Miska Haakana, 22, oli luovuttaa Selviytyjissä jo alkumetreillä – näky lentokentällä ajoi epätoivon valtaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Miska Haakana, 22, oli luovuttaa Selviytyjissä jo alkumetreillä – näky lentokentällä ajoi epätoivon valtaan

Miska Haakana voitti Selviytyjät.

Julkaistu: 12.5.2019 22:13

Miska Haakana sanoo, ettei olisi ikimaailmassa uskonut voittavansa Selviytyjät Suomi -kisaa.

Miska Haakana kruunattiin Selviytyjät Suomi -kisan voittajaksi sunnuntai-iltana Nelosella esitetyssä huippujännittävässä finaalissa. Miska ja Kim Herold pääsivät tuomariston eteen kertomaan, miksi juuri heidän pitäisi voittaa kisa.

Miska vei voiton tuomariäänillä ylivoimaisesti. Filippiinien viidakossa 32 päivää sinnitellyt Miska kertoo, ettei ole uskoa voittoa todeksi.

– En ole yhden yhtä hiihtokisaa tai jalkapalloturnausta voittanut ala- tai yläasteella, mutta nyt voin sanoa voittaneeni jotain! Tämä on vähän tärkeämpi voitto kuin joku ala-asteen hiihtokisa. I did it! hän hehkuttaa.

Miska ei peitellyt onneaan kuultuaan olevansa Selviytyjien voittaja.

Miska kuvailee olleensa lähellä ajautua epätoivoon jo lentokentällä, kun hän näki muut kilpailijat. Mukana kisassa oli monia entisiä huippu-urheilijoita, jotka saivat Miskan jalat tutisemaan.

– Siinä vaiheessa kun tulin saarelle, ajattelin että voittoprosenttini on about nolla. Kun astuin Helsinki-Vantaan lentokentälle ja näin siellä jonkun Hanneksen (Hyvönen), niin olin, että ei jumalauta tästä tule mitään, Miska muistelee ensireaktiotaan.

– Katsoin itseäni ja katsoin muita, ajattelin, että voin lähteä suorilla himaan. Ei tämä tule onnistumaan.

Kisan parhaaksi ja samalla myös kamalimmaksi hetkeksi Miska nimeää viimeisen kilpailun, jossa hän, Kim ja Wallu Valpio pinkoivat viimeisillä voimillaan läpi viidakon. Hän kuvailee kilpailun vieneen hänestä viimeisetkin voimanrippeet.

– Se oli koko kisan siistein ja hirvein kokemus samaan aikaan, Miska kuvailee viimeistä kilpailua.

– Menin varmaan seitsemättä kertaa edes takaisin. Se oli fyysisesti ja henkisesti aivan hirveää.

Kim Herold ja Miska Haatana kilpailivat voitosta. Miska valittiin Selviytyjät Suomi -kisan voittajaksi tuomariäänillä.

Kilpailun kaksi nopeinta pääsivät tuomariston eteen. Miska sanoo olleensa alussa itsevarma siitä, että tulisi kyllä voittamaan leirissä juonitelleen Kimin. Itsevarmuus karisi kuitenkin yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

– Heti kun hiffasin, että minä ja Kim olemme finaalissa, niin aluksi oli itsevarma fiilis. Mitä enemmän mietin asiaa, niin sitä enemmän tuli epävarmaksi. Heimoneuvostossa olin melkein sataprosenttisen varma etten tule voittamaan. Itse olisin äänestänyt Kimiä. Miksi nämä muut äänestäisivät minua, jos minäkin olisin äänestänyt Kimiä? hän sanoo pohtineensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?