Sara Chafak on julkaissut Instagramissa yli 1000 kuvaa – tilittää nyt filtterien ja kimalluksen täyttämän maailman varjopuolista: ”Välillä en yhtään jaksaisi sitä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sara Chafak on julkaissut Instagramissa yli 1000 kuvaa – tilittää nyt filtterien ja kimalluksen täyttämän maailman varjopuolista: ”Välillä en yhtään jaksaisi sitä”

Sara Chafak kertoo sosiaalisen median huonoista puolista IS:n haastattelussa.

Sara Chafak tienaa rahaa somepäivitystensä avulla.­

27.4.2019 12:01

Missikaunotar Sara Chafakilla on Instagramissa yli 124 000 seuraajaa, ja hän tienaa nykyään osan elannostaan kuvapalvelun avulla. Hän sopii mainostajien kanssa yhteistyöprojekteja ja tekee erilaisia maksettuja sisältöjä.

Somettaminen on parhaimmillaan hauskaa puuhaa, mutta varsinainen sometähteys vaatii kovaa työtä.

– Omiin julkaisuihini käytän ehkä kymmenen minuuttia, mutta jos minulla on jokin työprojekti somessa, niin siihen voi mennä monta päivää. Harmittaa, kun sanotaan, että se on helppoa työtä. Sitä se ei ole, Chafak sanoo.

Tätä artikkelia kirjoittaessa Chafakin Instagram-tilillä on julkaistu yhteensä 1 070 kuvapäivitystä. Se tarkoittaa sitä, että hän on julkaissut kuuden viime vuoden aikana keskimäärin 14 julkaisua kuukaudessa.

– Nyt en ole jaksanut avata koko Instagramia pariin päivään. Tänään täytyy taas postata yksi yhteistyökuvio. Katson sitten sen jälkeen, jaksanko selailla sitä sen enempää.

Some on Saralle tiukkaa bisnestä. Yhteistyöjulkaisuihin kuluu aikaa helposti useampia päiviä.­

Jos jatkuva somen selailu käy tavallisenkin ihmisen hermoille, ”sometyöläistä” se voikin rasittaa vielä enemmän.

– Jos otan itsestäni jonkin tavallisen kuvan ja laitan siihen filtereitä ja kaikkea, mitä enemmän katson sitä kuvaa, sitä enemmän olen, että ääh... Välillä en yhtään jaksaisi sitä, Chafak myöntää.

Ilkeä kirjoittelu ja haukkuminen netissä ovat asioita, joita Chafak ei hyväksy lainkaan.

– Vihapostin kanssa minulla on täysin nollatoleranssi. Jos näen kuvissani kommentteja, jotka loukkaavat tai ärsyttävät minua, poistan kommentin ja blokkaan sen käyttäjän välittömästi.

Usein käy niin, että kun hän estää törkeyksiä kirjoitelleen kommentoijan, hän saakin pian jotain toista reittiä pitkin pyynnön, että voisiko eston ottaa pois.

– Siihen vastaan, että mieti ensi kerralla tarkemmin, miten käyttäydyt. Jos minua haluaa seurata somessa, niin pitää osata käyttäytyä hyvin. Muuten sinne ei ole mitään asiaa.

Toisaalta työstä saa myös paljon hyvää mieltä. Chafak kertoo, että Instagramissa ovat nykyään muotia sellaiset kuvat, joissa tapahtuu jotain mielenkiintoista. Pelkät kasvokuvat eivät enää kiinnosta.

– Jos saan otettua vaikka jonkin tosi ihanan auringonlaskukuvan, niin saatan olla tosi innostunut sitä julkaistessani. Hyvistä kuvista tulee kiva mieli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?