Luksustuotteilla rikastuneelta Bernard Arnaultilta ja hänen perheeltään upea ele: aikovat lahjoittaa 200 miljoonaa euroa Notre Damen kunnostukseen

Julkaistu:

Notre Dame
Notre Damen kunnostajat saavat melkoisen avustuksen.
Bernard Arnault on ylellisyystuotteita valmistavan LVMH:n toimitusjohtaja ja hän omistaa yhtiöstä noin kolmasosan.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE on ranskalainen ylellisyystuotteita valmistava ja markkinoiva yritys. LVMH:n omistamia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi samppanjavalmistajat Moët & Chandon, Mercier, Veuve Clicquot-Ponsardin, Cloudy Bay, Krug ja Mercier sekä konjakinvalmistaja Hennessy, kellovalmistajat Hublot ja Tag Heuer sekä muotimerkit Louis Vuitton, Donna Karan ja Kenzo.

Arnaultin omaisuuden arvo oli helmikuussa 2018 noin 65,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria, mikä tekee hänestä maailman 7. rikkaimman ja Euroopan rikkaimman henkilön.
Reuters uutisoi tänään, että Arnaultin perhe ja LVMH aikovat lahjoittaa 200 miljoonaa euroa Notre Damen kunnostamiseen.

– Arnaultin perhe ja heidän yrityksensä haluavat osoittaa solidaarisuuttaan tämän kansallisen tragedian keskellä ja he ovat ilmoittaneet olevansa mukana katedraalin uudelleenrakentamisessa, joka on koko Ranskan symboli, tiedotteessa todetaan.

Arnault on jo toinen suurlahjoittaja. Hollywood-tähti Salma Hayekin, 52, ranskalainen miljardööripuoliso Francois-Henri Pinault on kertonut lahjoittavansa 100 miljoonaa euroa Notre Damen restaurointiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt