Jari Sillanpään 2,55 miljoonan euron Helsingin-lukaali parhaillaan täysremontissa – katso kuvat 236 neliön kattohuoneistosta

Julkaistu:

kattohuoneisto
Asunnon myyntiä hoitavan Kaisa Liskin mukaan remontti on vaikeuttanut asunnon myyntiä.
Laulaja Jari Sillanpään Helsingin Punavuoressa sijaitseva, myynnissä oleva kattohuoneisto on parhaillaan täydessä remontissa. Asunnon myyntiä hoitava Kaisa Liskin mukaan asunto remontoidaan kauttaaltaan. Asunto tuli myyntiin viime vuoden lokakuussa.

Remontti hidastaa Liskin mukaan kaupankäyntiä.

– Se on ollut hankalaa. Se on niin paperoitu remonttipaperilla, että siitä ei näe, miten ihana se on. Siellä on käynyt aika paljon kiinnostuneita.


Asunto pannaan täysin uuteen uskoon. Liski odottelee parhaillaan sen valmistumista kuumeisesti.

– Siellä muutetaan sävymaailmaa ja laitetaan listoja ja valaisimia. Kylpyhuoneen laatat ovat yhä pinoissa. Remontti ei ole edennyt sitä vauhtia, että se näyttäisi vielä 2,5 miljoonan euron asunnolta paikan päällä, Liski kuvailee tilannetta.

– Se koko ajan vähän etenee. Totta kai, kun siinä on hirveästi neliöitä ja paljon tekemistä, niin se voi kestää.


Kattohuoneisto sijaitsee vuonna 1898 valmistuneessa rakennuksessa Ratakadulla. Kaksikerroksisessa asunnossa on seitsemän huonetta, avokeittiö, sauna, ja kattoterassi. Siihen kuuluu myös erillinen yksiö omalla sisäänkäynnillä.


Asunnossa on 236,6 neliötä ja sen myyntihinta on 2,55 miljoonaa euroa. Hinta on pysynyt samana remontista huolimatta. Yhtiövastike hoitovastikkeen ja rahoitusvastikkeen kanssa melko muhkeat 1747,51 euroa.

Sillanpää ei ehtinyt asunnossa paria vuotta pidempään asua, sillä hän osti sen kesällä 2016. Sillanpää maksoi asunnosta vuonna 2016 ilmestyneen Paljaana-kirjan mukaan 2,3 miljoonaa euroa.

Kirjan mukaan Sillanpää suunnitteli asuntoon jo tuolloin remonttia. Sillanpään ajatuksissa oli tuolloin viherseinä, ja portugalilaistyylinen lattialaatoitus.


Käynnissä olevassa remontissa tehdään siitä tehdään hyvin eri tyylinen kuin Sillanpään aiempi visio. Liski kuvailee asunnon tulevaa sävymaailmaa ja tunnelmaa tyylikkään harmoniseksi.

– Tässä tavoitellaan sitä, että se on täysin muuttovalmis. Tiedän, mitä sinne tulee, ja kyllä siitä tulee hieno. Laadukas, harmoninen ja zen, tosi tyylikäs eikä yhtään öky. Skandinaavisia luonnonsävyjä, merenrantakallion harmaata, Hangon rantahiekan väriä, syvää palisanteripuuta, kuvailee Liski asunnon tulevaa värimaailmaa.


Sillanpää halusi itse laittaa myynnissä olevan asunnon uusiksi.

– Rehellisesti sanottuna se oli ihan valmis asunto jo ennenkin remonttia, mutta Jari halusi tehdä siitä itse vielä makeamman. Odotamme kieli pitkällä, että se valmistuu ja pääsemme oikeasti näyttämään, kuinka upea se on.

”Hintanäkemykset eivät kohdanneet”

Asunnosta kiinnostuneita ostajia on Liskin mukaan ollut, mutta suurin osa heistä haluaa odottaa remontin valmistumista.

– Vähän väliä joku siellä käy, mutta kaikki jäävät odottamaan lopputulosta. Yksi asiakas harkitsi, että voisi tehdä sen remontin loppuun, mutta hintanäkemykset eivät kohdanneet. Ostaja oli sitä mieltä, että oman työn osuus oli hieman arvokkaampi. Niin se usein menee.


Paljaana-kirjan mukaan Sillanpäällä oli kirjan julkaisuhetkellä kuusi asuntoa: kaksi kaupunkiasuntoa Helsingissä, omakotitalo Vihdissä, Jarin isän asuttama asunto Haaparannan saaristossa, sekä asunnot Espanjan Aurinkorannikolla Benalmadenassa ja Thaimaa Pattayalla. Espanjan asuntoaan hän on kirjan mukaan vuokrannut ulkopuolisille.

Thaimaan Pattayan asunnon Sillanpää laittoi sittemmin viime keväänä myyntiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt