltäminen on hänelle täyspäiväistä työtä.

– Tilauksia tulee ihan koko ajan. Juuri tälläkin hetkellä teen tilausta yhteen traileriin, hän kertoo.

Siirtola kertoo, että hänen työnsä on siitä jännittävää, ettei hän koskaan tiedä, mitä hänen tekemilleen kappaleille tulee tapahtumaan.

– Tilauksia tulee todella paljon, mutta koskaan ei tiedä, että mitkä niistä menevät läpi ja lopulliseen traileriin. Ja joskus käy näin, että kauan sitten tekemäni kappale on jäänyt pöytälaatikkoon ja hyppää sitten julki ihan eri tuotannon yhteydessä.

Tapani Siirtola tekee työkseen musiikkia peleihin ja trailereihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?