Lavalle kuolleen mallin viimeisistä hetkistä tihkui uutta tietoa – lääkärit antoivat arvionsa Talesin, 26, traagisesta kohtalosta - Viihde - Ilta-Sanomat

Lavalle kuolleen mallin viimeisistä hetkistä tihkui uutta tietoa – lääkärit antoivat arvionsa Talesin, 26, traagisesta kohtalosta

Sao Paulon muotiviikoilla lavalle kuolleen brasilialaismallin kohtalo nousi otsikoihin viikonloppuna. Nyt lääkärit ovat arvioineet muotimaailmaa järkyttäneen tapauksen.

29.4.2019 12:36

Sao Paulossa Brasiliassa vietettiin viikonloppuna muotiviikkoja, joissa nähtiin tämän hetken kuumimpien muotisuunnittelijoiden upeita näytöksiä. Merkittävä muotitapahtuma oli täynnä maan eturivin muotivaikuttajia ja malleja.

Muotiviikot saivat kuitenkin dramaattisen käänteen, kun 26-vuotias brasilialaismalli Tales Soares lyyhistyi lavalle kesken näytöksen. Tales Cottanakin tunnettu Soares esitteli muotinäytöksessä Ocksa-brändin vaatteita.

Tales Cotta tallentui viimeisiä kertoja kameraan Sao Paulon muotiviikoilla. Kuva otettu lauantaina 27.4.­

Kaikki vaikutti normaalilta siihen asti, kunnes Soares aivan yllättäen lyyhistyi maahan koko yleisön edessä. Hetken aikaa vaikutti siltä, että dramaattinen käänne kuului muotinäytökseen.

Pian ensiapuhenkilökunta kuitenkin syöksyi paikalle, eikä kenellekään jäänyt enää epäselväksi tilanteen vakavuus. Soaresia yritettiin elvyttää, mutta tuloksetta. Hänet kiidätettiin sairaalaan, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Ensiapuhenkilökunta teki parhaansa, mutta mitään ei ollut tehtävissä.­

Kuolinsyy on edelleen epäselvä, mutta The Sunin mukaan Soares saattoi kärsiä synnynnäisestä sairaudesta. Miehen agentti Rogério Campaneli kommentoi järkyttävää tilannetta medialle suru-uutisen selvittyä.

– Tämä on ollut shokeeraava tapahtumasarja, jota on vaikea ymmärtää. Kaikki tapahtui niin äkkiä ja odottamatta. Hän suuteli perässä kävellyttä ystäväänsä lavan takana, käveli yhtä itsevarmasti lavalle kuin aina ennenkin, sitten yhtäkkiä menetti tasapainonsa ja kaatui, agentti kuvaili viimeisiä hetkiä.

Agentin mukaan lääkärit olivat epäilleet, että Soares menehtyi heti maahan lyyhistyttyään.

– Lääkärit näkivät tilanteesta videon, ja heidän mukaansa hän saattoi kuolla jo näytöslavalle.

Äkillinen kuolema sai lääkärit epäilemään, että Soares saattoi kärsiä jostakin piilevästä synnynnäisestä sairaudesta, jota ei koskaan oltu diagnosoitu.

Tätä tukee myös se, ettei Soaresin siskolla Gabrielle Gomesilla ollut mitään tietoa, että hänen veljellään olisi ollut minkäänlaisia terveysongelmia.

– Olemme todella peloissamme ja järkyttyneitä tapahtuneesta. Hän oli todella terve, söi terveellisesti ja kuntoili joka päivä, sisko kertoo.

Soaresin perhe katsoi muotinäytöstä kotonaan, noin 800 kilometrin päässä Manhuaçussa. Pian he huomasivat, ettei heidän poikansa palannutkaan lavalle. Soaresin äiti soitti tapahtuman järjestäjille selvittääkseen mistä on kysymys.

– He vastasivat, että hän on sairastunut ja joutunut lähtemään sairaalaan. Sitten järjestäjät soittivat uudelleen ja kertoivat, että hän on menehtynyt, sisko kertoo surullisena.

Perhe ehti jutella Soaresin kanssa videon välityksellä juuri ennen näytöstä. Tällöin kaikki oli normaalisti.

Sao Paolon muotiviikot ovat erittäin suuri tapahtuma. Muotiviikot jakoivat lämpimät osanottonsa Soaresin perheelle ja läheisille järkyttävän tilanteen johdosta. Myös Soaresin edustama Ocksa-brändi julkaisi surunvalittelunsa.

– Lähetämme vilpittömät osanottomme Tales Soaresin perheelle ja ystäville. Pyydämme ystäviemme lähettämään rukouksia ja hyvää energiaa tämän äärettömän tuskan keskellä, Ocksa kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?