Vuosi sitten kuolleen Aviciin äiti avautuu ensimmäistä kertaa poikansa kohtalosta: ”On järkyttävää elää surun kanssa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vuosi sitten kuolleen Aviciin äiti avautuu ensimmäistä kertaa poikansa kohtalosta: ”On järkyttävää elää surun kanssa”

Pääsiäislauantaina tulee kuluneeksi vuosi Aviciin maailmaa kohahduttaneesta kuolemasta. DJ-tähden surunmurtama äiti Anki Lidén antoi koskettavan lausunnon ruotsalaislehti Aftonbladetille.

20.4.2019 14:59

Maailmankuulu ruotsalainen DJ-tähti Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, menehtyi pääsiäisenä 20. huhtikuuta 2018 lomamatkallaan Omarissa. Fanit olivat tapahtuneesta surun murtamia, mutta ennen kaikkea menetys kosketti 28-vuotiaana kuolleen dj-tuottajan lähipiiriä.

Nyt vuosi kuoleman jälkeen Berglingin äiti, näyttelijä Anki Lidén, 72, on antanut ruotsalaislehti Aftonbladetille ensimmäisen haastattelunsa. Aviciin vanhemmat julkaisivat heti Berglingin kuoleman jälkeen lyhyen avoimen kirjeen, jossa he kiittivät saamastaan tuesta. Kerta on kuitenkin ensimmäinen, kun äiti antaa haastattelun yksin.

Lidén kertoo lehdelle olevansa edelleen täysin surun murtama. Siksi haastattelu on annettu ruotsalaislehdelle viestien välityksellä, sillä äiti ei kykene vielä puhumaan ääneen suuresta menetyksestään.

– En kykene haastatteluihin, en vain pysty. Jotkut päivät sujuvat, toiset ovat pahempia. Voin vain elää päivä kerrallaan, Lidén sanoo.

– On sietämätöntä, että Tim on poissa ikuisiksi ajoiksi. Se on iskeytynyt tajuntaani vasta äskettäin, ja on järkyttävä elää tämän surun kanssa, hän kertoo.

Äiti kuvailee poikansa olleen syvällinen ja pohdiskeleva taiteilija, joka kantoi suurta taakkaa maailmanmenosta.

– Meidän rakas Tim oli etsijä, nerokas taiteilijasielu, joka pohti aina syntyjä syviä. Ylisuorittava perfektionisti, joka matkusti ja työskenteli täysillä aiheuttaen itselleen erittäin tuskaisaa stressiä.

– Hän todella kamppaili sen kanssa, että mitä elämän tarkoitus ja onnellisuus ovat. Nyt hänen ei tarvitse enää selviytyä. Hänellä on rauha, äiti sanoo.

Perhe päivitti myös Aviciin Instagram-tiliä, jonne ilmestyi pääsiäislauantaina koskettava kuva ja kirjoitus tasan vuosi sitten kuolleelle Berglingille. Kuvatekstiin on kirjoitettu suora lainaus Berglingiltä.

– Levitän positiivisuutta musiikkini ja sanomani kautta. Nautin menestyksestä, mutta en materialistisesta menestyksestä. Tim, 2018, kuvatekstissä lukee.

– Aina sydämissämme, mielessämme ja korvissamme, muistotekstissä todetaan koskettavasti.

Berglingin perheeseen kuuluivat myös isä Klas Bergling, 73, sisko Linda Sterner sekä velipuolet Anton Körberg ja David Bergling.

Vanhemmat astuivat yleisön eteen elokuussa, kun Berglingin kappale Without You voitti Aftonbladetin Rockbjörnen-musiikkipalkinnon.

– Tilanne on ollut likipitäen käsittämätön. Sydämiämme kuitenkin lämmittää, että olette tukenamme vaikeina aikoina. Kiitos kaikille, Berglingin isä Klas lausui tällöin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?