Mies manipuloi Britney Spearsia häikäilemättömästi tähden ollessa heikoimmillaan – väitti olevansa sydänystävä: ”Todellisuudessa hän oli loinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mies manipuloi Britney Spearsia häikäilemättömästi tähden ollessa heikoimmillaan – väitti olevansa sydänystävä: ”Todellisuudessa hän oli loinen”

Oikeus tuomitsi miehen lähestymiskieltoon, sillä poptähti on jälleen haavoittuvassa tilassa.

Britney Spears vaati lähestymiskieltoa 81-sivuisen kanteen voimin. Tuomari myönsi tähdelle sen ja tuomitsi häiriköineen miehen pysymään 200 jaardin päässä laulajasta.­

10.5.2019 12:28

Poptähti Britney Spears, 37, on puinut oikeudessa erikoista huijausvyyhti jo vuosia. Tähti on haastanut oikeuteen Sam Lufti -nimisen miehen, sillä tämä pyrki vuosia hyötymään Spearsin kustannuksella.

Lufti on CNN:n mukaan manipuloinut ja ohjaillut Spearsia, ahdistellut tämän perhettä ja valehdellut olevansa Spearsin manageri. Hän on antanut julkisuudessa haastatteluja, joissa hän on paljastanut poptähden yksityisasioita ja kertonut valheita.

Nyt Kalifornian korkein oikeus on CNN:n mukaan tuominnut Luftille lähestymiskiellon ja määrännyt tämän pysymään 200 jaardin eli noin 183 metrin päässä laulajasta. Lufti ei myöskään saa antaa minkäänlaisia julkisia lausuntoja Spearsista, hänen perheestään tai nykyisestä manageristaan. Myös Spearsin isä, äiti, sisko ja pojat ovat mukana lähestymiskiellossa ”suojeltavina henkilöinä”.

Spears on yksi ikonisimmista poptähdistä. Hänen suosionsa houkuttelee myös hyväksikäyttäjiä.­

Spears ja hänen perheensä vaativat lähestymiskieltoa losangelesilaiselta oikeusistuimelta 81-sivuisen oikeuskanteen turvin. Siinä käsiteltiin Luftin tähdelle ja tämän perheelle aiheuttamaa haittaa ja käytiin läpi vuosien varrella tapahtuneita selkkauksia.

– Alkaen yli vuosikymmen sitten, Lufti alkoi teeskennellä, että hänellä oli ammatillinen yhteys neiti Spearsiin ja väitti jopa valheellisesti olevansa hänen managerinsa, kun hän todellisuudessa oli vain loinen, joka yritti saada huomiota liittämällä itsensä julkkikseen ja yrittämällä pitää hänet (Spearsin) eristyksissä ja vaikutuksensa alaisena, kanteessa kerrotaan.

CNN:n mukaan oikeuden papereissa kerrotaan myös, että Lufti saatiin ulos Spearsin elämästä vain väliintulon avulla.

Lufti vaikutti vahvasti Spearsin elämään vuosina 2007–2008, kun tähti eli synkkää vaihetta ja kärsi mielenterveysongelmista. Tuolloin julkisuudessa kerrottiin Spearsin hermoromahduksessa ja lehdissä levisi kuvia, joissa epätoivoinen laulaja ajeli päänsä kaljuksi.

Lehtitietojen mukaan Lufti pyrki samoihin aikoihin eristämään Spearsin perheestään ja ohjailemaan tämän valintoja. Julkisuudessa mies esiintyi Spearsin sydänystävänä ja managerina.

Tämän vuoden huhtikuussa uutisoitiin, että Spears haki uudelleen apua mielenterveyteensä. Hän kirjautui sisään hoitolaitokseen ja tähden fanit huolestuivat hänen huolittelemattomasta olemuksestaan.

Oikeuskanteen mukaan Lufti aloitti uutisen jälkeen vuosien takaa tutun manipulointinsa uudelleen ja alkoi jälleen ahdistella Spearsia ja tämän perhettä.

– Pelkästään viimeisen viikon aikana herra Lufti laukoi lukuisia halveksuvia ja uhkaavia kommentteja sosiaalisessa mediassa ja haastatteluissa. Hän on lähettänyt uhkaavia tekstiviestejä neiti Spearsin perheelle, vuotanut julkisuuteen henkilökohtaista tietoa ja suunnittelee kertovansa lisää Spearsin yksityisasioita, papereissa kerrotaan CNN:n mukaan.

Britney Spears on kamppaillut mielenterveytensä kanssa vuosien varrella. Aiemmin tänä keväänä hän hakeutui jälleen hoitoon.­

TMZ:n mukaan Lufti on kiistänyt olleensa missään yhteydessä Spearsiin vuoden 2009 jälkeen. CNN:n Lufti on lähestynyt tekstiviesteillä myös Spearsin äitiä Lynne Spearsia ja häirinnyt tätä. Lufti myönsi soitelleensa laulajan äidille.

Hän on häirinnyt Lynnea myös aiemmin. Rouva Spears syytti vuonna 2008 ilmestyneessä Through the Storm -kirjassaan Luftia tyttärensä kontrolloimisesta ja eristämisestä perheenjäsenistään.

Luftin tapausta on puitu oikeudessa myös hänen omasta aloitteestaan. Lufti on muun muassa vaatinut oikeusteitse Spearsilta siivua tämän omaisuudesta vedoten sopimusrikkomukseen. Mies väitti olleensa tähden manageri ja ansaitsevansa siksi osan laulajan tienesteistä. Lisäksi Lufti on syyttänyt Spearsin isää Jamie Spearsia pahoinpitelystä. Vuonna 2012 losangelesilainen tuomari hylkäsi kaikki syytteet.

Spears esiintyi viime vuonna Ruotsissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?