Jari Sillanpää myy Haaparannassa sijaitsevaa persoonallista merenrantataloaan – omaperäinen ”smurffikeittiö” varastaa huomion

Julkaistu:

asunto
Jari Sillanpää myy Seittenkaaren saarella, Haaparannassa sijaitsevaa omakotitaloaan.
Iskelmälaulaja Jari Sillanpää on laittanut myyntiin jälleen uuden omistamaansa asunnon, Ruotsin Haaparannassa sijaitsevan omakotitalon. Talo on myynnissä ruotsalaisella asuntoja välittävällä Hemnet-sivustolla.

Laulajan edustaja Miia Valenko vahvistaa IS:lle Sillanpään omistavan kiinteistön. Valenkon mukaan Sillanpää on itse ostanut talon aiemmin ja myy sitä nyt.

82-neliöinen talo sijaitsee Seittenkaaren saarella Haaparannan edustalla. Myynti-ilmoituksen mukaan siihen kuuluu 1535 neliön suuruinen tontti. Kiinteistön pyyntihinta on 950 000 Ruotsin kruunua eli vajaat 91 000 euroa.

Vuonna 1933 valmistunut kaksikerroksinen talo on sisustettu hyvin persoonallisesti. Sen keittiö on maalattu kauttaaltaan siniseksi aina lattiaa, kattoa ja kaapistoja myöten. Keittiöstä löytyy perinteinen puuhella ja tilaa ruokailuryhmälle.
Asunnon olohuone puolestaan on punasävyinen – sen lattia ja seinät on maalattu tummanpunaisiksi. Olohuoneesta löytyy tulisija ja muhkea nahkainen sohvaryhmä.

Talon yläkerrassa on makuutilaa. Yksi asunnon makuuhuoneista on sisustettu hillitysti valkoisella, mutta muut tilat räiskyvät pirteän pinkkeinä ja liiloina. Sillanpään omistamassa talossa on myös kylpyhuone ja sauna.

Talon ruotsinkielisessä myynti-ilmoituksessa kerrotaan, että kiinteistö sijaitsee aivan merenrannan tuntumassa lähellä luontoa ja Seittenkaaren saaren kylää. Vapaa-ajanasunto on ilmoituksen mukaan talviasuttava ja sen pihapiirissä aukeaa merinäköala.

Sillanpää on julkaissut aiemmin talostaan kuvia Instagram-tilillään. Hän on esitellyt seuraajilleen sen syvän sinistä keittiötä ja kutsunut huonetta ”smurffikeittiöksi”. Sillanpää on myös vihjaillut kunnostavansa taloa.
Kuvien aihetunnisteissa hän on maininnut myös Airbnb:n, joka on maailmanlaajuinen vuokra-asuntoja välittävä yritys. Airbnb-asunnot ovat yleensä kalustettuja ja täysin varusteltuja, ja suosittuja etenkin matkailijoiden keskuudessa.

Sillanpää omistaa myös toisen Seittenkaaressa sijaitsevan kiinteistön. Laulajan hulppea, kartanotyylinen huvila nähtiin Huvila & Huussi -ohjelmassa vuonna 2008. Laulaja oli tuolloin ostanut talon ja sen piha kunnostettiin ohjelmassa.
Sillanpää kertoi omistamistaan asunnoista ja kiinteistöistä vuonna 2016 ilmestyneessä Paljaana-kirjassa. Sillanpää kertoi kirjassa, että hän omistaa kuusi asuntoa: kaksi kaupunkiasuntoa Helsingissä, omakotitalon Vihdissä, Jarin isän asuttaman asunnon Haaparannan saaristossa sekä asunnot Espanjan Aurinkorannikolla Benalmadenassa ja Thaimaa Pattayalla.
Espanjassa sijaitsevaa asuntoaan Sillanpää on kirjan mukaan vuokrannut ulkopuolisille. Thaimaan Pattayan asunnon hän puolestaan laittoi myyntiin viime keväänä. Myös Sillanpään hulppea kattohuoneisto Helsingin Punavuoressa on myynnissä. Tällä hetkellä ylellistä asuntoa remontoidaan täysin ja sen pyyntihinta on 2,5 miljoonaa euroa.