Tässä ovat sähäkät Wellnessmalli-finalistit: 40 kilon painonpudottaja, ex-näyttelijä... Äänestä näyttävistä kaunottarista suosikkiasi! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tässä ovat sähäkät Wellnessmalli-finalistit: 40 kilon painonpudottaja, ex-näyttelijä... Äänestä näyttävistä kaunottarista suosikkiasi!

Kymmenen sporttista kaunotarta kisaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Wellnessmallin tittelistä. Aikaisemmin Fitnessmalli-kilpailuna tunnetun taiston taso on kovempi kuin koskaan.

Tässä ovat uudet Wellnessmalli-finalistit.­

15.4.2019 7:01

Wellnessmalli-finalistit valittiin 11. huhtikuuta vietetyssä casting-päivässä. Kilpailuun haki tänä vuonna yli 400 nuorta naista, joista Villa Grandessa pidettyyn semifinaaliin valittiin 36 semifinalistia. Kokelaita testattiin useissa tiukoissa kokeessa, joissa mitattiin heittäytymiskykyä, sosiaalisen median taitoja sekä palavaa halua hyvinvointialalle.

Aiemmin Fitnessmalli-kilpailuna tunnettu kisa koki omistajanvaihdon myötä reippaan uudistuksen. Omistajat Anni Vallius, Nanna Karalahti ja Karoliina Koivisto painottavat, että voittaja on tänä vuonna monipuolinen ja osaava persoona, jolla on finaalin ratkettua kehittyneet taidot toimia valovoimaisena hyvinvointialan esikuvana.

– Tänä vuonna kilpailijoille ei ole dieettejä tai ruokaohjelmia. Sen sijaan erilaisia välitehtäviä tulee olemaan koko kesän ajan, joiden perusteella meille löytyy ensimmäinen Wellnessmalli, Vallius selvitti.

Tuomariston muodostavat tänä vuonna kilpailun omistajien ja viime vuoden voittaja Maiju Riskalan lisäksi tuomaristossa tullaan näkemään mm. F1-tähti Kimi Räikkösen puoliso Minttu Räikkönen. Minttu arvioi finalistien kuvauksellisuutta.

Jutun lopusta löydät äänestyksen, jossa voit antaa äänesi suosikillesi!

1. Tarja Karmavuo, 25, Vantaa, vaatemyyjä

Haluan auttaa ihmisiä voimaan hyvin, sillä olen itse kokenut, millaista on voida huonosti sekä fyysisesti että psyykkisesti. Koen olevani samaistuttava. Rankka koulukiusaaminen ja sai minut masentumaan jo kouluikäisenä. Aloin tunnesyömään ja painoni nousi pahimmillaan 115 kiloon. Elämäni muuttui muutama vuosi sen jälkeen, kun sain tyttäreni. Tajusin, kuinka huonosti voin ja päätin tehdä elämänmuutoksen. Aloin pikku hiljaa syömään terveellisemmin ja liikkumaan enemmän. En olisi koskaan voinut kuvitella, kuinka hyvä olo terveellisistä elintavoista tulee. Nykyään painan 76 kiloa.

Instagramissa: @tartci

2. Claudia Relander, 21, Turku, markkinointiopiskelija ja personal trainer

Omaan terveelliset elämäntavat ja pitkän urheilutaustan. Olen ulospäinsuuntautunut ja ihmisläheinen. Olen suomenruotsalainen ja haluan tuoda kilpailuun mukaan kaksikielistä tekemistä. Olen huomannut omassa kaveriporukassani, että monilla ruotsia äidinkielenään puhuvilla on kynnys lähestyä ihmisiä suomeksi. Haluan olla kaksikielinen hyvinvointivaikuttaja. Olen hakenut kilpailuun aiemmin, mutta en päässyt silloin edes semifinaaliin. Olen iloinen kilpailun muutoksesta Wellnessmalliksi, sillä se vastaa paremmin omia arvojani.

Instagramissa: @claudiarelander

3. Veera Könönen, 20, Kuopio, personal trainer, urheiluliikemyyjä

Haluan olla nuorille aito esikuva. Julkaisen sosiaaliseen mediaan myös epätäydellisiä ja meikittömiä kuvia. Hoikkakaan ei näytä kaikissa kuvissa täydelliseltä. Olen huumorintajuinen, hauska ja minulla on valtavirrasta erottuva tyyli. Olen soittanut yhdeksän vuotta aktiivisesti viulua, kitaraa, pianoa ja kannelta sekä ottanut laulutunteja. Musiikki on elämässäni todella vahvasti läsnä. Nykyään harrastan musiikkia omaksi ilokseni ja keskityn työhöni sekä treenaamiseen. Mielestäni hyvinvointialalla ei vielä tuoda tarpeeksi esiin hetkiä oikeasta elämästä.

Instagramissa: @wellnessweera

4. Sanni Saarinen, 24, Helsinki, vakuutusalalla, sosiaalisen median tuottaja

Haluan kannustaa ihmisiä suhtautumaan itseensä lempeämmin ja armollisemmin. Näen tämän kisan ponnahduslautana ja mahdollisuutena suuntautua hyvinvointialalle. Teen tällä hetkellä töitä vakuutusalalla, mutta hoidan yhden yrityksen sosiaalista mediaa. Haluaisin tehdä sitä enemmän. Olen huumorintajuinen, luotettava, rempseä ja ystävällinen. Hyvinvointi ei ole mielestäni hampaat irvessä suorittamista vaan elämästä nauttimista. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti.

