Jane, 23, kohautti Au pairit Miamissa -sarjassa – kommentoi nyt alkoholinhuuruista laivakohtausta: ”Ehkä muutaman olisi voinut ottaa vähemmän”

Julkaistu:

Au pairit Miamissa -sarjasta tuttu Jane Hölsö joutui myrskyn silmään suorasukaisten kommenttiensa vuoksi. Hän ei kadu kohujulkisuutta, mutta kuvailee sen olleen opettavainen kokemus.
Viime keväänä kotisohvilla kuohahti, kun Seinäjoelta kotoisin oleva Jane Hölsö, 23, asteli tv-kameroiden eteen Ylen huippusuositussa Au pairit Miamissa -sarjassa.

Janen laukomat suorasukaiset kommentit saivat monet suomalaiset kiristelemään hampaitaan. Sosiaalinen media täyttyi kipakoista kommenteista, joissa pahimmissa Janea haukuttiin röyhkeäksi pomottajaksi, joka lähti Miamiin vain bilettämään.

Sellaisia reaktioita Jane tosin osasi tv-katsojilta odottaakin.

– Olen tottunut siihen, että ihmisillä on aina joku mielipide minusta. Että olen perseestä tai tosi kiva. Se on jompikumpi, Jane sanoo.

– Olin varautunut siihen, että sieltä tulee kuraa niskaan. Tiesin kyllä, että kestän sen. Se ei vaikuttanut itsetuntooni. Puhukoot mitä haluavat, jos eivät muuta keksi, hän virnistää.


Au pairit Miamissa -ohjelma nosti Lidlissä myyjänä työskennelleen Janen kertaheitolla julkisuuteen, eikä räväkkä ja suorapuheinen nuori nainen ollut kaikkien mieleen.

– Anonyyminä lähetetty palaute oli huonoa, mutta omalla nimellä ja naamalla lähetetty palaute oli hyvää. On sanottu, että ihanaa, oot asennemuija ja että miten hienoa on, että joku uskaltaa sanoa suoraan.

– Jos lähtisin au pairiksi toista kertaa, niin mitään en muuttaisi. Olisin edelleen sellainen kuin olen. En lähtisi miellyttämään tai esittämään jotain, mitä en ole.

Välit muihin sarjassa nähtyihin au paireihin Joonaan, Neeaan ja Matleenan ovat hyvät, vaikka sarjassa heidän välillään välillä leiskuikin.

– Se saatiin sarjassa näyttämään siltä, että oli draamaa. Eihän meillä oikeasti ollut siellä mitään suurta riitaa, hän huomauttaa.


– En kadu mitään, mutta jos jotain saisin tehdä toisin Au pairit -ohjelmassa, niin se laivareissu... Ehkä muutaman olisi voinut ottaa vähemmän, Jane pohtii.

Laivareissulla hän viittaa Au pairit -sarjassa nähtyyn kohtaukseen, jossa Jane ja muut au pairit suuntasivat bilettämään veneelle. Kotisohvilla kuohahti, kun ilolientä lipittänyt Jane suutahti toiselle au pairille siitä, ettei tämä halunnut juoda alkoholia.

– Faktahan on se, etten ollut syönyt mitään koko päivänä. Minulla oli sellaiset vatsan paljastavat housut, joten ajattelin, että tv-kamera lihottaa anyway, niin olin tietoisesti syömättä. Fireball-shotti nousi päähän, Jane nauraa.

Nyt jälkeenpäin häntä naurattaa jaksosta herännyt keskustelu.

– Kaikille sattuu tällaista, mulle se sattui vaan tv-kameroiden edessä. Toisaalta, ihmiset saivat puhuttavaa ja hyvää viihdettä. Tuntuu, että ettekö te muuta muista koko ohjelmasta, hän nauraa.

– Syytän vähän sitä, että olin ainoa täysi-ikäinen au pair -porukassa ja siksi ainoa, joka sai juoda. Totta kai se näytti siltä, että olen doku, kun muut ei juo.


Välit host-perheeseen – eli äiti Brooklyniin ja isä CJ:n sekä heidän lapsiinsa Phoenixiin ja Ivy Janeen – ovat edelleen läheiset.

– Meillä on oikein hyvät välit. Olin viime kesänä heidän kanssaan Amsterdamissa ja olemme suunnitelleet täksi kesäksi reissua Italiaan.

Jane sanoo olevansa ihmisenä mustavalkoinen. Hänellä on voimakkaat mielipiteet, eikä hän pelkää sanoa niitä ääneen. Ei ihme, että häntä on kosiskeltu tv-ohjelmiin.

– Tosi-tv voi olla todella leimaava. Yritän luoda uraa viihteen parissa, enkä olla vain pelkkä ”Au pair -Jane”. Jos joku kysyy, että olinko sarjassa, niin en sitä kiistä, mutta en tuo sitä kenenkään naamaan, hän korostaa.

Ohjelman kuvausten päätyttyä nuoren naisen elämässä on tapahtunut paljon. Hän muutti Seinäjoelta Helsinkiin ja aloitti työt vuoropäällikkönä.

Janen tulevaisuudenhaaveissa siintävät näyttelijän työt, ja hänet onkin nähty niin mainoskuvauksissa kuin avustajanakin esimerkiksi Salatuissa elämissä, Sykkeessä ja Tuntemattomassa sotilaassa.

– Nämä ovat ne, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja kovasti yritän, että tästä saisi leipäammatin. Se on se, mitä olen lähtenyt tänne Helsinkiin tavoittelemaan. En ihan helpolla luovuta.


Jane kuvailee arkensa olevan hyvin hektistä Helsinkiin muuton jälkeen. Töiden jälkeen päivä jatkuu usein iltaan asti avustajana eri kuvauspaikoilla. Julkisuudesta on ollut myös hyötyä, sillä kuvauksissa arvostetaan sitä, että hänellä on jo kokemusta kameratyöskentelystä.

– Koen, että julkisuus on ollut positiivista. Tunnettavuus on aina hyvästä. Osa arvostaa sitä, että on jo tv-puolen kokemusta ja osaa olla kameran edessä.

Jane nauraa, ettei muutenkaan ole sellainen ihminen, joka jäisi missään tilanteessa seinäruusuksi. Hän tykkää räväyttää, eikä vierasta huomiota.

– Jokainen tekee tyylillään, mutta itse olen valinnut sen polun, että sanon suoraan. Olen päässyt elämässäni pitkälle sillä, että uskallan puhua.