IL: Ohjaaja Jussi Parviaista vastaan on nostettu syyte pahoinpitelystä – ei muista asiasta mitään

Julkaistu:

syyte
Iltalehden mukaan Jussi Parviainen ei muista pahoinpidelleensä ketään.
Ohjaaja Jussi Parviainen vastaan on Iltalehden mukaan nostettu syyte Helsingin käräjäoikeudessa. Iltalehden mukaan Parviainen joutuu vastaamaan syytteeseen pahoinpitelystä, jonka kerrotaan tapahtuneen 4. marraskuuta 2017.

Iltalehti tavoitti Parviaisen, joka oli äärimmäisen hämmentynyt syytteestä. Ohjaaja kertoi IL:lle, ettei muista saaneensa minkäänlaista tiedoksiantoa tulevasta käräjäistunnosta.

– Olen erittäin hämmentynyt. En muista, että olisin pahoinpidellyt ketään tai ollut edes poliisikuulusteluissa, Parviainen sanoo IL:lle.

Iltalehden mukaan Parviaisen haastehakemuksessa on mukana myös naishenkilö, jonka ohjaaja myöntää tuntevansa.

Parviainen kuitenkin totesi, että hänen elämänsä on ollut jo vuosia rauhallista.

– Elämäni on ollut viime vuosina seesteistä. Vuonna 2004 avioeroni yhteydessä oli kuohuntaa, mutta siitäkin on jo vuosia.

Parviainen erosi vuonna 2004 Satu Ruotsalaisesta, jonka kanssa hän avioitui vuonna 2000. Ohjaaja on ollut naimisissa yhteensä neljä kertaa.

Värikäs elämä

Parviaisen ympärillä on kuohunut useita kertoja. Yksi kohuista nousi, kun hän avioitui vuonna 2011 hetkeksi 19-vuotiaan Saana Uimosen kanssa. Parviainen kertoi viime vuonna ilmestyneessä muistelmateoksessaan Jussi Parviainen – Jumalan rakastaja, että hän päätti ajatella tapahtuneesta positiivisesti: hän rakasti, eikä kadu mitään.

Parviainen tunnetaan näytelmäkirjailijana, dramaturgina ja ohjaajana. Hän on ollut esillä teatterimaailmassa ja hänet muistetaan etenkin Jumalan teatterin aiheuttamasta kohusta. Sen jälkimainingeissa Teatterikorkeakoulun dramaturgian lehtorina toiminut Parviainen erosi tehtävästään.

Jumalan teatteri oli neljän teatterikorkeakoulun opiskelijan ryhmä, joka järjesti ”kokeellisen esityksen” Oulun teatteripäivillä vuonna 1987. He ilmoittivat etukäteen, että kyseessä on manifesti siitä, mitä teatteri voisi olla.

Opiskelijat riisuutuivat lavalla alastomiksi ja osoittivat VR:ltä varastetulla jauhesammuttimella kohti yleisöä. Yleisö sai niskaansa myös ruoskaniskuja, jogurttia, ulostetta ja kananmunia.


Esitys aiheutti valtavan kohun ja sen seurauksena Parviaista vaadittiin eroamaan tehtävästään.

Parviainen kertoi IS:lle pari vuotta sitten, että uskoo Jumalan teatterin pilanneen hänen teatteriuransa, sillä tapaus syöpyi monien mieliin.

– Mua on 30 vuotta vituttanut tämä niin paljon. Siinä on monta tuhatta aamua, jolloin olen miettinyt, että miksi nousen sängystä. Lukuun ottamatta lasten hoitamista ja perheen elättämistä, tämä on ollut aivan turhaa aikaa, ohjaaja totesi.