Kaikkien aikojen harvinaisin muumimuki myytiin 9050 eurolla! Tiukka taisto päättyi salaperäisen 41-vuotiaan ”huppunaisen” voittoon

Aki ja Heli Palsanmäen järjestämässä suuressa Muumi-huutokaupassa myytiin kaikkien aikojen harvinaisin Fazer-muumimuki 9050 eurolla.

21.4.2019 14:08

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja hänen vaimonsa Heli Palsanmäki järjestivät Hirvaskankaalla sunnuntaina 21. huhtikuuta tiettävästi maailman suurimman Muumi-huutokaupan.

Yksi pääsiäissunnuntain huutokaupan odotetuimpia hetkiä oli, kun Aki Palsanmäki otti esiin ainutlaatuisen muumimukiharvinaisuuden. Kyseessä oli todellinen muumimukien Graalin malja: Fazer-muumimuki.

Fazer-muumimuki on kaikkien aikojen harvinaisin ja kallein muumimuki. Muki oli Karl Fazer Cafén tekemä tilaus, joka sai alkunsa Fazerin arkistosta löytyneestä Tove Janssonin vuonna 1951 piirtämästä joulumainoksesta. Mukia on tehty vain 400 kappaletta.

Huutokaupan yleisössä kohahti, kun Fazerin muki otettiin esille. Jännittävä huutokauppa eteni tasaiseen tahtiin tarjousten noustessa 50 euroa kerrallaan.

Lopulta muki löysi uuden omistajansa hulppealla hinnalla: 9050 euroa.

– Nyt ei ole pelkästään käsikarvat ylhäällä vaan myös jalkakarvat, Aki kommentoi rahasummaa.

Mukin huusi itselleen yleisössä istunut mystinen 41-vuotias nainen, joka seurasi tarjouskilpailua tiukasti huppu päässään. Voitettuaan tarjouskilpailun nainen vältteli katseita ja peitti kasvonsa kameroilta.

– Minulla on sellainen työ, etten halua olla julkisuudessa. Ihan duunarityössä olen, ei sen ihmeellisempää, nainen kommentoi IS:n toimittajalle.

– Tämä muki oli viimeinen, mikä puuttui. Siksi huusin tämän, hän sanoi.

Hyvällä tuulella ollut nainen antoi mielellään haastattelun, mutta halusi pysyä kuvissa anonyyminä.

Nainen kertoi Muumi-innostuksensa alkaneen jo vuonna 1992, jolloin hän sai ensimmäisen keltaisen muumimukinsa.

– Muutama Muumi-laatta puuttuu vielä, mutta kaikki mukit löytyvät, hän kertoi tyytyväisenä.

– Tämä pääsee muiden mukien joukkoon. Pidän näitä vitriinissä, hän jutteli.

Enempää 41-vuotias nainen ei aikonut huutokaupasta huutaa saatuaan tärkeimmän aarteen itselleen.

– En huuda enää muita, tämä oli nyt tässä, nainen naurahti.

Mukia huutokauppayleisölle esitellyt apumies Markkukin huusi Fazerin harvinaista mukia tasaiseen tahtiin, kunnes 5 000 euron paikkeilla mies alkoi toppuutella.

– Mulla loppu rahat, Markku nauroi tarjousten kasvaessa.

Taannoin samainen muki huutokaupattiin Helsingissä huikeaan 9 000 euron hintaan, joten muki huudettiin nyt niukasti korkeammalla hinnalla.

Oikealla puolella oleva muki on Fazerin harvinaisuus, jota on tehty aikoinaan vain 400 kappaletta.

Kyseessä on todellinen muumimukiharvinaisuus, sillä tämänkaltaisia löytöjä ei tule eteen ihan joka päivä.

– Harvinaisessa Fazerin mukissa saattaa mennä useampia vuosia, ettei niitä näe missään, Aki muistutti.

Pääsiäissunnuntaina uuden kodin saa myös vuonna 2005 julkaistu Muumipeikko unelmoi -muki, jota tehtiin aikoinaan rajoitettu määrä.

– Se on arviolta 1 500–2 000 euron luokkaa, Aki paljasti etukäteen.

Huutokaupassa huudettiin muumimukien lisäksi valtava määrä erilaisia Muumi-tuotteita aina kulhoista, lautasista ja verhoista lähtien.

– Myymme ainoastaan Muumi-tuotteita, mutta mukien lisäksi löytyy muumikulhoja, muumilautasia, muumiverhot ja muumiaiheisia kattovalaisimia, Pikku Myy -kultaraha sekä hopearahakokoelma. Yhteensä tuotteita on huudettavana noin 250 kappaletta, Aki kertoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?