Terhi Kokkosen sisko Pauliina, 38, toteutti vihdoin suuren unelmansa – lähti soolouralle: ”Jätän taka-alalle kaikki vertailut isosiskoon”

Julkaistu:

soololevy
Laulaja Pauliina Kokkonen päätti viimein uskaltaa ja lähti tekemään soolouraa. Samalla hän aikoo jättää taka-alalle kaikki vertailut isosiskoonsa Terhiin.
Varjoista valoon. Se oli pitkään Pauliina Kokkosen suuri unelma ja nyt se on toteutunut. Kokkonen, 38, on ponnistanut soolouralle.

Vuodesta 2007 lähtien Kokkonen on esiintynyt Scandinavian Music Groupin (SMG) taustalaulajana, laajasti tunnetun siskonsa Terhi Kokkosen varjossa. Terhi Kokkonen, 44, nousi 1990-luvulla parrasvaloihin yhtenä maineikkaan Ultra Bran jäsenistä, ja vuosituhannen alkupuolelta lähtien hän on toiminut juuri SMG:n päälaulajana. Nyt on pikkusiskon vuoro nousta näkyvästi esiin.

– Laulajana olen tuntenut itseni jo pitempään valmiiksi, mutta en uskaltanut ottaa sitä ratkaisevaa askelta kuin vasta nyt. Tiesin koko ajan, että tätä kohti mennään, mutta olen joskus hieman hidas asioiden kanssa, Pauliina Kokkonen sanoo.

– Ison kynnyksen ylittäminen tuntuu todella kiehtovalta, jännittävältäkin. Olen saanut paljon kannustusta eri tahoilta. Myös Terhiltä, jolta olen vuosien varrella ammentanut paljon erilaisia asioita. Hänellä on ollut suuri vaikutus elämääni.


Viime marraskuussa Kokkoselta ilmestyi debyyttisingle San Francisco, ja nyt tänään perjantaina julkaistaan järvenpääläislähtöisen laulajan debyyttialbumi Valveilla (Hög Records). Siihen hän on säveltänyt ja sanoittanut biisit yhdessä Tapio Viitasaaren kanssa.

– Kappaleideni sielunmaisema kertoo isolta osin omasta elämästäni, vaikka toki olen pöllinyt ajatuksia myös muilta. Sehän on sallittua, laulunopettajana pitkään työskennellyt Kokkonen ruotii hymähdellen.

– Omat mielikuvani kappaleiden tekemiseen kumpuavat usein elämän yksinkertaisista asioista ja hetkistä. Tunne on kaikista tärkeintä.


Kun isosiskot Terhi ja Minna aloittivat nuorena viulunsoiton, pikkusisko Pauliina seurasi pian perässä, jo viisivuotiaana. Siitä lähtien musiikki on kuulunut lähtemättömästi Pauliinan elämään.

– Intoni laulamiseen kasvoi merkittävästi lukioaikoina, kun olin mukana erilaisissa bändiviritelmissä. Aloin käydä säännöllisesti laulutunneilla, ja pian tunsin, että tämä on se mun juttu, Pauliina kertoo.

– Tunsin laulamisen ja esiintymisen heti luontevaksi, mutta tähän pisteeseen kehittyminen otti oman aikansa.

Kokkonen sanoo saaneensa paljon rohkaistusta alan eri vaikuttajilta, muun muassa muusikko Kauko Röyhkältä sekä iskelmälaulaja Tuure Kilpeläiseltä.

– Kauko Röyhkä teki minulle taannoin joitakin tekstejä, ja sen yhteistyön lomassa hän kannusti minua tekemään omia biisejä. Kun hän selvästi uskoi kykyihini, sain siitä lisää itseluottamusta, Kokkonen selvittää.

– Tuure sparraili sävellysten kanssa ja pallottelimme myös tekstejä toisillemme. Syntyi Pauliina Kokkonen ja veljet -bändi, ja pääsin ensimmäistä kertaa keikkailemaan omien kappaleiden kanssa. Viimeisten vuosien aikana suurin tuki on tullut Tapiolta ja tuottaja Artturi Tairalta.


Omien biisien tekeminen ei ole koskaan yksioikoista. Oma maailmansa on myös varsinainen lavaesiintyminen, joka Kokkosen kohdalla muuttuu nyt täysin. Taustalaulajaa ei vastuu varsinaisesti paina, kun taas sooloartisti vastaa käytännössä kaikesta omalla nimellään.

– Sooloartistiksi lähteminen on pelottavaa, mutta kuitenkin juuri sitä, mitä olen aina halunnut tehdä. Se on ihanaa, keväällä ja kesällä keikkalavoilla nähtävä Kokkonen korostaa.

– Laulaja saakin olla hieman pelokas, mutta sille tunteelle ei saa antaa valtaa. Aion myös jättää taka-alalle kaikki vertailut isosiskooni Terhiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt