”Olen aina ollut nauravainen hölösuu” – Esiintymistä rakastava Viivi Pumpanen tavoittelee unelmaansa laulajana: katso vauhdikkaat vappukuvat!

Julkaistu:

vappu
Tv-juontajan työt eivät enää riitä entiselle Miss Suomelle, vaan Viivi Pumpanen haluaisi jatkossa tehdä entistä enemmän töitä näyttelijänä ja laulajana.
30-vuotiaasta Viivi Pumpasesta on moneksi: hän näyttelee, juontaa ja lisäksi nyt myös laulaa.

Viime viikolla julkaistiin Viivin uusi kappale Maailmanpyörä, joka jatkaa Viivin viime kesänä aloittamaa laulajanuraa. Tuolloin hän julkaisi ensimmäisen sinkkunsa Elämännälkäinen.

Viivin mukaan uutta kappaletta voi kuvailla enemmänkin country-pop-henkiseksi, kun edellinen oli pop-iskelmää.

– Maailmanpyörä kertoo ilosta ja reippaudesta, jonka toivoisin tarttuvan ihmisten jokapäiväiseen elämään, Viivi kertoo.

Reippautta ja rohkeutta hänkin tarvitsi, kun hän punnitsi laulamaan ryhtymistään.

– En ollut koskaan uskaltanut ajatella, että alkaisin laulaa julkisesti, vaikka olen aina tykännyt musiikista ja laulamisesta ja rakastan musikaalirooleja.


Idea soololaulu-uraan tuli juuri musikaaliroolin kautta, kun hän näytteli yhtä pääroolia kesäteatterinäytelmässä Rakkauden autokorjaamo.

– Näytelmän tuotannossa mukana ollut FinRecordsin Pasi Ojala rohkaisi ja tsemppasi minua ottamaan soololauluosuuksia kesäteatterissa, ja siitä syttyi rakkaus musiikkiin myös lavalla, Viivi kertoo.

– Rakastuin siihen fiilikseen, jonka koin bändin kanssa, kun teimme biisiä yhdessä. Se yhteinen energia oli mahtavaa.

Innostus johti seuraavaan askeleeseen, levytysstudioon.

– Myöhemmin Pasi ehdotti, että hän voisi säveltää minulle myös ihan omaa musiikkia. Olen onnellinen, että luotin ammattilaiseen, koska nyt olen löytänyt musiikista aivan ihanan asian elämääni. Studiossa musiikin tekeminen on todella meditatiivista – todellinen henkireikä.


Voitto Tanssii tähtien kanssa -kisassa vuonna 2011 osoitti jo Viivin musikaaliset lahjakkuudet. Tanssi ja musiikki ovat olleet osa Viivin arkea jo pienestä pitäen.

– Olen tehnyt paljon asioita rakkaudesta musiikkiin. Olen tanssinut aina, ja TTK:n jälkeen tein musikaaleja ja musikaaliteatteria, Viivi kertoo.

– Mutta olen aina ollut kärsivällinen töiden suhteen, mennyt askel kerrallaan ja antanut itseni kehittyä rauhassa.

Kärsivällisyydestä kertoo esimerkiksi se, että kun Viiviä pyydettiin Valkeakosken kaupunginteatterin James Dean -musikaalin yhteen päärooliin 2013, hän ei uskaltanut vielä ottaa soololauluosuuksia.

– Halusin siinä vaiheessa kehittyä lisää laulajana, joten tyydyin vielä yhteislauluosuuksiin sekä näyttelemiseen ja tanssiin. Ajattelin, että soololaulut olivat vielä tuolloin itselleni liikaa. Töiden suhteen pitää olla järkevä.


Nyt Viivi ajattelee, että hän haluaisi tehdä monipuolisia näyttelijäntöitä, joissa saisi laulaa ja tanssia – niin komediaa kuin draamaakin.

Tulevana kesänä Viivi on jo kolmatta kertaa Rakkauden autokorjaamon pääroolissa yhdessä Heikki Silvennoisen kanssa. Viivi on saanut kiitosta näyttelijän- ja laulajantaidoistaan.

Tällä kertaa näytelmää esitetään Oulussa, ja mukana ovat myös Ville Pusa, Jani Karvinen ja Sami Hintsanen.

Parhaillaan Viivi nähdään myös tv-juontajana kahdessa isossa produktiossa, Possessa ja Gladiaattoreissa.

– On ihana tehdä erilaisia töitä. Pidän erilaisten töiden miksauksesta. Se antaa väriä arkeen, ja työprojektit tukevat toinen toisiaan.


Esiintymistä Viivi rakasti jo kouluaikoina Vaskivuoren lukiossa, joka on ilmaisutaito- ja esiintymispainotteinen lukio.

Tosin Viivi myöntää, että nuorempana hän mietti liikaa muiden mielipiteitä.

– Mietin, mitä muut minusta ajattelevat ja kuuntelin liikaa ihmisten haluja, neuvoja ja tuomioita.

Nykyään hän uskaltaa olla tv:ssä täysin oma, räiskyvä ja positiivinen itsensä.

– Jo koulussa kaikki totesivat, että Viivi hymyilee ja nauraa paljon. Olen aina ollut tällainen nauravainen hölösuu – olen perinyt sen isältäni, jota kutsun leikkisästi huru-ukoksi.

– Olen muutenkin vähän hihhuli: uskon vetovoiman lakeihin ja siihen, että sitä saa, mitä ajattelee. Uskon, että ihmisen asenne ratkaisee paljon. Itse en halua synkistellä enkä ajatella asioita negatiivisesti.


Töiden avulla Viivi toivoo voivansa tarjota ihmisille nimenomaan positiivista mieltä.

