Reijo Taipaleen Krista-tytär kertoo isänsä viimeisistä hetkistä – ”Hän vietti hyvää elämää loppuun saakka” - Viihde - Ilta-Sanomat

Reijo Taipaleen Krista-tytär kertoo isänsä viimeisistä hetkistä – ”Hän vietti hyvää elämää loppuun saakka”

Krista Taipaleen mukaan hänen isänsä viimeiset vuodet olivat seesteisiä muistisairaudesta huolimatta.

27.4.2019 17:44

Iskelmälaulaja Reijo Taipaleen kuolema järkytti lauantaina suomalaisia syvästi. Taipaleen omaiset kertoivat, että laulaja menehtyi perjantaina 26. huhtikuuta 79-vuotiaana.

Taipaletta jäävät kaipaamaan vaimo Anita ja kolme lasta sekä neljä lastenlasta. Taipaleen tytär Krista Taipale kertoo nyt IS:lle, että rakkaan isän kuolema tuntuu äärimmäisen musertavalta.

– Tämä suru ja kaipaus on ihan valtavan musertavaa. Ei ole sanoja tällä hetkellä. Onneksi jäljellä on kauniita ja lämpöisiä muistoja, Krista kertoo puhelimitse IS:lle.

Krista asuu tällä hetkellä ulkomailla, mutta ehti hyvästelemään isänsä ennen tämän kuolemaa. Hän kertoo, että laulajalegendan viimeiset hetket olivat hyvin rauhalliset.

– Pääsin hyvästelemään hänet. Isä nukkui hyvin kauniisti ja rauhallisesti pois. Hän pääsi sinne Satumaahan, kuten olemme perheen kanssa todenneet. Nyt isä on siellä rauhassa, Krista sanoo.

Reijo Taipaletta jäävät kaipaamaan perheen lisäksi myös laulajan fanit. Rakastettu iskelmätähti teki vuosikymmenien mittaisen uran ja kosketti monien elämää. Kuva vuodelta 2007.

Taipale ei viime vuosina ollut juuri julkisuudessa. Laulaja sairasti pitkään muistisairautta eikä keikkailut enää viimeisinä vuosinaan.

Tyttären mukaan Taipaleen elämä oli kuitenkin seesteistä ja onnellista. Perhe vietti kesiä yhdessä ja Krista kävi säännöllisesti tapaamassa isäänsä. Tapaamisten välillä yhteyttä pidettiin tiuhaan tahtiin.

– Hän vietti hyvää elämää ihan loppuun saakka. Hän viihtyi perhepiirissä ja nautti äidin kanssa ansaituista eläkepäivistä. He viettivät paljon aikaa rakkaalla Miehikkälän mökillään, matkustelivat välillä ja kävivät katsomassa meitä lapsia. Heillä oli rikasta ja hyvää elämää, Krista kertoo.

Työ oli Taipaleelle aina äärimmäisen tärkeää. Krista kokee, että laulaminen oli hänen isälleen elämäntehtävä, jota tämä halusi toteuttaa niin pitkään kuin pystyi.

– Hän teki hyvin pitkään töitä, vielä ihan muutamia vuosia sitten – niin pitkään kuin pystyi. Se kertoi siitä, kuinka tärkeänä isä koki työnsä. Hän halusi palvella suomalaisia ja laulaa heille tuoden iloa ja lohtua heidän elämäänsä. Ja niin hän myös teki.

Reijo ja Anita Taipale kuvattuna Helsingissä vuonna 2015.

Taipaleen omaiset julkaisivat lauantaina tiedotteen, jossa he toivoivat kukkavihkojen ja adressien sijaan tekemään lahjoituksen Suomen Aivosäätiön Alzheimer tutkimusrahaston tilille. Krista Taipale kertoo, että asia on perheelle erittäin tärkeä.

– Se on meiltä harras toive. Isähän kärsi muistisairaudesta ja siksi meille olisi tärkeää, että siihen liittyvää tutkimusta voidaan viedä eteenpäin.

Muistisairaus näkyi tyttären mukaan Taipaleen elämässä tämän viimeisinä vuosina. Silti arki saatiin järjestettyä niin, että elämä pysyi mielekkäänä ja hyvänä.

– Tietysti elämässä piti ottaa se huomioon, että muistisairaudessa on omat haasteensa aina. Sairaus näkyi isän arjessa, mutta he järjestivät äidin kanssa asiat niin, että siitä huolimatta oli mahdollista viettää hyvää elämää tosi pitkään.

Taipale oli perhekeskeinen mies, joka oli aina kiinnostunut lastensa asioista.

Taipale ehti olla naimissa Anita-puolisonsa kanssa lähes 55 vuotta. Laulaja olikin tyttärensä mukaan hyvin perhekeskeinen mies, joka vietti paljon aikaa sekä lastensa että myöhemmin lastenlastensa kanssa. Taipale kuskasi lapsiaan musiikkiharrastuksiin ja puuhasi heidän kanssaan mahdollisimman paljon.

– Hän oli hyvin läheinen isä meille kaikille ja myöhemmin lapsenlapsille. Meillä oli aina ja on yhä hyvin läheinen perhe. Isä oli aina kiinnostunut meidän kaikkien elämistämme. Perhe oli hänelle tärkeä vastapaino työlle, sillä perhe oli hänelle se paikka, jossa hän latasi voimia ja rauhoittui, Krista sanoo.

Yksi muisto isästä on Kristalle erityisen rakas: yhteiset kalareissut Miehikkälän mökillä.

– Olin isän kalatyttö. Me olimme kalakavereita. Kävimme mökillä uistelemassa ja virvelöimässä. Ne olivat ihania retkiä, Krista huokaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?