Raaka yllätyskäänne Selviytyjissä sai itsevarmuutta uhkuneen Wallun pelin aivan sekaisin – teki kohtalokkaan virheen: ”Olen ihan nolla” - Viihde - Ilta-Sanomat

Raaka yllätyskäänne Selviytyjissä sai itsevarmuutta uhkuneen Wallun pelin aivan sekaisin – teki kohtalokkaan virheen: ”Olen ihan nolla”

Wallu Valpio on punonut Selviytyjissä ahkerasti juonia, mutta viimeinen käänne sai Wallun suunnitelmat aivan sekaisin.

Julkaistu: 12.5.2019 21:00

Juontaja Juuso Mäkilähteellä oli kilpailijoille tarjolla yllätys Selviytyjien finaalijaksossa.

Selviytyjät Suomi -ohjelman viimeisessä jaksossa toisistaan mittaa ottivat Miska Haakana, 22, Wallu Walpio, 45, ja Kim Herold, 38.

Viime viikolla miehet selvittivät tiensä finaalikolmikkoon julmalla selkään puukotuksella. Wallu punoi juonia Virpi Kätkän pään menoksi ja maalaili Miskan päähän erilaisia uhkakuvia, kuinka Virpi voittaisi koko pelin, jos pääsisi finaaliin.

Keskustelu sai Miskan lopulta kääntämään takkinsa pisimmälle liittolaiselleen.

Heimoneuvoston jälkeen Wallu myhäili kameroille olevansa tilanteeseen äärimmäisen tyytyväinen.

– Kaikki on mennyt masterplanin mukaan. Jos minä voitan tai Kim voittaa, niin olen finaalissa, Wallu hekumoi.

–Wallu ja Miska vaikuttavat paljon puhtaammilta. Tuomaristoon nähden minulla on altavastaajan asema, Kim pohti ennen viimeistä kisaa.

Wallu sanoi olevansa sataprosenttisesti varma, että hän voittaa Kimin tuomariäänissä. Kaiken varmuuden vuoksi hän haluaa tehdä sopimuksen myös Miskan kanssa ja varmistaa näin paikkansa finaalissa.

Wallu ohjasi Miskan syrjemmälle keskustelemaan ja vaatii tältä tiukkaan sävyyn vakuuksia siitä, että tilaisuuden tullen Miska valitsee juuri hänet kanssaan finaaliin.

– Mennäänkö me sillä tavalla, että me valitaan toisemme vai otetaanko me fifty-fifty, että sä valitset Kimin ja mä valitsen Kimin? hän intti Miskalta.

Lopulta Wallu päätyi käyttämään juonissaan härskiä keinoa.

– Jotta saan tämän finaalipaikan itselleni, niin halusin varmistaa sen, että Miska valitsee minut finaaliin. Siinä käytettiin aikamoista lupausta, kun täällä nyt vähän kaikki pettää näitä lupauksia, niin pyysin häntä vannomaan sitten äitinsä haudan kautta, että hän minut ottaa finaaliin, Wallu selosti.

Miska on aiemmin kertonut saarella, että hänen äitinsä kuoli syöpään Miskan ollessa vain 12-vuotias.

–En voi näyttää onneani, koska Miska on paikalla, mutta olen näin lähellä voittoa! Wallu hihkui.

”On tämä raaka peli”

Wallun asteli viimeiseen koitokseen itsevarmana siitä, että hän on finaalissa, voitti viimeisen kisan kumpi tahansa hänen kilpakumppaneistaan.

Juontaja Juuso Mäkilähteellä oli kuitenkin Wallulle, Kimille ja Miskalle yllätys. Toisin kuin miehet olivat luulleet, ei kilpailun voittaja saisikaan valita kenet haluaa ottaa mukaansa tuomariston eteen.

Mangrovemetsässä käytävän kilpailun kaksi nopeinta lunastaisivat paikkansa finaaliin.

Yllätyskäänne sotki täysin Wallu Valpion hartaasti rakennetun suunnitelman.

Wallun suunnitelmat varmasta finaalipaikasta romuttuivat hetkessä.

– Peli saa aivan uuden luonteen, jos yhden kilpailun perusteella finaalipaikka jää saamatta. Sanotaanko, että meidän syväanalyyseilla voi pyyhkiä pyllynreikää. Kyllä se taitaa olla niin, että nopeat syövät hitaat tänään, Wallu analysoi.

– Tässä kilpailussa olen huomannut sen, että mikään ei ole reilua. On tämä raaka peli eliminoida kolmas kilpailija, Miska sanoi.

Viimeisessä kilpailussa selviytyjät joutuivat selvittämään useita eri nopeutta, älyä ja fyysistä kestävyyttä testaavia haasteita mangrovemetsässä.

Wallu ajautui umpikujaan ongelmanratkaisukykyä vaativassa tehtävässä. Kim suoritti ensimmäisen etapin nopeiten, Miska aivan kannoillaan.

– Ei ole todellista! Aivot ei leikkaa. Olen ihan nolla, Wallu tuskaili.

Kilpailijat saivat eteensä kuusi arkkua, joissa on eläimiä tuhatjalkaisista sammakoihin. He joutuivat laskemaan tarkkaan kuinka monta eläintä kussakin arkussa on.

Kim ja Miska pääsivät viimeiselle etapille etulyöntiasemassa, sillä he ovat keränneet mangroveviidakon läpi juostessaan kiviä, joilla he voisivat lunastaa oikean vastauksen eläinten lukumäärää kysyttäessä.

Kilpakumppaneidensa taakse jäänyt Wallu ei jäänyt keräämään kiviä, vaan pinkoo hillitöntä vauhtia viidakossa saadakseen Kimin ja Miskan kiinni.

Wallun hillitön loppukiri tuotti tulosta.

Kim selvitti kisan nopeiten ja takaa itselleen paikan finaalissa. Kivien tuomasta edusta huolimatta Miska ei laskenut kaikkien eläinten lukumäärää oikein.

– Ei voi olla totta! epäuskoinen Miska huusi Juuson ilmoittaessa vastauksen olevan väärin.

Kuinka monta eläintä kussakin arkussa oli?

Turhautunut Miska tuskaili eläinten lukumäärän kanssa.

Wallu ja Miska olivat aivan rintarinnan ja molemmat joutuvat tarpomaan takaisin arkuille useita kertoja. Lopulta Miskan vastaus oli oikein ja hän lunasti itselleen finaalipaikan.

Wallun kohtaloksi kisassa koitui se, ettei hän jäänyt keräämään kiviä metsästä. Hänen kisansa katkesi karulla tavalla aivan viime metreillä ja paikka kärkikaksikossa jäi kaukaiseksi haaveeksi.

– Olo on sanoinkuvaamattoman pettynyt. Suunnitelmat meni mönkään, koska kisa oli raaka pudotuskilpailu, jossa yksi tipahtaa. 30 000 euroa meni sen siliän tien. Jos olisin Kimin kanssa finaaliin päässyt, niin 30 000 euroa olisi ollut minun.

Selviytyjien leirissä Kim ja Miska keskustelivat Wallun juonittelusta ja totesivat miehen leperrelleen samoja lupauksia niin Miskalle kuin Kimillekin.

– Karma is a bitch. Wallu sai kostonsa. Näin se menee, Kim sanoi.

Selviytyjät Suomi -ohjelman finaali sunnuntaina Nelosella klo 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?