Liikemies Kari Kivilahti siunattiin haudan lepoon – surun murtama puoliso Kaarina Kivilahti: ”Luopuminen rakkaasta on tavattoman tuskallista”

Julkaistu:

Yrittäjä Kaarina Kivilahden mies, Kari Kivilahti siunattiin haudan lepoon Temppeliaukion kirkossa aamupäivällä lauantaina 11. toukokuuta.
– Elämä on tällaista, mutta luopuminen rakkaasta on tavattoman tuskallista, vaatealan yrittäjänä ja hallituksen puheenjohtajana toimiva Kaarina Kivilahti mietti raskain mielin.

Kaarina Kivilahti saattoi perheineen rakkaan miehensä ja tyttäriensä Klaran ja Karinan isän, yrittäjä Kari Kivilahden haudan lepoon Temppeliaukion kirkossa.


Vaikka Kari Kivilahti on poissa, muistot ja avioparin rakkaat yhteiset hetket eivät unohdu koskaan. Pariskunta ehti kulkea yhteistä taivalta 45 vuotta kunnes Kaarinan aviomies menehtyi kotonaan pitkäaikaiseen sairauteen maaliskuun lopulla.

Kaarina Kivilahti oli miehensä vierellä, kun tämän elämä päättyi. Kaarina yritti elvyttää miestään, mutta tuloksetta. Paikalle hälytetyn ambulanssin henkilökunta totesi Kivilahden kuolleeksi.

– Se, että hän sai kuolla kotonaan, oli hänelle paras lähtö, pitkään miehensä omaishoitajana toiminut Kaarina Kivilahti jaksoi tuolloin kommentoida.


– Tuntuu raskaalta ja ikävä on kova. Pieni lohtu tällä hetkellä on se, että ehkä elämä kuitenkin jatkuu. Tuskallista on, mutta ei Karin elämä pyyhkiydy pois, vaikka hän ei enää fyysisesti olekaan läsnä, Kaarina Kivilahti jaksoi sanoa IS:lle muutama päivä ennen hautajaisia.


Miehensä kuoleman jälkeen Kaarina Kivilahti on ollut kiireinen muun muassa hautajaisjärjestelyjen kanssa. Hän on myös käynyt katsomassa miestään ruumishuoneella. Kivilahti on halunnut jättää rakkaalleen pitkät jäähyväiset.

– Siellä häntä katsellessani sekä kosketellessani hänen käsiään olen oppinut ymmärtämään, että ruumis on vain kuori, Kaarina Kivilahti herkistyi.


– Kaipaus on suuri ja tuntuu äärimmäisen vaikealta sekä raskaalta elää ilman Karia.

Temppeliaukion kirkossa toimituksen suoritti eläkkeellä oleva pastori Matti Mäkelä ja lauluesityksestä vastasi Ilkka Puupponen Tapio Tiitun säestyksellä.


Ilta-Sanomat oli paikalla siunaustilaisuudessa omaisten suostumuksella.

Kari Kivilahden arkku lasketaan hautaan ensi viikolla vain läheisten läsnä ollessa.