Lumenpudottaja Mika, 55, kihlasi kaksi naista samaan aikaan, nai toisen ja otti molemmista eron – näin hänellä menee nyt: ”Haku päällä koko ajan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lumenpudottaja Mika, 55, kihlasi kaksi naista samaan aikaan, nai toisen ja otti molemmista eron – näin hänellä menee nyt: ”Haku päällä koko ajan”

Mika Grönblad tuli tunnetuksi miehenä, joka kihlasi samaan aikaan kaksi naista. Tammikuussa hänen ja Sonjan liitto tuli päätökseensä. Nyt miehen elämässä puhaltavat aivan uudet tuulet.

Mikan ja Sonjan avio-onni kesti reilut viisi vuotta. Toinen Mikan kihlatuista ei halua olla enää julkisuudessa.­

20.4.2019 6:52

Mika Grönblad kihlasi vuonna 2013 kaksi naista. Tuplaonni kuitenkin päättyi.

IS kertoi harvinaisesta tuplakihlauksesta 2013 syyskuussa. Tuolloin Helsingin Sanomissa julkaistiin samana päivänä kaksi kihlausilmoitusta: sulhanen oli sama, morsian eri. Kihlauspäivillä oli eroa reilu viikko. Kummassakin ilmoituksessa oli teksti ”Olen onnellinen mies”.

Asialla oli helsinkiläinen Mika Grönblad, 55, joka työskenteli lumenpudotushommissa ja kertoi tavanneensa Sonja-puolisonsakin katolla. Toiseen kihlattuunsa hän puolestaan tutustui juhliessaan 50-vuotispäiviään.

Ikäeroa molempiin puolisoihin oli parikymmentä vuotta.

Helsingin käräjäoikeudesta vahvistettiin tammikuussa Ilta-Sanomille, että pari jätti avioerohakemuksen 3.12.2018. Heidät tuomittiin avioeroon 3. tammikuuta 2019. Grönblad ja Sonja hakivat avioeroa yhdessä.

Avioero myönnettiin ilman puolen vuoden harkinta-aikaa, sillä pari asui erillään kaksi vuotta ennen erohakemuksen jättämistä.

Mikan ja Sonjan avio-onni kesti reilut viisi vuotta. Toinen Mikan kihlatuista ei halua olla enää julkisuudessa.­

IS tavoitti tammikuussa vuoden lumisimpana päivänä Grönbladin, joka kertoi parin eronneen jo ”aikoja sitten”. Toteamuksellaan lumenpudottaja viittaa vuoteen 2016, jolloin hän haki avioeroa ensimmäisen kerran. Tuolloin pari antoi kuitenkin erohakemuksen raueta. Myös kihlaus toisen naisen kanssa oli edelleen voimassa hakemuksesta huolimatta.

– Juu, sanotaan vaikka näin, että kasvoimme erilleen, mies pohti hyvillä mielin.

Grönblad kertoo myös toisen kihlauksen purkautuneen. Mies ei kuitenkaan ole jäänyt lumeen makaamaan.

– Tässä mennään kohti uusia haasteita, hän heitti.

– Ehkä pitää alkaa etsimään omanikäistä seuraa, mies jatkoi naurahtaen.

Entiset kihlatut olivat jo entuudestaan kavereita keskenään. Mika Grönblad kertoi Radio Rockin haastattelussa, että mennessään kihloihin hän ei voinut jättää kaasoa yksin. Siispä sormuksen sai toinenkin nuori nainen.

Tuplakihlauksesta huolimatta Grönblad ei ole kannattanut moniavioisuutta.

–  Länsimaiseen kulttuuriin se ei kuulu, että on kahden naisen kanssa naimisissa. Vaikka se olisi mahdollista, en menisi molempien kanssa naimisiin, hän pohti kihlat – monikossa – julkistettuaan.

IS soitti Grönbladille tämän jutun uudelleenjulkaisun yhteydessä. Alkuperäinen juttu tuplaonnen kariutumisesta julkaistiin tammikuussa.

Mitä kuuluu nyt, kun lumenpudotushommia ei enää ole?

– Ihan hyvää kuuluu. Tosin sen jälkeen, kun tämä juttu julkaistiin ensimmäisen kerran, Sonjaan ei ole tarvinnut olla missään yhteydessä. Lumityöt on kuitenkin nyt lopussa ja on uusia haasteita. Olen jäämässä eläkkeelle.

Joko suunnitelmat eläkepäivien varalle on tehty?

– En ole kyllä yhtään miettinyt, että mitä tekisin.

Tämän artikkelin ensimmäisessä versiossa kerroit, että pitäisi alkaa etsiä omanikäistä seuraa. Onko sitä löytynyt?

– Haku on päällä koko ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?