Maailmanlaajuisen metoo-liikkeen käynnistäneeltä Alyssa Milanolta, 46, jälleen rohkea kannanotto: kehottaa naisia ryhtymään seksilakkoon

Julkaistu:

Siskoni on noita -tähti kritisoi somessa tiukkaa aborttilakia, joka kieltää raskauden keskeytyksen kuudennen raskausviikon jälkeen.
Sarjoista Siskoni on noita, Mistresses sekä Insatiable kuuluisuuteen noussut näyttelijä Alyssa Milano, 46,muistetaan tänä päivänä erityisesti 15. lokakuuta 2017 julkaisemastaan twiitistä. Silloin näyttelijä julkaisi Twitter-tilillään päivityksen, joka sai aikaan maailmanlaajuisen #metoo -kampanjan. Kampanjan avulla taisteltiin seksuaalista häirintää vastaan.
Milano pyysi tuolloin Twitterissä kaikkia seksuaalisen häirinnän tai ahdistelun uhreja yhdistämään voimansa. Nyt nainen on aloittanut Twitterissä uuden vastaavan ilmiön. Hän nimittäin kehottaa naisia ryhtymään seksilakkoon.

The Guardianin mukaan Milano haluaa kampanjalla protestoida republikaanien ajamaa tiukkaa aborttilakia.
– Meidän oikeutemme lisääntyä on poistettu, Milano kirjoittaa.

– Kunnes naisilla on laillinen oikeus omaan kehoonsa, emme yksinkertaisesti voi ottaa raskaaksi tulemisen riskiä.

Milano julkaisi päivityksensä muutama päivä sen jälkeen, kun Georgiassa hyväksyttiin laki, joka kieltää raskauden keskeyttämisen kuudennen raskausviikon jälkeen – siis ennen kuin moni nainen edes tietää olevansa raskaana. Georgia on neljäs osavaltio Yhdysvalloissa, joka on tiukentanut aborttilainsäädäntöään tänä vuonna.


Milanon lisäksi tiukkaa aborttilakia on sosiaalisessa mediassa kritisoinut rankasti myös New Yorkin kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortez. Niin ikään Ocasio-Cortez otti asiaan kantaa Twitterissä.
– ”Kuusi viikkoa raskaana” on yhtä kuin kaksi viikkoa myöhästyneet kuukautiset. Nämä miehet eivät ymmärrä ensimmäistäkään asiaa naisen kehosta, Ocasio-Cortez latasi Twitterissä tiistaina.

Milanon kehotus aiheutti välittömästi kohun sosiaalisessa mediassa. Hänen alkuperäistä twiittiään on uudelleen twiitattu yli 13 000 kertaa ja päivityksessä on lähes 40 000 kommenttia.

– Suojelkaa vaginoitanne, naiset. Miehet korkeissa valta-asemissa yrittävät laillistaa ne, Milano kirjoittaa Twitterissä.


Milano kertoo haluavansa kampanjallaan muistuttaa naisia siitä, että heillä todella on oikeus omaan kehoonsa. Kampanja sai paljon tukea naisen faneilta ympäri maailman, mutta myös kritiikkiä. Osa kritisoijista koki, että Milano saa seksin kuulostamaan vain naisten palvelukselta miehille.

Milanoa kritiikki ei kuitenkaan haittaa.

– Tämä on minusta niin kauheaa. Jokainen, joka ei ole tästä yksinkertaisesti raivoissaan tai näe, mihin tämä johtaa, ei mielestäni ota tätä vakavasti, nainen lataa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt