Huippusuosittu koomikko löydettiin kuolleena – vietti viimeiset vuotensa erakkona ja karmeissa veloissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Huippusuosittu koomikko löydettiin kuolleena – vietti viimeiset vuotensa erakkona ja karmeissa veloissa

Brittikoomikko Freddie Starr eli viimeiset vuotensa kaukana julkisuudesta.

Koomikko Freddie Starr tunnettiin räävittömästä huumoristaan.­

10.5.2019 17:50

70-luvulla jättisuosioon ponnahtanut koomikko Freddie Starr löydettiin kuolleena kotoaan torstaina, kertovat brittilehdet. 76-vuotias Starr eli viimeiset vuotensa Espanjan Aurinkorannikolla, Fuengirolassa. Mirror-lehti kertoo hoitajan löytäneen elottoman Starrin asunnostaan torstaina noin 15.30 paikallista aikaa.

– Ensin tulivat poliisit, sitten ambulanssi ja hänet vietiin pois. Hänen naapurinsa on hoitaja ja naapurin mukaan Starr oli jo kuollut kun ambulanssi tuli. Hän uskoo Starrin saaneen sydänkohtaukset, koomikon naapurit kertovat Mirrorille.

Brittimedian mukaan Freddie Starr muutti Espanjaan 2015 ajauduttuaan pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin.­

Brittilehdet kertovat Starrin vetäytyneen julkisuudesta jo vuosia sitten ja muuttaneen Fuengirolaan. Naapurit kuvailevat brittimedialle Starrin olleen erakko ja pysytelleen pitkälti omissa oloissaan.

– Hän oli melko sairas muuttaessaan tänne pari vuotta sitten, eikä juuri poistunut asunnostaan. Hän vain istui kotonaan päivät pitkät, eikä hänen luonaan käynyt vieraita. Kuinka traagista, naapuri kertoo Mirrorille.

Katosi julkisuudesta kokonaan

Brittilehdet kertovat Starrin taloudellisen ahdingon alkaneen jo vuosia sitten. Vuonna 2015 hän joutui myymään talonsa Britanniassa ja muuttamaan Fuengirolaan. Starrin kerrotaan menettäneen lähes koko omaisuutensa oikeustaisteluissa, joissa häntä syytettiin kunnianloukkauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Nuoremmalle yleisölle takavuosien tähti tuli tutuksi muun muassa tosi-tv-ohjelmista.­

Mirror ja The Sun -lehdet kertovat, että Starrille lätkäistiin yli miljoonan euron lasku oikeudenkäynnistä ja se oli romuttanut tähden talouden lopullisesti.

Talousvaikeudet jatkuivat Fuengirolassa, jonne Starrin kuvaillaan lähteneen pakoon verottajaa. Mirror kertoo taloyhtiön karhunneen tähdeltä tuhansien eurojen edestä yhtiövastikkeita ja vesimaksuja. Lehdelle kerrotaan, että Starr oli kieltäytynyt maksamasta ja lakannut puhumasta naapureilleen.

Tähden hoitaja kertoo The Sunin haastattelussa miehellä olleen paljon terveysongelmia, mutta torstaina Starr oli vaikuttanut virkeältä ja hyvinvoivalta.

– Hän katsoi telkkaria, eikä sanonut voivansa huonosti. Hän leikki kissansa kanssa, eikä mikään vaikuttanut haittaavan häntä, tähden hoitaja Nelly sanoo lehdelle.

Hoitaja kertoo The Sunille saaneensa tietää vasta jokin aika sitten, että Starr on julkisuudesta tuttu.

– Olimme kerran kahvilla ja ihmiset tulivat pyytävään häntä yhteiskuviin. Minulla ei ollut aavistustakaan miksi, oletin heidän olevan hänen ystäviään.

Starr ponnahti jättisuosioon 70-luvulla.­

Brittilehdet kertovat Starrin kirjoittaneen viimeiseksi jääneessä Facebook-päivityksessään olevansa uupunut, mutta hyvinvoiva.

– Olen ihan kunnossa. Väsynyt, mutta muutoin ihan ok. Haluan kiittää teitä kaikkia sydämeni pohjasta viesteistänne. Ne merkitsevät paljon, hän kirjoitti Facebookissa.

Starr tunnettiin muusikkona, juontajana ja koomikkona. Hän juonsi urallaan niin omaa nimeään kantanutta talk show’ta kuin Beat The Crusher -tv-visailua.

Nuoremmalle yleisölle koomikko tuli tutuksi Britannian Viidakon tähtösistä, eli I’m A Celebrity... Get Me Out Of Here! -ohjelmasta vuonna 2011. Starrille oli tuolloin tehty jo sydänleikkaus ja lopulta ohjelman tuotanto poisti hänet selviytymisseikkailusta, sillä he pelkäsivät miehen terveyden puolesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?