Prinssi Georgen, 5, harmiton heitto sai yllättävän merkityksen – onko Meghanin ja Harryn pojan nimi kunnianosoitus tulevalle kuninkaalle? - Viihde - Ilta-Sanomat

Prinssi Georgen, 5, harmiton heitto sai yllättävän merkityksen – onko Meghanin ja Harryn pojan nimi kunnianosoitus tulevalle kuninkaalle?

Brittilehdet huomauttivat, että Meghanin ja Harryn esikoispojan nimi kuultiin jo tammikuussa prinssi Georgen suusta.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoisen nimi Archie Harrison kerrottiin maailmalle keskiviikkona.­

9.5.2019 8:20

Keskiviikko oli varsinainen onnen päivä kuninkaallisfaneille: herttuatar Meghan ja prinssi Harry esittelivät kauan odotetun esikoispoikansa maailmalle, ja sen lisäksi paljastivat pienokaisen nimen: Archie Harrison Windsor-Mountbatten.

Nimivalinta herätti heti runsaasti keskustelua, sillä Archie tai Harrison eivät olleet vedonlyöjien kärkinimiä. Kuninkaallisasiantuntijat eivät myöskään löytäneet pienokaisen nimestä suoria yhteyksiä suvussa kulkeviin nimiin.

Nyt Mirror-lehti huomauttaa, että nimen takana saattaa olla suloinen yhteys pienokaisen serkkuun prinssi Georgeen, eli prinssi Harryn veljen prinssi Williamin vanhimpaan lapseen. Brittilehti nimittäin muistuttaa, että prinssi George laukaisi tammikuussa nimestään unohtumattoman kommentin tuntemattomalle koiranulkoiluttajalle.

Viisivuotias prinssi oli ulkoilemassa isoäitinsä Carole Middletonin ja pikkusiskonsa prinsessa Charlotten kanssa lähellä Middletonien kotitaloa, kun he törmäsivät koiraansa ulkoiluttavaan naiseen puistossa. Nainen kertoi tunnistaneensa pienen prinssin välittömästi. Vaikka nainen tasan tarkkaan tiesi, kenen kanssa oli tekemisissä, päätti hän kohteliaisuuttaan kysyä prinssiltä tämän nimeä. Prinssin vastaus kuitenkin löi naisen ällikällä.

– Yllätyksekseni hän kertoi nimekseen Archie ja hymyili leveästi. En tiedä miksi hän teki niin, mutta lapset leikkivät usein lempinimillä ja mielestäni se oli todella suloista, nainen totesi.

Sitä, onko Archie prinssin itselleen keksimä nimi vaiko vanhempien antama lempinimi, ei nainen tiennyt.

Halusivatko prinssi Harry ja herttuatar Meghan kunnioittaa esikoispoikansa nimellä prinssi Georgen lempinimeä? Brittilehdissä on myös spekuloitu, että tiesikö prinssi George lapsen nimen, ja tuli paljastaneeksi sen vahingossa tuntemattomalle naiselle?

Mysteeri tuskin koskaan selviää, mutta sen sijaan Archie-nimen historialliset juuret ovat hyvin selvät.

Archie-nimen juuret juontavat nimittäin aina Saksaan asti. Brittimediat kertoivat nimen julkistamisen jälkeen, että pojan ensimmäinen nimi Archie on lyhenne Archibaldista, joka tarkoittaa vilpitöntä, urhoollista ja rohkeaa.

Lisäksi Archie on tällä hetkellä Iso-Britanniassa jonkinasteinen trendinimi, sillä brittimedian mukaan se oli jopa 18. suosituin pojan nimi Englannissa ja Walesissa vuonna 2017.

The Sunin sisäpiirilähteiden mukaan prinssi ja herttuatar saattoivat valita Archien lapsen nimeksi samasta syystä kuin moni muukin: ”He saattavat yksinkertaisesti vain pitää kyseisestä nimestä.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?