Miska Haakana salasi Selviytyjät-voiton tyttöystävältään – läväytti yllättäen eteen 30 000 euron potin: näin hän aikoo käyttää rahat - Viihde - Ilta-Sanomat

Miska Haakana salasi Selviytyjät-voiton tyttöystävältään – läväytti yllättäen eteen 30 000 euron potin: näin hän aikoo käyttää rahat

Miska Haakana on ehtinyt lähes vuoden ajan pohtia, mitä hän tekee Selviytyjien voittopotilla. Osa siitä menee hyväntekeväisyyteen, osa YouTube-tähden fanien iloksi ja osa omaan käyttöön.

Julkaistu: 13.5.2019 12:56

Miska Haakana salasi Selviytyjät-voittonsa vuoden ajan kaikilta, aluksi jopa tyttöystävältään. Nyt hän kertoo, miten aikoo käyttää rahat.

Sunnuntai-iltana nähtiin, miten nuori YouTube-tähti Miska Haakana, 22, nappasi voiton Selviytyjät Suomi -kilpailussa. Epäonnisessa Agila-heimossa kisan aloittaneen Miskan voitto tuli monelle – myös hänelle itselleen – yllätyksenä, sillä hän ei ollut fyysisin tai kieroin pelaaja.

– Olin todella epäuskoisen ihan viimeiseen asti. Olen ihminen, joka miettii ihan liikaa asioista ja aluksi ajattelin, että okei, olen finaalissa Kimin kanssa, kyllä mä varmaan voitan. Aloin kuitenkin ajatella, että porukka äänestää Kimiä, koska hän on joutunut repimään itseään enemmän ja pelaamaan kovempaa, koska olisin itse äänestänyt häntä, jos en olisi ollut finaalissa, Miska kertoo IS:lle.

Miska yritti ansaita tuomariston ääniä olemalla mahdollisimman neutraali viimeisessä heimoneuvostossa, jossa kilpailijat pääsivät hiillostamaan häntä ja Kimiä. Tilanne jännitti finaalikaksikkoa valtavasti ja suusta oli vaikea saada ulos järkeviä sanoja omassa puolustuspuheessa.

– Sitä jännitti aivan valtavasti. Kun odotimme heimoneuvostoon menoa, kävi Kim ainakin 20 kertaa pissalla. Tiedän, että on olemassa jännäpissa, mutta en ole koskaan nähnyt tuollaista, Miska kertoo nauraen.

Kun voitto lopulta napsahti omalle kohdalle, oli Miska täysin häkeltynyt.

– Sitä oli tosi vaikea uskoa, että oli päihittänyt ammattiurheilijoita ja tosi kovia kilpailijoita. Se tuntui ihan mahtavalta, hän sanoo.

Voitto maistui makealta.

Salasi voiton kaikilta

Viimeisen heimoneuvoston jälkeen kamerat sammuivat ja kisa oli ohi. Miska soitti hotellilta tyttöystävälleen Alisa Aarniomäelle ja kertoi tälle kilpailun päättyneen. Hän kuitenkin jätti kertomatta olennaisimman asian: että oli juuri voittanut 30 000 euroa.

– En sanonut Alisalle mitään voitosta ennen kuin pääsin takaisin Suomeen. Soitin Filippiineiltä hänelle ja väitin, ettemme saaneet pitää siellä puhelimia aiemmin. Huijasin, että saimme kaikki puhelimet vasta silloin takaisin ja hämäsin häntä kertomalla, että olen tippunut jo aikaisemmin.

Kotimatka Filippiineiltä Suomeen oli pitkä. Kun Miska pääsi perille, oli tyttöystävä häntä vastassa.

– Kun pääsimme himaan, kaivoin laukusta vähän tuliaisia Alisalle. Näytin, että ostin paikallisia makeisia, paidan ja huiveja ja myös tällaisen pienen tuliaisen ja annoin sen laatan, jossa luki 30 000 euroa.

– Hän oli vaan, että ”MITÄ? VOITIT SÄ?”. Sanoin, että no joo, toin tällaisen pienen 30 tonnin tuliaisen. Se oli hauska pikku hämäys. Hän sanoi, että uskoi koko ajan, että joko tipun ekana tai pääsen tosi pitkälle.

Miska on joutunut lähes vuoden ajan vaikenemaan voitostaan visusti ja Alisa oli lopulta ainoa, joka siitä tiesi. Reilut kolme vuotta seurustellut pari asuu yhdessä, joten kookasta puista voittolaattaa olisi ollut liki mahdotonta piilotella puolisolta.

– Olen nauttinut siitä, että olen saanut salata tämän tiedon kaikilta, mutta Alisalle siitä oli kiva kertoa, Miska virnistää.

Selviytyjissä nähtiin, miten Miska herkistyi luettuaan kirjeen tyttöystävältään. Hän kertoo, että tajusi vasta kirjeen saatuaan, kuinka rankkaa peli oli henkisesti ja kuinka ikävä hänellä oli puolisoaan. Pitkä erossa olo tuntui kotona kuitenkin vielä rankemmalta.

– Aika tuntui Alisalle pidemmältä kuin mulle, koska hänellä oli epävarmuus siitä, milloin putoan ja milloin minulta tulee viestiä.

– Kun tulin himaan, oli ihanaa tavata pitkästä aikaa. Hänen ensimmäinen reaktionsa oli aika yllättynyt, kun hän näki ränsistyneen merirosvon näköisen äijän, joka käveli takaisin sieltä.

Miska yhdessä tyttöystävänsä Alisa Aarniomäen kanssa talvella.

Tähän voittorahat kuluvat

Selviytyjien muhkean voittopotin Miska aikoo käyttää useaan eri kohteeseen. Hän on ehtinyt pohtia rahojen käyttötarkoitusta liki vuoden ja on saanut viimein luotua suunnitelman niiden varalle.

– En ole kaikesta vielä ihan varma, mutta osan haluan lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja olen päättänyt lahjoittaa rahaa Syöpäsäätiölle. Aihe liittyy vahvasti omaan elämääni, sillä äitini sairasti syöpää, hän sanoo.

Miska avautui Selviytyjissä lapsuudestaan ja siitä, että hän menetti äitinsä vain 12-vuotiaana. Sitä ennen tämä sairasti syöpää parin vuoden ajan ja nuoren Miskan elämä pyöri pitkään äidin vaikean sairauden ympärillä.

Hyväntekeväisyyden lisäksi Miska aikoo toteuttaa projektin, jonka avulla myös hänen YouTube-seuraajansa pääsevät nauttimaan voittopotista.

– Moni on sanonut, että ne on sun rahat eikä sun tarvitse käyttää niitä mihinkään muuhun. Haluan kuitenkin tehdä tällä rahalla jotain sellaista, mitä ei muuten tekisi ja mistä myös muut voivat nauttia. Paljastan myöhemmin, mikä se isompi projekti on, hän toteaa.

Lisäksi Miska aikoo tehdä lyhytelokuvan ja lähteä unelmamatkalleen Yhdysvaltoihin yhdessä tyttöystävänsä kanssa.

– Jenkit on ollut minun ikuisuustavoitteeni ja jos en tee sitä nyt, en tiedä milloin teen sen. En tiedä vielä, mihin väliin saan sen reissun mahtumaan, koska kalenterini on aivan täynnä, mutta jossain vaiheessa toteutan sen unelman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?