Instagramissa: @sannisaarinen

5. Nea Mikkola, 21, Turku, valmentaja, personal trainer

Olen valtavan kiinnostunut urheilusta, liikunnasta sekä ravinnosta ja opiskellut niitä itsenäisesti paljon. Haluaisin päästä jakamaan oppimaani tietotaitoa muille ja auttaa ihmisiä. Olen harrastanut koko lapsuuteni ja nuoruuteni joukkuevoimistelua. Aloin käymään kuntosalilla voimistelu-uran jälkeen, kun minua haukuttiin liian laihaksi. Se tuntui pahalta, sillä olen luonnostaan hoikka, eikä minulla ei ole koskaan ollut ongelmia vartaloni kanssa. Haluan korostaa, ettei toisen ulkonäköä saa kritisoida, oli minkä kokoinen tahansa. Toisten kehuminen on ihanaa, mutta vartalo on jokaisen oma asia.

Instagramissa: @neavilhelmiina

6. Sirja Pasanen, 24, Kerava, sisustusmyyjä (äitiyslomalla)

Koin jonkinlaisen valaistumisen, kun poikani syntyi kahdeksan kuukautta sitten. Pojallani ilmeni suolisto-oireita, minkä vuoksi jouduin noudattamaan hyvin tarkkaa imetysdieettiä. Huomasin, että voin itse paljon paremmin jätettyäni pois lisäaineet. Liputan puhtaan ruoan puolesta. Olen huomannut, että ihmiset eivät usein ajattele yhtään, mitä laittavat suuhunsa. Haluan herätellä ihmisiä katsomaan lautaselleen ja pohtimaan omia syömisiään. Etsin jatkuvasti lisää tietoa, jotta osaan perustella valintojani vastaväittäjille. Aiemmin ajattelin ulkonäkökeskeisemmin, mutta nykyään arvostan enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Instagramissa: @sirjapasanen

7. Alisa Talasma, 19, Espoo, ylioppilas, voimisteluvalmentaja

Haluan auttaa ihmisiä löytämään sisältään sisältäkumpuavan onnellisuuden ja hyvinvoinnin. Olen sairastanut nuoruudessani syömishäiriön, jonka puhkeamiseen sosiaalisen median luomat ulkonäköpaineet olivat suuressa osassa. Olen ollut nuorena epävarma. Liikkuminen on opettanut minua arvostamaan itseäni ja olemaan enemmän sujut itseni kanssa. Haluan tuoda esiin sosiaalisen median pimeää puolta, joka luo nuorille kohtuuttomia ulkonäköpaineita ja jopa kannustaa epärealistisiin kauneusihanteisiin. Elämä on niin paljon siistimpää, kun elämästään tekee omannäköistä.

Instagramissa: @alisatalasma

8. Tiia Maaranen, 20, Espoo (Kouvola), personal trainer

Olen seurannut kisaa jo aiemmin ja huomannut, että se on muuttunut terveellisempään suuntaan. On tullut halu hyödyntää omaa osaamista personal trainerina ja auttaa ihmisiä. Liikunta-ala on minulle intohimo. Pyrin myös vaikuttamaan positiivisesti ihmisten ajatusmaalimaan myös sosiaalisessa mediassa, mutta haluan tuoda esiin myös huonompia hetkiä. Muutin alaikäisenä Kouvolasta Helsinkiin, jotta voisin käydä Kallion lukion. Huomasin, että sen jälkeen minua alettiin pitää vanhalla kotipaikkakunnallani pinnallisempana. Haluan näyttää, että myös kaunis nainen voi olla älykäs. Pyrin aina etenemään elämässäni eteenpäin.

Instagramissa: @tiiamaaranen

9. Meiju Järvimäki, 19, Kotka, ylioppilas, sijaisopettaja

Osallistuin kilpailuun, sillä haluan oppia itsestäni lisää. Olen oppinut jo nyt hirveästi uutta itsestäni ja vahvuuksistani. Pidän itseäni jokapaikanhöylänä, ja haluan koko ajan enemmän. Sisälläni on jatkuva nälkä, joka ajaa minua kohti uusia haasteita. Minulla on vahva kilpatanssi- ja cheerleadingtausta. Olen tehnyt töitä myös näyttelijänä ja tykkään olla esillä. Haluaisin nostaa esiin sitä, että urheilu on kaikkien juttu ja kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän yhdessä.

Instagramissa: @meiju_maariaa

10. Karoliina Mäkelä, 19, Helsinki (Hämeenlinna), lähihoitaja, personal trainer, osteopatiaopiskelija

Olen ollut nuorempana epävarma itsestäni ja minulla on ollut huono itsetunto. Kun löysin kuntosaliharjoittelun, itsetuntoni parani, mutta olen joutunut tekemään asian kanssa paljon töitä. Olen oppinut näkemään, että meitä on monenlaisia, ja siksi haluan kannustaa muita uskomaan itseensä ja mahdollisuuksiinsa. Opiskelen tällä hetkellä osteopatiaa, sillä olen kiinnostunut mielen ja kehon vaikutuksista toisiinsa. Olen empatiakykyinen ja kannan helposti myös muiden murheita. Tämä kisa on ollut unelmani jo 13-vuotiaasta asti.

Instagramissa: @karoliinamakela

Wellnessmalli-kilpailun finaali käydään I Love Me -messuilla Helsingin messukeskuksessa 18.–20. lokakuuta.

Meikki: Pretty By Flormar, Heidi Kämppi ja Iia Salmi, Hiukset: Parturi-kampaamo Bow, Noora Himmanen, Heli Kaikkonen, Annika Saari ja Marita Stenius, Vaatteet: Leggou, Rusketus: Vita Liberata, Terhi Ristilä

Tässä ovat uudet Wellnessmalli-finalistit.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?