Keikkalavoille palaava Katri Helena, 73, Ylellä: tänä vuonna luvassa vain seitsemän esiintymistä – ”En halua kuolla korkkarit jalassa”

Julkaistu:

haastattelu
Arto Nybergissä vieraillut Katri Helena kertoo hiljentäneensä tahtiaan huomattavasti.
Viime kesänä laulaja Katri Helena, 73, hän jäi terveysongelmien vuoksi määrittelemättömän mittaisella keikkatauolle ja on esiintynyt sen jälkeen vain harvakseltaan julkisuudessa.

Toukokuun alussa hänen keikkakalenteriinsa oli kuitenkin ilmestynyt kolme uutta keikkaa ja sunnuntaina hän vieraili Ylellä esitettävässä Arto Nyberg -keskusteluohjelmassa.

Suorassa lähetyksessä Katri Helena kertoi toimittaja Arto Nybergille, että hän oli viime kesänä todella väsynyt ja pitkä tauko tuli tarpeeseen.

– Juhannuspäivänä tuli vaan stoppi. En enää jaksanut. Voimat meni, Katri Helena kertoi ohjelmassa.

– Pikku hiljaa (tauolla) huomasin, mitä on elämä ilman sitä stressiä, että pitää aina olla valmistautumassa seuraavaan keikkaan. Voi melkein sanoa, että ne 55 vuotta olivat jatkuvaa stressiä, johon vain tottui ja joka tuntui ihan kivalta. Mutta kuten tiedetään, niin stressi on ihmisen pahin vihollinen.


Katri Helena huomautti, että hän on ollut välillä riemullinenkin siitä, ettei tarvitse olla koko ajan valmistautumissa uuteen. Hän jopa tunnusti, että oli välillä miettinyt lopettavansa uransa kokonaan.

– Välillä mietin, että olisiko se siinä, hän tunnusti ohjelmassa.

Hän ei kuitenkaan halunnut lopettaa pitkää uraansa kuin seinään ja aikookin tehdä tästä eteenpäin keikkoja mahdollisimman vähän, mutta ne vähät todella hyvin. Kesällä hänellä on edessään kaksi esiintymistä, jotka eivät ole hänen omia keikkoja. Syksyllä on puolestaan luvassa neljä vai viisi joulukonserttia. Seuraavasta vuodesta hän ei ole sopinut vielä mitään ja se tuleekin menemään sen mukaan, miltä silloin tuntuu.


Katri Helena kertoo, että tällä hetkellä hänen terveydentilansa on hyvä, mutta hän haluaa silti ottaa rauhassa.

– Tuntuu, että tällainen hiljaisempi meneminen on ihan paikallaan.

Hiljaisempaa meneminen tulee olemaan senkin osalta, ettei hän todennäköisesti aio enää levyttää uutta musiikkia.

– Kyllä mä oon ihan valmis jo luopumaan siitä, mutta sitä ei koskaan tiedä mitä eteen tulee. Mutta saa nähdä, kyllä mä oon mielestäni jo ihan tarpeeksi tehnyt, hän totesi itsevarmana.

Uutta pitkää keikkakiertuetta ei siis ole luvassa, kuten ei todennäköisesti uutta musiikkiakaan. Hän aikookin ottaa päivän kerrallaan – ja rauhassa.

– Kyllä mä oon ajatellut, että en halua kuolla korkkarit jalassa vaan kunnon mummona tohvelit jalassa, hän kiteytti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt