Ranskan presidenttiparin ”kielletystä” rakkaustarinasta tihkuu uutta tietoa – mikä sai naimisissa olevan, nelikymppisen opettajan rakastumaan koulupoikaan? - Viihde - Ilta-Sanomat

Ranskan presidenttiparin ”kielletystä” rakkaustarinasta tihkuu uutta tietoa – mikä sai naimisissa olevan, nelikymppisen opettajan rakastumaan koulupoikaan?

Ranskan presidenttiparin rakkaustarina hakee vertaistaan. Kaikki alkoi opettajan ja oppilaan suhteesta ja syventyi koko maailman lumonneeksi liitoksi.

Emmanuel ja Brigitte Macronin rakkaus roihahti jo vuosia sitten, kun Emmanuel oli vasta 17-vuotias.­

29.4.2019 19:20

Kun Emmanuel Macronista tuli pari vuotta sitten Ranskan 25. presidentti, kiinnittyi kansan huomio poikkeuksellisen nuoren presidentin lisäksi myös hänen puolisoonsa. Vaalean naisen siro olemus, tyylikkäät asuvalinnat ja säteilevä hymy vangitsivat katseita ja myös hänen tarinansa kiehtoi.

Macronia 24 vuotta vanhempi Brigitte Macron oli entinen opettaja, joka oli ollut aiemmin naimisissa ja rakastunut oppilaaseensa, vain 17-vuotiaaseen Emmanuel Macroniin.

Macronien rakkaustarina on poikkeuksellinen ja herättää siksi paljon kiinnostusta. Pariskunta on ollut naimissa vuodesta 2007, mutta seurustellut paljon pidempään. 66-vuotias Brigitte ja 41-vuotias Emmanuel olivat aluksi kielletty pari, joka myöhemmin vakiintui sekä ranskalaisten että myös kansainvälisen yleisön suosikiksi.

Tällä viikolla julkaistava Sylvie Bommelin uutuuskirja Il Venait d’Avoir Dix-Sept Ans (eng. He Had Just Turned 17, suom. Hän oli juuri täyttänyt 17) kertoo viimein lisää presidenttiparin häkellyttävästä rakkaustarinasta.

Voitonsuudelma! Brigitte suuteli puolisoaan, kun tämä voitti presidentinvaalit vuonna 2017.­

Laajan artikkelin kirjasta tehneen Telegraph-lehden mukaan Bommelin kirja pyrkii selvittämään, mikä ihme sai naimisissa olevan, nelikymppisen opettajan aloittamaan suhteen teinipojan kanssa, joka oli nuorempi kuin hänen oma poikansa? Miksi Brigitte päätyi eroon ja mikä Ranskan presidenttiparissa on niin kiehtovaa?

Macronien rakkaustarina alkoi, kun Brigitte Trogneux toimi nuoren Emmanuelin ranskan opettajana. Myös Brigitten oma tytär oli samalla luokalla ja tunsi Emmanuelin.

Telegraphin mukaan tulevaa presidenttiä kuvaillaan uutuuskirjassa äärimmäisen älykkääksi ja lahjakkaaksi lapseksi. Hänen kanssaan samalla luokalla ollut Brigitten Laurence-tytär kertoi äidilleen hämmästyttävän fiksusta pojasta.

– Äiti, luokallamme on hullu poika, joka tietää kaikesta kaiken, Il Venait d’Avoir Dix-Sept Ans -kirja kertoo Laurencen sanoneen.

Telegraphin mukaan Emmanuel ihastui pian päätä pahkaa viehättävään opettajaansa. Hän pyrki tekemänä vaikutuksen opettajaansa lainaamalla tämän suosikkikirjailijaa esseessään ja luultavasti myös onnistui siinä, sillä opettajan ja oppilaan välinen suhde alkoi muuttua. Brigitte lähentyi pikku hiljaa oppilaansa kanssa, vaikka tämä oli vasta teini-iässä.

Brigitte Macron kertoi aiemmin Elle-lehden haastattelussa, että hän tajusi nopeasti erityisen suhteensa Emmanueliin. Hän yritti panna tunteilleen hanttiin, mutta huhut alkoivat levitä nopeasti.

