Anna: Ellen Jokikunnas, 42, salasi vuosia lapsettomuutensa – häpeä ja suru olivat musertaa: ”Itkin ja vihasin kroppaani”

Julkaistu:

Juontaja Ellen Jokikunnas puhuu Anna-lehdelle 6,5 vuotta kestäneistä hedelmöityshoidoistaan ja siitä, kuinka lapsettomuus koetteli hänen itsetuntoaan.
Radiosta ja lukuisista tv-ohjelmista tuttu Ellen Jokikunnas, 42, kertoo Anna-lehden haastatteluissa kuulleensa vauvauteluita jo vuosien ajan. Jokikunnas kertoo lehdelle haaveilleensa omasta lapsesta jo pitkään, mutta tienneensä, ettei lapsen saaminen olisi hänelle niin yksinkertaista.

Juontaja sanoo Annalle käyneensä hedelmöityshoidoissa yli kuuden vuoden ajan. Nyt hän ja aviomies Jari odottavat adoptiolasta.

– Minulla todettiin molempien munajohtimien tukos. Umpisuoleni leikattiin, kun olin teini-ikäinen, ja munatorveni ovat saattaneet vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Mutta se voi olla synnynnäistäkin. Syytä ei varmuudella voi tietää, hän sanoo Anna-lehdelle.

Jokikunnas kuvailee haastatteluissa, kuinka raastavalta hedelmöityshoidot tuntuivat hänelle ja hänen puolisolleen Jarille. Hän sanoo lakanneensa laskemasta, kuinka monta munasolua häneltä otettiin talteen ja kuinka mones alkionsiirto oli menossa.

– Itkin ja vihasin kroppaani. Ajattelin, että olin tehnyt kaiken oikein. Olin vaalinut kroppaani, juonut greippimehuni, ja silti se petti minut.


Vain perhe ja läheisimmät ystävät tiesivät lapsettomuudesta. Jokikunnas sanoo katuvansa nyt, että salasi asian niin pitkään. Asiasta puhuminen on auttanut häntä käsittelemään lapsettomuutta.

– Toivon, että puhumalla aiheesta julkisesti voin antaa vertaistukea lapsettomuudesta kärsiville.

Ellen Jokikunnas ja hänen miehensä Jari avioituivat syksyllä 2017. Pari on ollut yhdessä yli yhdeksän vuotta.
– On tärkeää voida joka ikinen päivä nauraa toisen kanssa jollekin asialle. Mielestäni arki on paras asia elämässä, ja sitä sitten värittää sellaiset pienet juhlan hetket. Jos arki ei ole ihanaa, on suhteessa ongelmia, Jokikunnas kertoi IS:lle viime vuonna.

Pariskunta asuu Nurmijärvellä vanhasta rautatieasemasta remontoidussa kodissa. Heillä on kotona kolme kanaa ja kukko, tanskandoggi, maatiaiskissa ja bengalikissa.

– Olen sellainen ihminen, että viihdyn tosi paljon kotona maalla erakkona. Toinen kysymys on, ketkä ovat sellaisia ihmisiä, jotka voin huolia erakkoelämääni. Sitten mulla onkin tässä toinen samanlainen pöljä, joka viihtyy yhtä paljon siellä metsässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt