Lola Odusoga julkaisi rehellisen bikinikuvan – avautuu blogissaan kuviensa muokkaamisesta: ”Kroppani muotoon on puututtu” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lola Odusoga julkaisi rehellisen bikinikuvan – avautuu blogissaan kuviensa muokkaamisesta: ”Kroppani muotoon on puututtu”

Lola Odusoga kirjoittaa blogissaan ulkonäkökeskeisyydestä ja kertoo, ettei koskaan käsittele kuviaan.

Lola Odusoga avautuu blogissaan kuvankäsittelystä.­

13.4.2019 18:35

Lola Odusogasta nousi 90-luvulla yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimpia missikaunottaria, kun hän voitti ensin Miss Suomi 1996 -kilpailun ja sen jälkeen sijoittui kolmanneksi saman vuoden Miss Universum -kisoissa.

Nyt Selviytyjät Suomi -ohjelmassa tällä kaudella mukana oleva tv-kasvo muistelee blogissaan aikaa, jolloin kuvanmuokkaus ei vielä ollut arkipäivää.

– Mielestäni se, ettei jaa itsestään yhtäkään rehellistä kuvaa, viestii muille, ettei kelpaa ja riitä sellaisena kuin on. Tämä huolestuttaa nuoria seuraajia ajatellen. Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee, mutta itse haluan kantaa vastuun esimerkistäni. Se on mielestäni meidän erinäisten vaikuttajien ehdoton velvoite, Odusoga kirjoittaa.

Odusoga kertoo järkyttyneensä käsitellyistä lehtikuvistaan.

Lola Odusoga on mukana Selviytyjät Suomi -ohjelman tällä kaudella.­

– Ainakin kerran reiteni muokattiin pienemmäksi, ja joissain tapauksissa kropan muotoon on puututtu. Yleisimmät shoppaukset kohdallani ovat värit ja jokin kasvoissa näkyvä silotus, Odusoga kirjoittaa.

– Itselleni on tärkeää, että tehdessäni työtä, jossa kohtaan ihmisiä keikoilla ja projektien yhteydessä päivittäin, kuvani vastaavat todellisuutta. Pahinta olisi, kun joku keikalla toteaisi, että ”olet kuvissa paljon upeampi, et näytä yhtään samalta.” Mulla se on mennyt aina onneksi toisin päin, on tultu sanomaan, etteivät kuvat tee oikeutta, olet livenä parempi, hän kirjoittaa.

Blogikirjoituksensa lisäksi Odusoga julkaisi blogissaan ja Instagramissa kuvan, jota on käsitelty vain suuren arven osalta.

– En photoshoppaa mun kuvia, toisin kun monet muut. En hoikista, en pyöristä, en kavenna, en levennä, en suurenna, lisää.. nada, kirjoittaa Odusoga Instagram-julkaisun kuvatekstissä.

Selvityjät Suomi puhutti

Odusoga on ottanut blogissaan aiemmin kantaa Selvityjät Suomi -ohjelman perusteella hänestä saatuun kuvaan.

Odusoga kertoi pitkässä kirjoituksessaan, että hän halusi olla pelaaja, joka jää viimeisenä jäljelle. Hänen mukaansa avain onnistumiseen ja ovelaan peliin oli päätös, jonka hän teki ennen kuin lähti sarjan kuvauksiin.

– Mitä se sitten vaatii? Se vaatii ainakin multa täydellisen tunteiden sivuun jättämisen. Piti siis päättää, että pysyy koko ajan sisällä pelissä, eikä lähde tunteilemaan eikä kiintymään ihmisiin, ei luomaan yhtäkään ystävyyssuhdetta. Ne luotaisiin sitten pelin päättymisen jälkeen, Odusoga kirjoitti tuolloin Apu-lehden blogissa.

Lola Odusoga vuonna 1996 Miss Suomi -kiertueella.­

– Tässä piti olla kylmän viileä, laskelmoiva ja välttää kiintymästä kehenkään, koska puukko voi heilua selän takana milloin vain. Koko ajan piti muistuttaa että kyse on pelistä, eivätkä ihmiset ole täällä sitä mitä ovat oikeassa elämässä, jokaisella on jokin rooli jonkinlaisena pelinappulana. Niin myös minulla.

Odusoga muistutti, että televisiossa nähdään vain murto-osa siitä, mitä Filippiineillä todella tapahtui. Puolitoista tuntia kestävästä jaksosta jää pois paljon keskusteluja, tapahtumia ja kieroilua.

Odusoga korosti myös sitä, että vaikka tv-katsoja näkee liittoumat ja kilpailijoiden keskinäiset keskustelut, eivät he itse tienneet saarella, mitä muut puhuivat tai suunnittelivat. Odusoga onkin hämmästynyt katsottuaan Selviytyjiä tv:stä, sillä hän ei kokenut olevansa johtavassa asemassa muihin nähden tai pystyvänsä manipuloimaan heitä puolelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?