Hän itse ihaili ja fanitti nuorempana niitä näyttelijöitä ja artisteja, joilla oli aina aikaa faneilleen ja jotka olivat positiivisia ihmisiä ja roolimalleja.

Sellainen Viivikin haluaa olla, ja se tuntuu toimivan, sillä Possen kautta tulee paljon kannustavaa fanipostia. Hänen iloisuutensa tarttuu.

– Lapset kirjoittavat ihania kirjeitä ja muutenkin ihmiset laittavat tosi positiivisia viestejä. Se positiivisuuden määrä on hellyttävää. Yritän aina vastata takaisin.

Viivi päätyi ohjelmaan juuri positiivisen energiansa vuoksi.

– Siinä porukassa pitää olla tietynlaista energiaa, ja koimme, että meillä se energia kohtaa. Ensimmäisistä kuvauksista saakka tuntui siltä kuin olisi tullut kotiin.

Myös Gladiaattoreissa Viivi on päässyt todistamaan muiden huimapäisten ihmisten itsensä likoon laittamista.

– Kilpailijat ovat kovakuntoisia ja fyysisiä, ja vaatii aikamoista rohkeutta juosta täysillä gladiaattoria vastaan. Itse en uskaltaisi.


Tosin Viivi saa usein kuulla olevansa hullunrohkea.

Hän ei miellä itseään lainkaan sellaiseksi, vaikka Possen stunt-temppujen ohella Viivillä on hyvin fyysisiä harrastuksia, kuten motocross, moottoripyöräily ja taekwondo.

– Minun harrastukseni ovat sellaisia, joita voi ehkä mieltää rämäpäisiksi, mutta en ole rämäpää. Esimerkiksi Possessa kaikki stuntit suunnitellaan todella tarkasti stunt-ammattilaisten ja pelastusjoukkojen kanssa.

Fyysisesti vahvassa kunnossa oleva Viivi on treenannut viimeiset neljä vuotta aktiivisesti taekwondoa, ja se auttaa myös erilaisten stunt-temppujen hallinnassa.

– Taekwondo vaatii fysiikkaa, tekniikkaa ja notkeutta. Se on meidän perheen laji, ja veljeni on harrastanut sitä jo 25 vuotta. Hän on myös yksi seurani valmentajista.

Viivi harrasti jo nuorena kamppailulajeja.

– Harjoittelimme mökillä veljen kanssa potkuja, ja olin veljeni heittosäkki, Viivi nauraa.


Piskuinen kaunotar oli jo varhain mukana myös miehisemmässä työmaailmassa.

Jo ennen vuoden 2010 Miss Suomi -kisan voittoa Viivi juonsi Suomen Moottoriliiton kautta motocross-kisoja sekä MotorSport-ohjelma tv:ssä.

Juontohommien kautta Viivi päätyi myös sketsisarja Biisonimafiaan, jota Duudsonit olivat vahvasti tukemassa alusta saakka. Ohjelma alkoi pyöriä ennen Miss Suomi -kisaa.

– Biisonimafian pojat löysivät minut eräältä juontokeikalta ja totesivat, että sopisin heidän joukkoonsa, koska höpisin lavalla jotain hauskoja juttuja, Viivi nauraa.

Miss Suomi -kisojen voitto auttoi Viiviä uralla eteenpäin, mutta töitä on pitänyt tehdä uran eteen paljon.

– Tiesin jo missikisoihin lähtiessäni, mitä haluan tehdä työkseni, Viivi kertoo.

– Sain aikoinaan neuvon, että Miss Suomi -kisoista saisi hyvät pelikortit ja avautuisi väyliä omille unelmille. Misseys ei siis koskaan ollut minulle se lopullinen päämäärä. Misseydestä on ollut paljon hyötyä, mutta paljon on ollut myös itsestä kiinni.


Julkisuus ei Viivi Pumpasta häiritse, mutta töiden vastapainona hän pakenee koiransa Lunan kanssa luontoon ja keskelle hiljaista metsää – kuten hän tekee myös vappuna.

– En ole ikinä ollut mikään bilettäjä, vaan enemmänkin metsähihhuli ja kotihiiri, Viivi naurahtaa.

– Sukuni on Vaalajärveltä Sodankylästä kotoisin, ja vaellus- ja luontoretket ovat aina olleet minulle tärkeitä. Saan luonnosta valtavasti energiaa. Minunkin tarvitsee kerätä energiaa jostain, jotta voin jakaa sitä taas muille.

Viivistä löytyykin kaksi puolta: luonnon hiljaisuudesta nauttiva erakkoluonne ja tv:ssä iloisesti pomppiva energiapommi.

– On todella meditatiivista vaellella metsässä, jossa kuulee itsensä, kun ympärillä ei ole turhaa hälinää.


Viivi puhuu vahvasti myös luonnonsuojelun puolesta.

– Jos minulle suodaan joskus lapsia, niin olisi tärkeää, että hekin pääsevät nauttimaan luonnosta ja sen puhtaudesta ja monimuotoisuudesta. Luonnossa oppii näkemään luonnon hyvinvoinnin tärkeyden.

Oma perhe on Viivillä haaveissa.

– Itselläni ei ole mitään kolmenkympin kriisiä ja osaan todella hyvin nauttia hetkestä ja elää hetkessä, mutta toki minulla on myös haaveita, Viivi sanoo.

– Yksi haaveista on oma perhe, mutta otan askeleen kerrallaan. En halua kiirehtiä väkisin, vaan tehdä asiat sitten, kun aika on oikea. Lapset ovat niin iso asiat, että haluan varmistaa, että minulla riittää lapsilleni aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt