Jare Tiihonen palaa yllättäen julkisuuteen pitkän tauon jälkeen – paljastaa, mitä on puuhaillut uransa lopettamisen jälkeen

rac

Julkaistu:

Viime syksynä uransa lopettanut räppäri Cheek, eli Jare Tiihonen, nähdään yllättäen tv:ssä.
Jare Tiihonen nähdään näyttelijä Antti Luusuaniemen isännöimässä Leffasohvassa. Leffasohvan ideana on katsella yhdessä tekijöiden kanssa heidän elokuviaan, tutustua tekijöihin paremmin ja oppia katsomaan elokuvaa uudesta näkökulmasta.

Mitä elokuussa uransa Cheekinä päättäneelle miehelle kuuluu nyt?

– Aika rauhallista on ollut. Olen pelaillut tennistä, joogannut, matkustellut ja jotain pientä bisnestä hieronut, ettei ihan tylsäksi käy. Mutta lähtökohta on se, ettei missään nimessä ole liikaa tekemistä, Jare hymyilee.

Perjantaina Nelosella tv-ensi-iltansa saava Veljeni vartija kertoo sekä Jare Tiihosen että hänen veljensä Jere Tiihosen tarinan.

Yksi elokuvan Jarelle tärkeistä kohtauksista on aito pätkä Tiihosen perheen kotivideosta. Siinä kaksi pellavapäistä poikaa nahistelee keskenään. Sen sijaan, että paikalla oleva isä lopettaisi tappelun, hän yllyttää veljeksiä jatkamaan.

– Tuo on meidän oikea video lapsuudesta. Siinä faija sanoo, että älä lyö tollasella, lyö nyrkillä. Ja nyt Jere saa lyödä vielä kerran. Me oltiin varmaan kolmivuotiaita. Se, että tommonen löyty, antaa aika hyvän lähdön tälle tarinalle ja tuo uskottavuuden tuohon, Jare kertoo.


Yksi elokuvan koskettavia hetkiä on, kun Jare joutuu jättämään kaksoisveljensä Jeren sairaalaan sydänleikkaukseen.

– Se on yksi mun varhaisempia muistoja, kun Jere jäi tuolleen tuonne leikkaukseen ja me jouduttiin lähteen siitä. Itellä ei, miten sen sanoisi, ollut hirveesti ymmärrystä siitä tilanteesta, mutta sen tiesin, että tässä ei välttämättä enää nähdä enää.


Väkivaltaan palataan vielä, kun kaksoset astuvat elokuvassa koulutaipaleelle ja Jare lyö ensimmäisenä koulupäivänä toista oppilasta.

– Tääkin on totta. Mä kyselin (koulussa), kuka täällä on kovin jäbä ja sit kävi tälleen. Ihan kauhee. Kuten sanoin, ei nää kaikki ole mitään ylpeyden aiheita. Mutta mun mielestä on hyvä, että totuudenmukaisia asioita näytetään leffassa. Ja voi itse olla iloinen, että on ehkä hieman vinoon lähteneestä mallista pystynyt tulemaan pois.

Leffasohva: Veljeni vartija Nelosella perjantaina kello 21. Veljeni vartija -elokuvan tv-ensi-ilta Nelosella kello 21.20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt