Aki ja Rita läväyttävät tiskiin totuuden Temptation Islandista – kaikki ei ollutkaan kulissien takana sitä miltä näytti: ”Se oli ihan hirveää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Aki ja Rita läväyttävät tiskiin totuuden Temptation Islandista – kaikki ei ollutkaan kulissien takana sitä miltä näytti: ”Se oli ihan hirveää”

Temptation Island Suomen ensimmäiseltä kaudelta tutut Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen hakivat ohjelmaan tietämättä asioiden todellista laitaa. – Me ei ikinä olisi haettu Temptation Islandille. Ei todellakaan.

12.4.2019 6:57

Kohutun Temptation Island Suomi -ohjelman ensimmäiseltä kaudelta katsojille jäi mieleen sanavalmis Aki Manninen ja urheilullinen aerobicin MM-mitalisti Rita Niemi-Manninen.

Ensimmäistä yhteistä lastaan odottava pariskunta paljastaa, että he päätyivät ensimmäiselle kaudelle mukaan oikeastaan vahingossa vain vuoden seurustelun jälkeen.

Rita näki ilmoituksen uudesta tv-ohjelmasta, johon etsittiin seikkailunhaluisia pariskuntia, jotka olisivat valmiita lähtemään selviytymään paratiisisaarelle ja testaamaan suhteensa lujuutta.

– Mietin, että sehän voi olla ihan mitä vain, vaikka Amazing Race, koska sitä ei ole Suomessa tehty, Rita kertoo.

Akin ja Ritan suhde kesti Temptation Islandin houkutukset.

Pian ohjelman tuottaja soittikin ja pyysi Ritan ja Akin Helsinkiin haastatteluun.

– Ennen kuin pistimme nimet sopimukseen saimme tietää, että kyseessä oli viettelysten saari, Temptation Island.

Siitä penkistä oli moni kääntynyt ympäri ennen Akia ja Ritaa.

– Ajattelimme ensin, että voi taivas. Sitten totesimme, että no, kai me nyt sitten lähdetään, kun Helsinkiinkin ajettiin tätä varten, Rita sanoo.

– Luotin meidän suhteeseen. Totuus on kuitenkin, että me ei ikinä olisi haettu Temptation Islandille. Ei todellakaan, Aki toteaa.

Ensimmäinen kausi kuvattiin loppuvuodesta 2014. Suurin osa ohjelmaan osallistujista oli paljon nuorempia kuin Aki ja Rita. Parin mukaan ohjelman tuotantotiimi pyrki ohjailemaan osallistujien tekemisiä.

– Muistan, kun jouduin esittämään sen drinkkini kanssa, että ihan kuin olisin ollut humalassa. Se oli ihan hirveää. En jaksanut juoda ja tuntui siltä kuin olisin ollut pikkuveljien kanssa leikkimässä, Rita huokaisee

Pariskunnan kotona Porissa pyörii Putin-koiran lisäksi kohta myös parin ensimmäinen lapsi.

Toisaalta se oli hyvä asia, sillä pariskunta erottui edukseen elämänkokemuksellaan.

– Olimme ainoa amerikkalaistyylinen pariskunta, joka siellä on koskaan ollut. Sellaisia ihmisiä toivoin sinne, aikuismaisia pareja, lihaksikkaita miehiä ja kaunisvartisia naisia, Aki toteaa.

He selvisivät viettelysten saarelta onnistujina, ja saivat julkisuuden myötä uusia tv-töitä ja Akin ja Ritan rakkausdieetit -nimisen oman tv-sarjan.

– Ei tullut mieleenkään, että olisin televisiossa mokaillut, kun koko Suomen kansa ja äiti katsoo televisiosta, Aki päivittelee.

Uutta kautta pari on katsonut kotisohvalta ja päivitellyt ohjelman menoa.

– Onhan se viihdettä, mutta varsinkin tämä uusin kausi on todellista lasten räpiköintiä, Rita toteaa.

– Neljän aikaan baarin edessä se överikännit vetänyt tyyppi on todellisuudessa aika yksin, Aki muistuttaa.

– Ohjelmaan osallistuneilla nuorilla miehillä on sellainen ongelma, että niillä ei ole ollut montaa naista elämässä. Kun niille tuodaan lautasellinen hedelmiä nenän eteen, niin totta kai ne tarttuu niihin, Aki sanoo.

Tulevalle pienokaiselle on laitettu kaikki valmiiksi. –Tämä on ainutlaatuista, koska tämä jää todennäköisesti ainoaksi lapseksemme, pariskunta sanoo.

Rita lähti kuvausten päätyttyä melkein heti Martina ja hengenpelastajat -ohjelman kuvauksiin Thaimaahan, joten Aki joutui yksin käsittelemään sitä, mitä tv:ssä näkyi.

– Kyllä siinä oli muutaman kuukauden aika nihkeä olo, mutta ei meitä missään nimessä kaduta, että lähdimme mukaan. Se oli hyvä kokemus, koska emme olisi muuten tässä, pariskunta sanoo.

Viettelysten saarelta selvittyään pari solmi kihlat. Naimisiin he menivät Yyterin rannalla elokuussa 2015, ja nyt parin onni täydentyy mitä suurimmalla lahjalla.

– Meitä ei kaduta, mutta omaa lasta emme päästäisi koskaan Temppareiden kaltaiseen formaattiin, Rita naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?