21-vuotias muslimitaustainen mallikaunotar teki historiaa – poseeraa uimapukulehden sivuilla päästä varpaisiin peitettynä

Julkaistu:

uimapuku
Muslimitaustainen supermalli Halima Aden murtaa sinnikkäällä työllään mallimaailman normeja.
Muslimitaustainen supermalli Halima Aden teki historiaa poseeraamalla maailmankuulun Sports Illustrated -lehden uimapukukuvissa. 21-vuotias Yhdysvalloissa kasvanut Aden ei suinkaan esiinny kuvissa perinteisissä bikineissä, vaan erityislaatuisen kuvista tekee se, että hän on pukeutunut burkiniin.

Burkini on musliminaisten käyttämä koko vartalon peittävä uima-asu. Burkini peittää koko vartalon lukuun ottamatta kasvoja, käsiä ja jalkoja.


Aden saa CNN:n mukaan kunnian olla ensimmäinen malli, joka esiintyy Sports Illustratedin kuvissa burkiniin pukeutuneena.

– Älä muuta itseäsi. Muuta peliä! Naiset, kaikki on mahdollista! Sports Illustratedissa oleminen on niin paljon suurempaa kuin vain minä. Se on viestin lähettämistä koko maailmalle siitä, että kaiken näköiset ja kaikenlaisista taustoista tulevat naiset voivat seisoa yhdessä rintamassa ja juhlia, Aden hehkutti Instagramissa.
Sports Illustratedin kuvat otti maineikas valokuvaaja Yu Tsai. Kuvauspaikkana toimi Adenin kotiseutu Kenia ja sen upea Watamu Beach. Kenialaisella pakolaisleirillä syntyneelle ja Yhdysvalloissa varttuneelle Adenille hetki oli ainutlaatuinen.

– Huomaan ajattelevani sitä 6-vuotiasta minua, joka oli tässä samassa maassa pakolaisleirillä, Aden sanoi lehden kuvauksissa.

– Olen saanut kasvaa ja elää amerikkalaisen unelman keskellä. Nyt sain tulla tänne Keniaan takaisin kuvaamaan yhdellä upeimmista rannoista. En usko, että tätä tarinaa voi mikään peitota, Aden herkistyi.
Uimapukukuvaukset ja kaikki mallintyöt ovat olleet merkittävä askel Adenille ja hänen edustamilleen naisille.

– Olen kasvanut Yhdysvalloissa, enkä ole koskaan tuntenut, että minun kaltaiseni olisivat edustettuina. En voi koskaan selata lehteä ja nähdä naista huntuun pukeutuneena, hän perusteli uimapukukuvausten yhteydessä.

– Ei kannata pelätä sitä, että on ensimmäinen, rohkea nuori nainen totesi.


Aden ei ole koskaan peitellyt taustaansa. Hänen uransa alkoi vuonna 2016, jolloin hän otti osaa missikilpailuun huntuun pukeutuneena. Aden kilpaili tällöin Yhdysvalloissa Miss Minnesota -kilpailussa, jossa hän ylsi semifinaaleihin asti.

– Maailmassa on niin paljon musliminaisia, joista tuntuu, etteivät he sovi yleisiin kauneuskäsityksiin, Aden kertoi tällöin yhdysvaltalaismedioille.

– Halusin vain kertoa heille kaikille, että on okei olla erilainen, ja se voi myös olla kaunista, Aden sanoi.


Missikilpailujen tuoman huomion myötä nainen palkattiin IMG Modelsin listoille. Sittemmin Aden on nähty useiden huippubrändien kuten Tommy Hilfigerin muotinäytöksissä.
Nuori nainen teki historiaa esiintymällä huhtikuussa 2018 huntu päässään Iso-Britannian maineikkaan muotilehden Voguen kannessa.

Hän on myös ensimmäinen nainen, joka on esiintynyt huntu päässään Vogue Arabian ja Allure-lehden kansikuvissa.

– Voimaannutan naisia sillä, että pysyn uskollisena itselleni. Jos et näe itseäsi edustettuna, ole sinä se, joka ottaa ensimmäisen askeleen, Aden kehotti.