Tanja Karpela, 48, teki harvinaisen paluun julkisuuteen – tältä parrasvaloista kadonnut ex-ministeri näyttää nykyään

Julkaistu:

Tanja Karpela teki keskiviikkona harvinaisen esiintymisen julkisuudessa pitäessään puheen Keskustan eläkkeelle jäävälle pääsihteerille Seija Turtiaiselle.
Entinen ministeri ja missi Tanja Karpela teki keskiviikkona harvinaisen esiintymisen julkisuudessa. 48-vuotias Karpela piti puheen Tasa-arvo on tehtävä -seminaarissa, joka järjestettiin Keskustan eläkkeelle jäävän pääsihteerin Seija Turtiaisen kunniaksi. Karpelan esiintymisestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Turtiainen on Keskustan eduskuntaryhmän ensimmäinen naispääsihteeri ja läheinen Karpelalle, sillä hän työskenteli Karpelan erityisavustajana hänen ministerivuosinaan.

–  Meillä on Suomessa aina ollut vahvoja naisia – Minna Canthista Lenita Airistoon ja Sofi Oksaseen, unohtamatta lukemattomia muita rohkeita naisia, jotka ovat kaikki omalla sarallaan ja omalla tavallaan raivanneet tietä, muuttaneet asenteitamme, herättäneet ajattelemaan ja ravistaneet ennakkoluulojamme. Ilman rohkeita naisiamme moni asia tasa-arvon osalta olisi kauempana tavoitteesta, Karpela lausui Turtiaiselle laatimassa puheessaan.

– Rohkeana vaikuttajana olen aina pitänyt päivän kunniavierastamme ja hyvää ystävääni Seija Turtiaista. Seijan sanavalmius ja rohkeus ilmaista mielipiteitä on innoittanut ja rohkaissut jatkamaan silloinkin, kun vastassa on ollut asennevuori, jonka yli oli kiivettävä, hän jatkoi.


Tätä nykyä lyhyttä hiusmallia suosiva Karpela toimi kulttuuriministerinä vuosina 2003–2007 ja kansanedustajana vuoteen 2011 asti.

Sen jälkeen hän on pitänyt hiljaiseloa ja pysytellyt poissa parrasvaloista. Nyt hän kuitenkin teki harvinaisen julkisen esiintymisen entisen erityisavustajansa kunniaksi.

Karpela nähtiin lavalla elegantissa kampauksessa, silmälaseissa ja tyylitellyssä asussa.


Tilaisuudessa olivat läsnä myös muun muassa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja kansanedustaja Antti Kaikkonen. Karpela halasi lämpimästi Turtiaista pidettyään puheensa.

Karpela siirtyi kansanedustajan tehtävistään työskentelemään kutsumustehtävässään koirakouluttajana. Hänellä on aviomiehensä Janne Erjolan kanssa yritys Salossa, joka tarjoaa koirien koulutuspalveluja sekä hoitolan koirille.


Koirien hyvinvointi on lähellä eläinrakkaan Karpelan sydäntä. Ilta-Sanomat haastatteli Karpelaa aiheesta marraskuussa 2014.

– On harhaluulo, että kaikilla suomalaisilla koirilla menisi hyvin. Kaltoin kohdeltuja on valitettavasti jonoksi asti. Meille tulee koiria, joita on hakattu, viillelty, pentutehtailtu tai käytetty koiratappeluissa. Kaikkea on nähty, vakava Karpela sanoi tuolloin IS:lle.

Salon Seudun Sanomien vuonna 2015 julkaistun artikkelin mukaan Karpelan Chanti-koirasta tuli Suomen ensimmäinen liito-oravien etsimiseen käytettävä hajukoira.

Tanja Karpela on politiikan lisäksi kunnostautunut missikilpailuissa.

Karpela (o.s. Vienonen) valittiin Miss Suomeksi vuonna 1991. Hän oli tällöin 20-vuotias. Ennen Miss Suomi -kisoja Karpela kruunattiin Miss Turuksi, Miss Yyteriksi ja Aurinkotytöksi.

Karpela on myöntänyt, että missitausta loi paineita poliitikon uran alkuaikoihin. Uskottavuus piti ansaita itse.

– On siinä tietynlainen taakka, jos tausta on ihan toisaalta kuin politiikasta, Karpela myönsi haastattelussa vuonna 2011.


Tanja Karpela avioitui Totti Karpelan kanssa kesällä 1995. Pari erosi neljä vuotta myöhemmin. Heillä on vuosina 1995 ja 1998 syntyneet lapset.

Keväällä 2001 Karpela ja tällöin valtiovarainministerinä toiminut Sauli Niinistö myönsivät suhteensa. Kesällä 2002 rakkaus näytti jo hiipuneen, mutta ongelmat voitettiin kesän vaihtuessa syksyksi. Runsaasti mediahuomiota saanut pari kihlautui vuonna 2003, mutta suhde päättyi eroon kesällä 2004.

Vuonna 2006 Karpela avioitui elokuvaohjaaja Olli Saarelan kanssa. Pari erosi vuonna 2008.

Karpelalla ja hänen nykyinen miehensä Janne Erjola kihlautuivat syksyllä 2008. Heidän ensimmäinen yhteinen lapsensa syntyi vuonna 2009.

– Rinnalle on löytynyt nyt sielunkumppani, jonka kanssa on hyvä olla ja elää, Karpela kertoi vuonna 2011.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt