Vesa Keskisen brasilialainen Jane-vaimo kertoo, millaista arki Tuurissa todellisuudessa on – kotiutumisessa suuria haasteita

rac

Julkaistu:

tuuri
Vesa Keskisen Jane-vaimo tekee ankarasti töitä sopeutuakseen Suomeen.
Vesa Keskisen vaimo Jane päästää tv-katsojat kurkistamaan arkeensa TV5:n Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset -ohjelmassa. Brasiliasta kotoisin oleva Jane työskentelee nyt kyläkaupan vaateosastolla ja pyörittää perheen kiireistä lapsiarkea.

Jane kertoo ohjelmassa rehellisesti, ettei Suomeen kotiutuminen ole ollut kaikista helpointa. Janen muuttaessa Brasiliasta Suomeen jäivät kotimaahan perhe ja ystävät.

– Sanoin joskus, että tämä on helppoa. Ei tämä ole helppoa, Jane kertoo ohjelmassa.

Hän ei silti haikaile takaisin kotimaahansa Brasiliaan, vaan on vaikeiden vuosien jälkeen ruvennut viihtymään Suomessa.

– En enää haluaisi palata Brasiliaan. Tällä hetkellä Brasiliaan ei kannata mennä, Jane sanoo.

Jane sanoo kamppailevansa hyvin samanlaisten asioiden kanssa kuin muutkin pikkulapsien äidit. Aika ei tunnu millään riittävän kaikkeen.

– Ajan joka päivä Seinäjoelle suomen tunneille ja ei ole helppoa saada aika riittämään kaikkeen, Jane huokaa.


Tuurin kyläkaupassa työskentely on Janelle mieluisaa puuhaa ja samalla hän pääsee harjoittelemaan suomen kieltä.

– Pidän työnteosta koska saan puhua ihmisten kanssa ja harjoitella suomea. Osaan suomea jo hieman, mutta haluan vain oppia lisää. Suomi on tosi vaikea kieli. Todella vaikea, Jane sanoo.
Jane on selviytynyt kielimuurista työtovereidensa avulla, eikä arkaile pyytää apua, jos asiakkaiden kanssa yhteistä kieltä ei löydy.

– Jos asiakas ei puhu englantia, niin pyydän tytöiltä apua, koska en aina ymmärrä.

– Nykyään pidän Suomea kotinani. Viihdyn täällä hyvin nyt ja pidän ihmisistä täällä. Kolme vuotta sitten oli vaikeampaa. Olen löytänyt täältä ystäviä ja minulla on kaikkea. Olen onnellinen täällä, hän hymyilee.

Vesa Keskinen kertoi hiljattain Ilta-Sanomien haastattelussa hänen ja Janen elävän hyvin tavallista lapsiperheen arkea. Kun lapset Toivo, 3, ja Maria, 5, ovat päivähoidossa, Jane opiskelee suomen kieltä ja työskentelee Kyläkaupassa.

Työajalla Jane ja Vesa eivät liikaa toisiaan näe, sillä Vesa tekee hommia ympäri Kyläkauppaa. Janella on myös oma pomonsa. Pari kertoi IS:lle Janen ottavan enemmän vastuuta lapsista ja vievän lapset päiväkotiin, joten perheen pienokaiset kiukuttelevat aamutoimien ohessa enemmän äidilleen.

Vesa Keskinen myönsi juuri tällaisten pikkujuttujen aiheuttavan perheessä riitaa.

– Se on hankalaa, koska lapset pitäisi saada päiväkotiin, mutta Jane on aina myöhässä. Riitelemme juuri tällaisista pienistä asioita, hän sanoi.
Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset TV5 maanantaisin klo 21.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt