29-vuotiaasta Mariasta tuli ”kelkkakuningatar”, joka vangitsee katseita mykistävillä kuvillaan – nauttii elämästä miesten keskellä - Viihde - Ilta-Sanomat

29-vuotiaasta Mariasta tuli ”kelkkakuningatar”, joka vangitsee katseita mykistävillä kuvillaan – nauttii elämästä miesten keskellä

Maria Sandberg, 29, on tottunut olemaan ainoana naisena miesten keskellä. Moottorikelkkailija ja laskuvarjohyppääjä kerää mainetta miesvaltaisilla aloilla upeilla somekuvillaan.

”Kelkkakuningatar” Maria Sandberg julkaisee näyttäviä Instagram-kuvia.­

20.4.2019 16:19

Norjalainen Maria Sandberg, 29, on suosittu extreme-urheilija, sometähti ja hurjapää. Pohjois-Norjassa asuva Sandberg on tuttu näky Suomen Lapissa, jossa hän käy säännöllisesti ajamassa moottorikelkoilla, lomailemassa ja osallistumassa erilaisiin tapahtumiin.

Sandberg on moottorikelkkavalmistajien brändilähettiläs ja testikuski. Hän myös kilpailee lajin parissa ja tekee haastavia temppuja kelkoilla. Lisäksi 29-vuotias hurjapää on laskuvarjohyppääjä ja lumilautailija.

Sandbergin mukaan hän on erittäin tunnettu etenkin Yhdysvalloissa, jossa fanit jopa piirittävät häntä lentokentillä. Naista tituleerataankin ”kelkkakuningattareksi” ja hänellä on faneja eri puolilla maailmaa.

Osa Sandbergin viehätystä ovat hänen näyttävät Instagram-kuvansa. Moottorikelkkatähti julkaisee tilillään hurjapäisiä kuvia ja videoita tempuistaan ja mykistävistä laskuvarjohypyistään. Hän on yksi harvoista tunnetuista naistähdistä hyvin miesvaltaisissa lajeissa. Sandberg nauttii siitä, että saa viettää paljon aikaa miesten keskellä.

– Minulle on itse asiassa vapauttavaa olla tyttö miesten dominoimassa lajissa. Tyttöjen kanssa on aina draamaa. Ei toki koko aikaa ja kaikkien kanssa, en halua yleistää, mutta kokemusteni perusteella on enemmän hässäkkää, mitä enemmän tyttöjä on samassa paikassa. Se on henkisesti todella uuvuttavaa ja minä kirjaimellisesti pakenen sitä. Miesten kanssa on rennompaa, hän sanoo IS:lle.

Sandberg kertoo, että kun hän aloitti uransa extreme-lajien parissa vajaat kymmenen vuotta sitten, ei niitä harrastavia naisia ollut juuri esillä somessa tai mediassa. Naiset jäivät helposti taka-alalle ja ihmisten huomio keskittyi vain alan miehiin.

– Minun kannalta oli tavallaan hyvä asia, että ihmiset näkivät kaikkialla vain miehiä, kunnes pinkki yksisarvinen saapui, Sandberg vitsailee viitaten pinkkiin tukkaansa.

– Luulen, että hyödyin siitä, että olin yksi ensimmäisistä tytöistä alalla. Olen myös todella tyttömäinen tyttö, vaikka tavallaan en ole sitä lainkaan. Ihmiset pitivät kontrastista. Sain sen vuoksi nopeasti huomiota ja seuraajani lisääntyivät.

Sandberg ei koskaan pyrkinyt tietoisesti sometähdeksi tai moottorikelkkailun kansainväliseksi nimeksi. Sen sijaan hän halusi tehdä sitä, mikä teki hänet onnelliseksi ja mistä hän nautti – ajaa vapaasti luonnossa, saada veren virtaamaan ja tuntea adrenaliiniryöpyn kehossaan.

”Kelkkakuningattarena” Sandbergia kohdellaan yleensä hyvin. Silti miesvaltaisella alalla on tullut vastaan myös epäsopivaa ja ahdistavaa käytöstä.

– Miehet kohtelevat yleensä minua hyvin, mutta aina on myös joitakin kuvottavia ja hävyttömiä tyyppejä. En kiinnitä heihin huomiota, he eivät ole aikani arvoisia. He voivat sekoittaa pääsi ja itsetuntosi vain, jos annat heidän tehdä sen. Minä en koskaan päästä heitä ihon alle. Ja sama pätee myös tyttöihin ja ihmisiin ylipäätään.

Sandbergin Instagram-tilillä on yli 145 000 seuraajaa. Hänen mukaansa heistä on miehiä noin 75 prosenttia ja naisia vain neljäsosa. Silti Sandberg saa naisilta enemmän viestejä kuin miehiltä ja myös hänen Instagramin Tarina-osion kuvia ja videoita katsovat enemmän naiset.

– Aivan kuin tytöt eivät haluaisi seurata minua ja antaa tukea ja arvostustaan... Mutta he katsovat kaikkea, mitä teen ja pitävät viestinsä yksityisinä.

– Rehellisesti en juuri välitä siitä. Haluan käyttää enemmän aikaa seuraajiin, jotka todella pitävät siitä, mitä teen ja tarinastani ja jotka saavat inspiraatiota minua katsoessaan.

Sandberg saa näyttävillä kuvillaan runsaasti huomiota. Hän on pannut merkille, että huomion määrä riippuu hyvin pitkälti siitä, millainen kuva on kyseessä. Sandbergia harmittaa, että yleensä esille pääsevät etenkin ne kuvat, joissa hänellä on mahdollisimman vähän vaatteita.

– Ei ehkä ole shokki, mutta kuvat minusta bikineissä, vähäpukeisena tai super tyttömäisenä saavat enemmän tykkäyksiä kuin laskuvarjohyppy tai kelkkailu. Se tekee minut tavallaan aika surulliseksi, sillä haluaisin ihmisten pitävän siitä mitä teen eikä vain ulkonäöstäni. Mutta yhteiskunta on sellainen enkä aio muuttaa itseäni sen vuoksi.

Sandbergin mukaan hän tulee aina jakamaan mielipiteitä. Siksi hän ei halua mukautua muiden mielipiteisiin, vaan jatkaa valitsemallaan tiellä.

– Joku tulee aina rakastamaan sinua ja joku vihaamaan. Minä haluan vain tehdä työni, elää elämääni ja tehdä asioita, jotka tekevät minulle hyvää ja inspiroivat ihmisiä. Meillä on vain yksi elämä, joten ota siitä kaikki irti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?