Muumi-huutokauppa täyttyi ääriään myöten – Aki ja Heli Palsanmäki jännittävät erityisesti yhden tuotteen kohtaloa: ”Täällä on kovan luokan harrastajia”

Suuren Muumi-huutokaupan isäntäpari Aki ja Heli Palsanmäki aikovat jatkaa perinnettä, mikäli kauppa käy.

21.4.2019 13:00

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja hänen vaimonsa Heli Palsanmäki järjestävät sunnuntaina 21. huhtikuuta tiettävästi maailman suurimman Muumi-huutokaupan, jossa tarjolla on monenlaisia keräilyharvinaisuuksia.

Palsanmäet kertoivat tunnelmiaan IS:n suorassa lähetyksessä juuri ennen jännittävää kaupankäyntiä. Aurinkoinen pääsiäissunnuntai houkutteli paikalle runsaan yleisön, mikä lämmitti pariskunnan mieltä. Osa joutui jopa seisomaan huutokaupan alkaessa.

– Mua jännittää se, että näistä on maksettu ihan tuhottomasti rahaa! Että tehdäänkö tänään voittoa vai ei, Heli nauroi ISTV:n suorassa lähetyksessä.

Peräti 98% tämän päivän tuotteista ovat samasta paikasta.

– Tässä noin vuosi sitten meihin otti keräilijä yhteyttä, että tämä oli tässä, ja hän haluaisi realisoida tuotteet pois. Teimme diilin, että miten myymme hänen tuotteensa ja täällä ne nyt ovat, Aki ja Heli kertoivat.

Vaikka myynnissä on tänään lukuisia upeita tuotteita huimat 253 kappaletta, niin Akilla ja Helillä oli selvät sävelet sen suhteen, mitkä ovat huutokaupan suurimmat tärpit.

– Fazerin muki ja Muumipeikko unelmoi -muki ovat tämän päivän tärpit, Heli kertoi.

Fazerin mukin myyntihinnasta Akilla ja Helillä oli hieman eri näkemykset. Aki arveli, että hinta kipuaa yli 8 000 euron, mutta Heli ei ollut aivan yhtä toiveikas ja arveli hinnan jäävän alle 8 000 euron.

– Toivon, että hinta alkaisi numerolla 8, Aki totesi.

– Täällä on kovan luokan muumiharrastajia. Tässä on aika paljon yleisön kanssa ollut juttua ja moni on sanonut, että on tullut huutamaan Fazerin mukia paikan päälle, pariskunta paljasti.

– Melkein toivon, että Fazerin muki menisi yleisön ja saliin. Olisi mahtava nähdä uuden omistajan ilme ja hymy, kun hän on tyytyväinen, Aki sanoi

Toki myös ennakkotarjoukset ovat huutokauppakeisarille tärkeitä.

– Satoja ja tuhansia ennakkotarjouksia on tullut, Aki paljastaa.

Myytävänä on myös Markku hoitaa -ohjelmasta tutun Timon moottorisahalla veistämä Muumipappa, Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy, Aki kertoi.

Pariskunta ei ole aiemmin pitänyt muumihuutokauppaa, tai edes minkäänlaista teemahuutokauppaa. Mikäli pääsiäissunnuntain kaupanteko on onnistunutta, aikovat Heli ja Aki tehdä muumihuutokaupasta perinteen.

– Helin kainaloon kun kömmin eilen ja rutistelin ja suukottelin, niin Heli sanoi, että hänellä on ajatus. Tai no, tästä en jatkakaan, Aki nauroi nähdessään vaimonsa ilmeen.

– Mutta Helillä oli siis ajatus, että tehdään tästä perinne. Jos tämä menee hyvin läpi, niin ensi pääsiäisenä on taas muumihuutokauppa. Jos muumibuumi lörpähtää, eikä kukaan osta tuotteita, niin voimme keksiä jonkun toisen teeman. Viiden vuoden päästä hittituote voi olla vaikka Teletapit, niin sitten pidetään sellainen huutokauppa, Aki sanaili.

Muumien katseleminen maistuu myös huutokauppakeisarille, joka tunnustautuu ainakin jonkin sortin faniksi.

– Joskus viikonloppuna, kun avaan telkkarin, niin en vaihda kanavaa, jos Muumit siellä pyörii. Se on myös aikuisten ohjelma. Muumibuumi on aikalailla pinnalla, niistä keskustellaan huoltoasemin kahvipöydissä ja meilläkin niitä myydään joka viikko huutokaupassa. Tämä on meille hyvä myyntiartikkeli.

Myynnissä on myös muita harvinaisia muumimukeja ja Muumi-tuotteita, kuten muumikulhoja, muumilautasia, muumiverhot ja muumiaiheisia kattovalaisimia, Pikku Myy -kultaraha sekä hopearahakokoelma. Yhteensä tuotteita huudetaan noin 250 kappaletta.

ISTV esittää huutokaupan suorana lähetyksenä Hirvaskankaalta klo 12.30 alkaen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?