Anna Abreu joutui perumaan keikkansa – fanien huomio kiinnittyi heti yllättävään yksityiskohtaan: laulaja sai viestien vyöryn

Julkaistu:

somepäivitys
Anna Abreu kertoi Instagramissa, että hänellä on ADHD:n piirteitä, mutta se on myös auttanut häntä hänen urallaan.
Laulaja Anna Abreu kirjoitti torstaina Instagramissa terveisiä faneilleen. Abreu kertoi kärsivänsä kotona pahasta flunssasta, mutta toivovansa, että paranee tarpeeksi voidakseen vetää loppuviikon keikkansa kunnialla.

– Just nyt en todellakaan näytä tolta, ku koitan selvitä mun flunssasta peiton alla sen näköisenä et edes mun oma mutsi ei tunnistais mua. Kaikki kuurit päällä ja luotan siihen, että huomenna olen kunnossa ja voidaan vetää Himos Areenalla hullut kostobileet flunssalle mun parantumisen kunniaks! Ps. Mun ADHD ei diggaa täst makoilusta, Abreu kirjoitti.

Abreu kertoi keskiviikkona joutuvansa perumaan torstai-illan keikkansa Tampereella, koska lääkäri on määrännyt hänet puhe- ja laulukieltoon. Lääkärin mukaan lepo on välttämätöntä, ettei laulajan äänihuuliin tule pysyviä vaurioita.

Abreun korvasi Tampereella Union-klubilla laulaja Kasmir.

Abreulla on huomenna perjantaina keikka Himoksella ja lauantaina Helsingissä Allas Sea Poolilla.
Keikkojen perumisen sijaan monet Abreun fanit kiinnittivätkin huomiota yllättävään asiaan Abreun somepostailussa: nimittäin siihen, että Abreu vihjasi päivityksessään kärsivänsä ajoittaisista ADHD-oireista.

Abreu kertoi Instagramin tarinoissaan saaneensa yllättävän ison määrän palautetta liittyen ADHD-diagnoosiin aikuisiällä.

– ADHD:ta ei tarvitse hävetä tai peitellä, vaan mielestäni näistä asioista pitäisi käydä avoimempia keskusteluja ja jakaa kokemuksia, Abreu kirjoitti sen jälkeen faneilleen.


Abreu myös totesi, että hänen omat ADHD-piirteensä ovat saattaneet auttaa häntä musiikkialalla. Hän ei kuitenkaan kerro, onko hänellä diagnosoitu ADHD-piirteitä lääkärillä asti.


Potilaan lääkärilehdessä kerrotaan, että ADHD:n keskeisenä oireena voi pitää tarkkaavuuden pitkäkestoisen ylläpitämisen eli keskittymisen vaikeutta. Kyse on keskittymisen tahdonalaisen säätelyn puutteesta, ei niinkään täydellisestä keskittymisen puutteesta. Keskittyminen voi onnistua erittäin hyvinkin ADHD:sta huolimatta, jos asiat vain ovat potilaalle mieluisia.

Tavallisia piirteitä voivat olla nopea innostuminen, lyhytjaksoinen mielialan vaihtelu ja ärtyneisyys. Hoidossa oikeanlaisella lääkityksellä on merkittävä rooli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt