93-vuotias näyttelijälegenda ei suostu luopumaan viinin lipittämisestä tai tupakasta – viis veisaa lääkärien varoituksista: ”Kuolen kuitenkin kohta”

Julkaistu:

Tv-tähti June Brown viis veisaa lääkärien varoituksista, vaan hän aikoo omien sanojensa mukaan nauttia viimeisistä elinvuosistaan täysin rinnoin.
Pian 93 vuotta täyttävä June Brown on yksi Britannian tunnetuimmista tv-kasvoista. Brown on esittänyt Dot Cottonia huippusuositussa EastEnders-saippuasarjassa yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Radio Timesin haastattelussa piipahtanut näyttelijä sanoo, ettei ole juuri muuttanut elintapojaan iän myötä. Hän sanoo käyttävänsä edelleen alkoholia ja polttavansa tupakkaa. Niistä hän ei luovu, sanoivat lääkärit mitä tahansa.

– Kuolen kuitenkin kohta, niin miksi en nauttisi olostani? Brown täräyttää radiohaastattelussa.

– Rakastan punaviiniä ja tummaa suklaata, vaikka olenkin sille allerginen ja se saa minut aivastelemaan. Guinness-olut auttaa minua pysymään tässä painossa. Ei minun tarvitse vahtia mitä syön tai juon.

Näyttelijä sanoo polttaneensa tupakkaa yli 70 vuoden ajan. Hän kokeili vaihtaa sähkötupakkaan, mutta Brown kuvailee sen olleen painava ja epäkäytännöllinen.

– Mitä järkeä on laskea kuinka monta tupakkaa poltan päivässä? Olen polttanut yli 70 vuoden ajan, Brown napauttaa.


Brown kertoo Radio Timesille ihmettelevänsä sähkötupakan lisäksi myös muita nykyajan teknisiä vempaimia.

– Minulla on iPhone, mutta se muistuttaa liikaa tietokonetta. Kaiken tämän teknologian pitäisi tuoda ihmisiä lähemmäksi toisiaan, mutta iäkkäät ihmiset eivät opi käyttämään niitä, niin he tuntevat olonsa vielä eristäytyneemmäksi, Brown huomauttaa.


Näyttelijän mukaan hän aikoo jatkaa työskentelyä niin pitkään kuin mahdollista, eikä haaveile eläkkeestä.

– Työnteko pitää minut hengissä, hän uskoo.