Kurre Westerlund, 54, avoimena Kirsi-vaimon syöpätaistelusta – arvomaailma meni täysin uusiksi: ”Tämä on ollut elämämme kovinta aikaa”

Kurre Westerlund kuvailee Kirsi-vaimonsa syöpään sairastumisen olleen elämän kovinta aikaa.

– Minulla on todella kaunis, ihana, viehättävä nainen vaimona ja meistä on tullut parhaita kavereita, Kurre Westerlund kiittää.

19.4.2019 14:02

Showmies Kurre Westerlund on tällä kertaa liikkeellä soolona, mutta mielessä on rakas Kirsi-vaimo, jota hän aikoinaan kosi Suomen kansan edessä suorassa tv-lähetyksessä.

Kirsi oli valittu Miss Suomeksi tammikuussa 1992. Pari tapasi ensi kertaa saman vuoden syksyllä Miss Scandinavia -kisoissa, jossa Kirsi oli kilpailijana ja Kurre laulajana. Seuraavan vuoden 1993 helmikuussa oli taas uudet Miss Suomi -kisat. Tällä kertaa ne pidettiin Lapissa Ylläksellä ja ne voitti Tarja Smura. Ja jälleen Kurre oli paikalla töissä.

– Suorassa lähetyksessä oli kohta, jossa edellisen vuoden Miss Suomi tulee minuutin haastatteluun. Minulla oli smokki päällä ja lauloin ja spiikkasin siinä lähetyksessä. Olin ajatellut aikaisemmin, että jumankauta, tämä on se paikka, missä mä täräytän.

– Aloitan kysymyksellä, että mitä mieltä olet suomalaisesta nykymusiikista. Kirsi vastaa siihen, että osaan laulusi sanat paremmin kuin sinä itse. Seuraavaksi sanon, että mitä mieltä olisit, jos mies näin suorassa lähetyksessä kosisin sinua. Kaikki kohahtivat ja kameramiehet olivat shokissa.

– Ohjaaja Pertti ”Humppis” Humppila pitää ohjelman kasassa ja huutaa lähikuva! Kirsi vastaa lopulta, että kyllä varmaan myöntyisin.

Kurre Westerlund ja Kirsi Syrjänen avioituivat 2004.

Kurren lauluosuus alkoi välittömästi kosinnan jälkeen.

– Lauloin heti perään Armi-valssin Neitosista ken on kaunein. Minulla on todella kaunis, ihana, viehättävä nainen vaimona ja meistä on tullut parhaita kavereita, Kurre kiittää.

Puolitoista viime vuotta vaimo on sairastanut syöpää.

– Kyllä tämä on ollut elämämme kovinta aikaa. Arvomaailma on mennyt täysin uusiksi. Kirsin sairaus ja hoidot jatkuvat. Jokainen, jolle se on osunut omalle kohdalle tietää, että sitä on pitkiä aikoja epätietoisuudessa, löysässä hirressä. Se on ollut sekä Kirsille että perheelle todella raskasta, aviomies kertoo silmät kostuen.

Westerlund ei halua tarkemmin avata, minkä tyyppistä syöpää vastaan vaimo taistelee. Aikaisemmin Kirsi sai solumyrkkyhoitoa ja on juuri aloittanut sädehoidot.

– Tällä hetkellä hänen vointinsa on ihan hyvä. Hoidot jatkuvat. Kun ei tarkkaan tiedä, ei voi oikein puhua, Kurre toteaa hiljaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?