Näin kävi suosikkisarja L.A. Law’n tähdille – huippurooleja, katoaminen julkisuudesta ja kuolemaa

Julkaistu:

Supersuosittu lakisarja L.A. Law putsasi 1980- ja 1990-luvulla Emmy-gaaloja vuosi toisensa perään. Sarja veti myös suomalaisia katsojia tv:n ääreen seuraamaan lakitoimiston elämää.
L.A. Law oli Steven Bochcon (Hill Street Blues, NYPD Blue) ja lakimies Terry Louise Fischerin luoma sarja, joka sijoittui kuvitteelliseen McKenzie, Brackman, Chaney and Kuzak -lakitoimistoon. Sarja pyöri peräti kahdeksan kauden ajan: vuosina 1986–1994.

Amerikkalainen katsojamenestys teki tähdistään kaikkien tuntemia. Sarjassa piipahti suhteellisen tuntemattomia näyttelijöitä, jotka ovat kohonneet megamenestykseen, kuten Bryan Cranston, David Schwimmer ja Kevin Spacey.

Selvitimme, mitä sarjan tähdistä tunnetuimmille kuuluu nykyään.

Harry Hamlin

(Michael Kuzak)


Harry Hamlin on näyttelijän töidensä ohella tuttu Beverly Hillsin Täydellisten naisten faneille. 67-vuotias näyttelijä on ollut naimisissa pirskahtelevan Lisa Rinnan kanssa vuodesta 1997.

– Olemme Lisan kanssa samalla aaltopituudella. Kun menee naimisiin, sitä menee naimisiin. Meillä on hyvin toimiva parisuhde ja kunnioitamme ja kuuntelemme toisimme. Annamme toisillemme tilaa, Hamlin kertoi Us Weeklylle.

Heillä on kaksi mallitytärtä: Delihah Belle ja Amelia Gray.

Michael Kuzakin kaltaista menestysroolia ei ole Hamlinin uralla enää tullut, mutta hän on paiskinut töitä pienemmissä rooleissa muun muassa Mad Menissä ja Veronica Marsissa.

Mieheltä on ilmestynyt Full Frontal Nudity: The Making of an Accidental Actor -elämäkerta.


Corbin Bernsen

(Arnold ”Arnie” Becker)


Jos katsot Resident-tv-sarjaa Ruudusta, Corbin Bernsen piipahti sarjassa Nicoletten hulttioisän roolissa Kyle Nevinin roolissa. 64-vuotias Bernsen on toisen polven tv-näyttelijä, sillä hänen edesmennyt äitinsä Jeanne Cooper muistetaan Tunteiden ja tuoksujen Katherine Chancellorina.


Neljän lapsen isä on hyvin aktiivinen Facebookin käyttäjä ja hänen kirjoituksiinsa voit tutustua täältä.

Susan Dey

(Grace Van Owen)


Susan Dey, 66, oli megatähti jo ennen L.A. Law’ta 1970-luvun suosikkisarjan The Partridge Family ansiosta. L.A. Law elvytti naisen uupunutta uraa ja teki tästä jälleen nimen amerikkalaisten huulille. Dey väsyi lopulta sarjan juonikäänteisiin, jotka pyörivät hänen roolihahmollaan Grace van Owenin ja Michael Kuzakin romanssin ympärillä. Dey jätti sarjan kuuden kauden jälkeen.

Dey on pitänyt hiljaiseloa julkisuudesta. Hänen viimeiset roolinsa olivat Rain-elokuvassa vuonna 2003 ja Third Watch -sarjassa 2004.


Jimmy Smits

(Victor Sifuentes)


Jimmy Smits, 63, on tehnyt huippurooleja viime vuosikymmenet. Smits jatkoi oikeussarjan jälkeen Steven Bochcon uutuuteen NYPD Blue -sarjaan, jossa hän esitti Bobby Simonea. The West Wingissä Smitsin roolihahmo kongressiedustaja Matthew Santos nousi presidentiksi. Smits oli ehdolla Emmy-palkintoon roolistaan Dexter-sarjan Miguel Pradona. Hän on näytellyt viime vuosina muun muassa How to Get Away With Murder- ja Sons of Anarchy -sarjoissa.


