60-vuotias stand up -koomikko kuoli kesken esityksen – yleisö vain jatkoi nauramistaan, kunnes kauhea tilanne valkeni

Julkaistu:

tragedia
Stand up -komiikan veteraanina Britanniassa tunnettu Ian Cognito kuoli 11. huhtikuuta kesken esityksensä.
Tunnettu brittiläinen stand up -koomikko Ian Cognito, oikealta nimeltään Paul Barbieri kuoli torstaina kesken oman esityksensä Bicesterin pikkukaupungissa Oxfordshiressa. Aiheesta uutisoi brittien yleisradioyhtiö BBC.

60-vuotias koomikko istui kesken esityksen lavalla olleelle tuolille hengittäen raskaasti. Sitten hän meni aivan hiljaiseksi.

Illan juontaja Andrew Bird sanoi, että The Atic -nimiseen baariin kokoontunut yleisö vain jatkoi nauramistaan, sillä he luulivat, että kaikki oli vain vitsailua ja osa esitystä.

Paikalle kutsutun ambulanssin henkilökunta kertoi, että Cognito oli kuollut lavalla ollessaan.
Tapahtuman järjestänyt Bird kertoo, että Cognito oli sanonut ennen esitystään tuntevansa olonsa huonovointiseksi. Hän oli kuitenkin vaatinut päästä esiintymään.

– Hän oli täysin oma itsensä ja hänen äänensä kaikui kovaa. Ajattelin, että hän veti niin hyvän keikan, Bird sanoo BBC:lle.

Kaikkien järkytykseksi Cognito oli vitsaillut lavalla omasta kuolemastaan keikan aikana. ”Kuvitelkaa, jos kuolisin tähän teidän eteenne”, oli koomikko heittänyt.

Bird oli ensimmäinen, joka alkoi aistia jonkin olevan vialla. Kun Cognito oli istunut tuolilla hetken aikaa ihan hiljaa, Bird käveli lavalle tarkistamaan tämän vointia.

– Odotin, että kun kosketan hänen käsivarttaan, hän nostaa päänsä ja huutaa ”buu!”, Bird sanoo.
Lontoossa vuonna 1958 syntynyt koomikko aloitti stand up -uransa jo 80-luvulla. Cognito oli Briteissä tunnettu ”vanhan koulukunnan koomikko”, josta monet nuoremman polven koomikot ottivat oppia.

Koomikkotähti Jimmy Carr muisteli Cognitoa Twitter-viestissään.

– En koskaan unohda sitä, miten ystävällinen hän oli minulle silloin kun aloitin (uraani), enkä sitä, miten helkutin hauska hän oli, Carr kirjoittaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt