Reijo Taipaleen Anita-vaimo toimi miehensä omaishoitajana – kertoo Viva-lehdessä iskelmätähden viimeisistä vuosista - Viihde - Ilta-Sanomat

Reijo Taipaleen Anita-vaimo toimi miehensä omaishoitajana – kertoo Viva-lehdessä iskelmätähden viimeisistä vuosista

Anita Taipale kertoo Viva-lehden haastattelussa, että tieto iskelmätähden muistisairaudesta tuli vuonna 2013.

2.5.2019 10:26

Iskelmälegenda Reijo Taipale menehtyi muistisairauteen 26.4. ollessaan 79-vuotias. Iskelmätähti oli naimisissa Anita-vaimonsa kanssa 55 vuoden ajan.

Anita antoi Viva-lehdelle haastattelun ennen miehensä kuolemaa. Seura-lehden sivuilla julkaistussa haastattelussa Anita kertoo toimineensa miehensä omaishoitajana viimeisen vuoden ajan.

– Olen ollut Reijon omaishoitaja vuoden verran. Pärjäsimme pitkään kotona ihan hyvin, Anita sanoo.

Haastattelussa Anita kertoo käytännön syistä pariskunnan muuttaneen Oulunkylässä viihtyisään asuntoon Veräjämäen-kodistaan, jossa he asuivat yli 30 vuotta.

– Rakkaan puolison sairaus ei muutu paremmaksi suremalla. Katkeruutta en tunne, Anita kertoo.

Anita kertoo haastattelussa, että he saivat tiedon Reijon muistisairaudesta jo vuonna 2013. Kunto romahti vakavasti tämän vuoden huhtikuussa.

Vaimon Reijo kuitenkin tunnisti sairaalahoidossakin.

– Hän halasi minua tiukasti, vaikka ei enää kommunikoinut puhumalla, Anita kertoo Viva-lehdessä.

Reijon ja Anitan liitto kesti 55 vuotta.­

Laulajatähden omaiset tiedottivat suru-uutisen huhtikuun viimeisenä lauantaina. Taipaletta jäivät kaipaamaan vaimon lisäksi kolme lasta ja neljä lastenlasta. Taipaleen Krista-tytär kertoi IS:lle, että suru on perheelle musertavaa.

– Tämä suru ja kaipaus on ihan valtavan musertavaa. Ei ole sanoja tällä hetkellä. Onneksi jäljellä on kauniita ja lämpöisiä muistoja, Krista sanoi.

Viime vuosina laulajaa ei nähty julkisuudessa, vaan hän vietti eläkepäiviä puolisonsa kanssa. Taipale matkusteli, tapasi lapsiaan ja viihtyi etenkin Miehikkälässä sijaitsevalla mökillään.

Reijo Taipale vuonna 1965.­

Reijo Taipale esiintyi viimeisen kerran vuonna 2016.

– Hän teki hyvin pitkään töitä, vielä ihan muutamia vuosia sitten – niin pitkään kuin pystyi. Se kertoi siitä, kuinka tärkeänä isä koki työnsä. Hän halusi palvella suomalaisia ja laulaa heille tuoden iloa ja lohtua heidän elämäänsä. Ja niin hän myös teki, Krista-tytär sanoi IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?