–  Välillämme ei vielä silloin ollut mitään, mutta huhut olivat jo alkaneet levitä. Ajattelin koko ajan lapsiani silloin, Brigitte kertoi Elle-lehdelle aiemmin.

Samaan aikaan Brigitte oli tahollaan ollut naimisissa jo liki kaksi vuosikymmentä ja saanut pankkiiripuolisonsa André Auzièren kolme lasta, Emmanuelin kanssa samanikäisen Laurencen sekä nuoremman tyttären ja vanhemman pojan.

Telegraphin mukaan Brigitten puolisoa, herra Auzièrea kuvaillaan uutuuskirjassa komeaksi, tummaksi ja pitkäksi mieheksi, joka kuitenkin oli melko tylsää seuraa. Hänen kerrotaan olleen hiljainen ja illalliskutsuillaan hän tuskin avasi suutaan. Brigitte sen sijaan säteili valoa ja oli hyvin sosiaalinen.

Kun Brigitten ja nuoren Emmanuelin suhde lämpeni, järkyttyivät Macronin vanhemmat. Telegraphin mukaan he pitivät suhdetta huomattavasti vanhempaan naiseen täysin sopimattomana ja lähettivät poikansa opiskelemaan Pariisiin.

Emmanuel kuitenkin jatkoi opettajansa tapailua ja uutuuskirjan mukaan suhde eteni pian fyysiseksi. Poikkeuksellinen suhde aiheutti järjestelyitä myös Brigitten perhe-elämään.

– Isäni työskenteli Lillessä ja tuli kotiin viikonloppuisin. Minä olin äitini kanssa viikolla ja viikonloppuna isäni kanssa, kun äiti meni tapamaan Emmanuelia, Brigitten tytär Tiphaine kertoo Bommelin kirjassa.

Brigitten avioliitto ensimmäisen puolisonsa kanssa päättyi virallisesti vuonna 2006 ja vuotta myöhemmin hän asteli avioon nuoren rakkaansa kanssa. Macronien häitä vietettiin Telegraphin mukaan täsmälleen samassa paikassa Le Touquetissa kuin Brigitten ensimmäisiä häitä 33 vuotta aiemmin. Häiden aikaan Brigitte oli 54-vuotias ja Emmanuel 29-vuotias.

Telegraphin mukaan Brigitten perhe on ottanut hyvin vastaan Macronin ja tämän lapset tulevat hyvin toimeen presidentin kanssa. Emmanuel toimii isoisäpuolena heidän lapsilleen, mutta isäpuoleksi hän ei ole koskaan edes yrittänyt nuoren ikänsä vuoksi. Brigitten ex-puoliso ei ole kommentoinut entisen vaimonsa uutta liittoa koskaan julkisesti ja on halunnut pysytellä poissa julkisuudesta.

Parin suhdetta kuvaillaan lämpimäksi ja terveeksi. Bommellin kirjassa todetaan, että jokainen joka on viettänyt aikaa heidän kanssaan, on varmasti huomannut, että heidän rakkautensa on selvästi aitoa.

Rouva Macron on kertonut haastatteluissa, että hänen ja Emmanuelin ikäerolla ei ole pariskunnalle itselleen mitään merkitystä.

– Tietysti se näkyy aamiaispöydässä; minulla on ryppyni, mutta hän on siloposkinen. Mutta näin se vain on, hän sanoi Ellelle.

Vaikka poikkeuksellisesti alkanut suhde on aiheuttanut vuosien varrella runsaasti kohua ja skandaalin, ei siitä ole koitunut Macroneille virallisesti haittaa. Brigitte ei joutunut luopumaan sen vuoksi opettajan työstä, vaan hän lopetti työnsä muista syistä vasta neljä vuotta sitten.

Telegraphin mukaan Ranskan presidentin puoliso kuitenkin suunnittelee palaavansa sinne, mistä kaikki alkoi – luokkahuoneeseen ja opettajaksi.

Brigitte Macron vietti viime kesänä aikaa Helsingissä rouva Jenni Haukion kanssa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?