Kommentti: Selviytyjät Suomi -finaalista tulee todella härski – kuka kolmikosta edes ansaitsisi voiton?

Julkaistu:

Kommentti
Miska Haakana, Wallu Valpio ja Kim Herold selvittivät tiensä Selviytyjät Suomi -finaalijaksoon ovelan ja häikäilettömän pelin ansiosta. Kenen pitäisi voittaa? pohtii toimittaja Katri Utula.
Tämän kevään Selviytyjät Suomi -kisa on ollut niin täynnä juonittelua, että välillä sekä selviytyjien että katsojien on ollut mahdotonta pysyä kaikissa kuvioissa perässä.

Erityisesti kisan loppuvaiheessa koko joukon juonittelijamestariksi on noussut Wallu Valpio, joka on vedellyt naruja mielensä mukaisesti.

Tästä hyvänä esimerkkinä nähtiin viime jaksossa se, miten Wallu juonitteli saarelta vielä viimeiseksi pois juuri sen henkilön, jota ei halunnut finaaliin: Virpi Kätkän.


Wallun juonittelutaitoja on pakko jopa vähän ihailla: hän sai lopulta myös Miska Haakanan pään käännettyä niin, että tämä äänesti vastoin kaikkia moraalikäsityksiään pois juuri sen henkilön, joka oli hänelle kaikkein rakkain.

Samaan aikaan olin suorastaan järkyttynyt siitä, kuinka alhaisia keinoja Wallu juonitteluihinsa käytti: hän veti esiin Virpin ex-suhteen ja lapset ja uskotteli Miskalle, että Virpi ottaisi nämä esiin lopullisessa heimoneuvostossa ja veisi voiton Miskan edestä.

Ja Miska uskoi kaiken!

Todellisuudessa Miska ajoi itsensä täysin toivottomalta tuntuvaan tilanteeseen.

Finaalijaksossa Miskalla on suuri haaste voittaa Kim ja Wallu vihoviimeisessä koskemattomuuskisassa, joka veisi hänet finaaliin.

Virpi olisi ilman muuta kannattanut ottaa mukaan finaalikolmikkoon, koska Virpi olisi todennäköisesti tipahtanut kolmikosta juuri ennen viimeistä heimoneuvostoa.

Miska on pelannut myös naiivisti, eikä ole nähnyt Wallun juonittelua. Wallu kun olisi tiputtanut välillä jo Miskankin, jos olisi voinut sillä tavalla taata itselleen voiton.

Kaikkein läpinäkyvin tilanne nähtiin viime jaksossa, kun Wallu ja Kim lynkkasivat Virpin, joka käytti lunastuskirjeen ja vei luksuspalkinnon Wallun edestä.

Miehet syyttivät Virpiä pelaamisesta ja törkeästä liittolaisten pettämisestä – vaikka juuri tämä kaksikko on pelannut koko ajan Virpin selän takana ja halunnut tämän ulos kisasta.

Miska ei edelleenkään ymmärtänyt, miten kovaa peliä Kim ja Wallu pelaavat.


Mitä tapahtuu finaalissa? Ketkä kaksi lopulta istuvat heimoneuvoston eteen ja kuka voittaa?

Olen tähän asti ajatellut, että jos Miska on finaalissa, Miskalla on kaikki mahdollisuudet voittoon.

Mutta nyt hän petti viime metreillä Virpin, joten tilanne ei ole niin yksinkertainen.
Mikäli Miska pääsisi finaaliin ja saisi vastaansa Kimin, hän todennäköisesti voittaisi.

Wallun kanssa tilanne menisi tiukoille, mutta sitä Miska tuskin tajuaa. Hän on edelleen jotenkin täysin Wallun pauloissa ja ottaisi tämän varmasti kanssaan finaaliin.

Täysin toisin tekisi Wallu, joka aivan varmasti pettäisi kaikki liittoumalupauksensa Miskaa kohtaan, mikäli saisi valita finaaliin joko Miskan tai Kimin.

Siinä olisi Miskalla sitten ihmettelemistä, kun Wallu valitsisi finaaliparikseen Kimin.

Miskan hyväuskoisuutta käy vähän jopa sääliksi. On hyvä muistaa, että Miska on pärjännyt kisassa mainiosti siihen nähden, että hän on vasta 22-vuotias.


Mikäli taas Kim ja Wallu olisivat viimeisinä heimoneuvoston edessä, totean vain, että siitä tulisi eräänlaista tv-historiaa parhaimmillaan.

Siinä nimittäin on kaksikko, joiden selittelyistä ei tule loppua. Olen vuorotellen sekä järkyttynyt että nauranut kaksikon touhuille.

Mutta kumpi heistä sitten voittaisi: Kim vai Wallu?

Voiko todella olla niin, että Wallu vie voiton kaiken juonittelun jälkeen?


Hän on todella osannut pelata peliä niin, ettei ole suoranaisesti raivostuttanut ketään, mutta on silti pelannut koko joukosta ehkä kieroiten ja ovelimmin.

Kuten Wallu totesi, kyse on lopulta siitä, kuka on onnistunut olemaan ”tyylikkäimmin kiero”.

Se ainakin on varmaa, että seuraavalla Selviytyjät Suomi -kaudella pelaajat todella tietävät, millä tavoin kisassa pärjää parhaiten: solmimalla pysyvät liitot mahdollisimman varhain ja olemalla tyylikkäästi kiero – mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

Selviytyjät Suomi -finaali sunnuntaina 12.5. Nelonen klo 20.00.

Ota kantaa

Kuka on seuraava Selviytyjät Suomi -voittaja?

Kim 17% Miska 32% Wallu 51%
Ääniä yhteensä 12466

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt