Dome Karukoski: Haikeaa, kun isä ei ole näkemässä Tolkienia

Julkaistu:

tainola show
Maailmankuulun J. R. R. Tolkienin nuoruudesta elokuvan ohjannut Dome Karukoski olisi halunnut näyttää elokuvan isälleen, joka oli tunnettu Hill Street Blues -sarjasta.
Palkittu ohjaaja Dome Karukoski on edelleen se sama Dome, jota hän on ollut koko ikänsä. Ohjaajalle ei ole noussut maine hattuun, vaan hän on työnsä edessä nöyrä – ja kiitollinen.

Äskettäin tuli ensi-iltaan Domen J. R. R. Tolkienin nuoruudesta kertova Fox Searchlightin elokuva, jota on jo ehditty kehua.

Kun Dome puhuu Tolkien-elokuvastaan, hän sanoo hieman haikein mielin halunneensa näyttää sen isälleen, legendaariselle Hill Street Blues -näyttelijälle George Dickersonille. Isä kuoli 2015 ja siksi se ei ollut nyt mahdollista.

– Näytin isälleni kaikki ohjaamani elokuvat. Uskoisin, että isäni olisi ollut tästäkin leffastani ylpeä, Dome sanoo Tainola Show -podcastissa.

Kuuntele koko podcast alla olevasta soittimesta. Jos soitin ei näy oikein, voit kuunnella jakson Suplasta tästä.Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.