Queenin menestysmusikaali rantautuu Suomeen – Ketkä huippunimet tähdittävät We Will Rock You -musikaalia?

Julkaistu: , Päivitetty:

suora lähetys
Maailmanluokan rock-musikaali We Will Rock You saa innolla odotetun suomenkielisen ensi-iltansa keväällä 2020. IS näyttää suorana lähetyksenä kello 11 alkaen, kun musikaalin tähdet paljastetaan.
Yksi maailman rakastetuimmista ja menestyneimmistä musikaaleista We Will Rock You saa suomenkielisen ensi-iltansa Helsingissä huhtikuussa 2020.

Alkuperäinen We Will Rock You sai ensi-iltansa vuonna 2002 Lontoossa. West Endissä valtavaa suosiota nauttinut musikaali esitetään suomeksi Messukeskus Amfi -teatterissa Helsingissä ja lavalla tullaan näkemään suomalaisia huippuesiintyjiä.
  • Suora lähetys on päättynyt.
Musikaali kietoutuu Queenin suosituimpien kappaleiden ja sanoitusten ympärille. We Will Rock You sijoittuu tulevaisuuteen, jossa maapalloa hallitsee tyranni. Yksinvaltias on kieltänyt live-musiikin esittämisen ja rock-musiikki on kadonnut kokonaan. Niin kutsuttu GaGa-sukupolvi kuuntelee samaa musiikkia, katsoo samoja elokuvia, käyttää samanlaisia vaatteita ja ajattelee samalla tavalla.

Joukossa on kuitenkin muutamia, jotka eivät halua sulautua massaan. Valtavirtaa vastaan uiva parivaljakko, Galileo ja Scaramouche, taistelee vapaan ajattelun, muodin ja erityisesti musiikin puolesta. Rock-musiikin henkiin herättämistä ei voi estää, kun historian havinasta löytyy Queenin kitaristin Brian Mayn kitara. Musikaalissa kuullaan Queenin suosituimpia kappaleita, kuten I Want to Break Free, Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now ja Another One Bites the Dust.

Queenin hitit on kääntänyt suomeksi sanoittaja-säveltäjä Mariska, ja suomenkielisestä musikaalista vastaa tietokirjailija ja kääntäjä Sanni Heinzmann. Mutta ketkä ovat Suomen Scaramouche, Galileo ja Killer Queen?


– We Will Rock You tulee olemaan tasoltaan ainutlaatuinen. Musikaalia ei ole koskaan aiemmin esitetty Suomessa ja kevään 2020 suomenkielellä esitettävä musikaali on yhteistyö suomalaisen ja kansainvälisen huipputason tuotantoryhmän kesken. Kokoluokaltaan musikaali on kansainvälisten suurtuotantojen tasoinen, musikaalin tuottajiin kuuluva Johan Storgård sanoo.

Storgård oli mukana tuomassa Suomeen Abban Mamma Mia! -musikaalia viime keväänä. Laura Voutilaisen tähdittämää musikaalia kävi katsomassa 90 000 katsojaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt