Syyttäjä: Michael Jacksonia hyväksikäytöstä syyttävän miehen taustoista paljastui ikävä yllätys - Viihde - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Michael Jacksonia hyväksikäytöstä syyttävän miehen taustoista paljastui ikävä yllätys

Michael Jackson kuoli vuonna 2009, mutta häneen liittyvä oikeudenkäynti ei ole vielä lähelläkään loppua.

Julkaistu: 13.4.2019 14:25

Brittilehti sai haltuunsa oikeuden asiakirjoja, jotka paljastavat syyttäjän uusimman aseen Wade Robsonia vastaan.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että poptähti Michael Jacksonin perikuntaa vastaan oikeudessa taistelevan Wade Robsonin menneisyydestä on paljastunut oikeudenkäynnin kannalta ikäviä yksityiskohtia.

Daily Mail on saanut haltuunsa oikeuden asiakirjoja, joista selviää, että Robson yritti myydä Michael Jacksonin hyväksikäytöstä kertovan paljastuskirjan julkaisuoikeuksia valtavilla rahasummilla eri kustantamoille jo vuonna 2013.

Kun lukuisat kustantamot olivat käännyttäneet Robsonin oveltaan, hän vei asian oikeuteen ja aloitti oikeustaistelun, jota käydään vielä tänä päivänä. Viimeisimmän väitteen mukaan Robson olisikin aloittanut oikeustaistelun turhauduttuaan siitä, että ei saanut paljastuskirjalleen rahakasta diiliä.

Oikeudenkäynnin kannalta merkittävää on syyttäjän mukaan se, että Robson ei ole antanut kaikkia tapaukseen liittyviä asiakirjoja vapaasti tutkittavaksi. Hän on kieltäytynyt luovuttamasta tapauksen kannalta ”merkittävää tietoa” sisältäviä sähköpostiviestiketjuja oikeudelle. Nämä viestiketjut pitävät sisällään muun muassa yli 50 viestiä, jotka hän on lähettänyt aiheesta omalle äidilleen.

Kuvamateriaalia Leaving Neverland -dokumentista. Kuvassa Wade Robson lapsena.

Robsonia ja toista väitetysti lapsuudessaan hyväksikäytettyä miestä, James Safechuckia oikeudessa edustava asianajaja Vince Finaldi on jo jyrähtänyt, että syyttäjän himoitsemat dokumentit edustavat ”yksipuolisia näkemyksiä”. Asianajaja lausui oikeudessa, että kyseessä on vain Jacksonin perikunnan asianajajien temppu, jolla he yrittävät jyrätä uhrit jälleen kerran.

– He ovat samoja asianajajia, jotka ovat puolustaneet Jacksonia hänen teoiltaan jo yli 30 vuotta, Finaldi huomautti.

Tämä on vain yksi käänne mittavassa oikeustaistelussa, jonka loppusuora ei vielä todellakaan ole näkyvissä. Oikeudenkäynnin keskiössä on HBO:n julkaisema Leaving Neverland -dokumentti, joka esitettiin hiljattain myös Suomessa Ylellä.

Dokumentin on kerrottu olevan todella kylmäävää katsottavaa, sillä Safechuck ja Robson kertovat siinä hyvin yksityiskohtaisesti siitä, miten Jackson olisi hyväksikäyttänyt heitä lapsena.

Jacksonin perikunta on korostanut, että vuonna 2005 poptähti vapautettiin hyväksikäyttösyytteistä, eikä häntä koskaan tuomittu oikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?