Blair Underwood

(Jonathan Rollins)


Blair Underwood, 54, tuli mukaan sarjaan sen toisella kaudella. Hän naureskeli Tvline-sivuston haastattelussa olleensa tuolloin pelkkä lapsi, vasta 21-vuotias.

– L.A. Law muutti elämäni kaikin tavoin. Ammatillisesti ja taloudellisesti. Olen tässä nyt sarjan ansiosta.

Hän kehuu sarjan rikkoneen rajoja. Siinä käsiteltiin monikulttuurisia suhteita ja nähtiinpä jopa amerikkalaisen tv-historian ensimmäinen lesbosuudelma.

Underwoodin viimeisimpiin työllistäjiin kuuluu muun muassa Suomessakin tutut Quantico- ja S.H.I.E.L.D. Agentit -sarjat.

Ikinuorelta näyttävä näyttelijä kuului presidentti Barack Obaman tukijoihin. Hän oppi tuntemaan Obaman Harvardin lakikoulun julkaisun kautta etsiessään tietoa rooliinsa.


Jill Eikenberry ja Michael Tucker

(Ann Kelsey ja Stuart Markowitz)


Jill Eikenberry, 72, ja Michael Tucker, 74, näyttelivät sarjassa rakastavaisia, mutta ovat rakastavaisia myös oikeassa elämässä. Heidän liittonsa on kestänyt 46 vuotta, mikä on pitkä aika Hollywoodin mittapuulla. Kuvatessaan sarjan ensimmäistä kautta Eikenberry löysi rinnastaan kyhmyn, joka osoittautui rintasyöväksi. Hän on puhunut julkisesti syöpäkamppailustaan.

Pari kertoi Parade-lehden haastattelussa, millaista oli tehdä työtä oman puolisonsa kanssa. Se tuntui molemmista helpolta, vaikka aika ajoin vaikeuksiakin tuli vastaan.

– Jos esimerkiksi Annilla ja Stuartilla oli riitaa sarjassa, huono energia tuli mukaan kotiinkin. Kun Ann ja Stuart yrittivät eräällä kaudella adoptoida lasta ja siihen liittyi paljon vaikeuksia, tunsimme sen suhteessamme.


Susan Ruttan

(Roxanne Melman)


Susan Ruttan, 70, on tehnyt L.A. Law’n jälkeen pienempiä sivurooleja Buffy, vampyyrintappaja-, Kolmas kivi auringosta -, Greyn anatomia- ja Hannah Montana -sarjoissa. Ruttan on ollut naimisissa kahdesti. Hän jäi leskeksi aviomiehensä Melven Ruttanin kuoltua 1970, mutta on pitänyt ensimmäisen aviomiehensä sukunimen.


John Spencer

(Tommy Mullaney)


John Spencer tunnetaan Tommy Mullaneyn roolia paremmin The West Wing -sarjasta, jossa hän näytteli Valkoisen talon kansliapäällikköä Leo McGarrya.

58-vuotias Spencer menehtyi sydänkohtaukseen vuonna 2005. Hänen roolihahmonsa kuoli sarjassa myöhemmin samalla tavoin.

Larry Drake

(Benny Stulwicz)


Larry Drake palkittiin kehitysvammaisen Bennyn roolista kahdella Emmy-patsaalla. Sarjan jälkeen hän näytteli muun muassa Darkmanissa, Mr. Beanissa ja American Pie 2:ssa. Näyttelemistä viimeisinä vuosinaan opettanut Drake menehtyi 66-vuotiaana vuonna 2016. TMZ:n mukaan kuolinsyyksi paljastui verisyöpä.

Ota kantaa

Katsoitko L.A. Law -sarjaa?

Kyllä 78% En 12% Muistan hämärästi 10%
Ääniä yhteensä 10119

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt