Anna: Näyttelijä Seppo Pääkkönen, 61, meni naimisiin – rakastui yllättäen 39-vuotiaaseen Sariin ja elää nyt uusperhearkea Kuopiossa

Julkaistu:

rakkaus
Jasper Pääkkösen isä, pitkän linjan näyttelijä Seppo Pääkkönen elää Anna-lehden mukaan uusperhearkea Kuopiossa.
Näyttelijä Seppo Pääkkönen, 61, kertoo tuoreessa Anna-lehdessä rakkaudestaan ja siitä, miten se vei hänet Kuopioon. Pitkän linjan näyttelijällä on takana vaikeita vuosia, joiden aikana hän kävi läpi avioeron ja sairastumisen borrelioosiin.

Nyt Pääkkönen kertoo Annassa elävänsä onnellista aikaa. Hän kertoo menneensä naimisiin viime heinäkuussa uuden naisystävänsä, 39-vuotiaan Sari Paljakan kanssa. Lehden mukaan pari tapasi toisensa Kansallisteatterissa, jossa Pääkkönen työskenteli huimat 33 vuotta ja jossa lavastajana työskentelevä Paljakka oli lavastajan avustajana.

Ennen uutta rakkautta Pääkkönen erosi lastensa, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja tämän pikkuveli Pietu Pääkkösen äidistä. Tuolloin Pääkkönen muutti pois parin yhteisestä Helsingin Kumpulasta kotitalosta ja asettui yksiöön Kulosaareen.

Eron jälkeen Pääkkönen eli synkkiä hetkiä, joiden aikana hän ajatteli, ettei halua enää koskaan sekoittaa elämäänsä rakastumalla. Niin kuitenkin kävi, kun hän alkoi jutella Kansallisteatterissa Paljakan kanssa.

– Vanhempana rakastuminen on enemmän aivokemiaa. Yhtä kaikki, tunne on yhä yhtä iso kuin silloin ennen. On mielettömän upeaa, että vierellä on ihminen, jolle voi sanoa, että rakastaa, Pääkkönen sanoo Annassa.


Annan mukaan pari muutti yhteen kaksi vuotta sitten. Pääkkösen elämään tuli tuolloin myös Paljakan kaksi 10- ja 14-vuotiaat tyttäret. Nyt uusperhe asuu Kuopiossa, jonka kaupunginteatterissa sekä Pääkkönen että Paljakka työskentelevät.

Pääkkönen kertoo Annan haastattelussa olevansa onnellinen ja haluavansa juurtua uuteen kotikaupunkiinsa. Hän iloitsee myös Jasper-poikansa uudesta rakkaasta, muotialalla työskentelevästä espanjalais-filippiiniläisestä Alexandra Escatista. Ensikohtaaminen kansainvälisen kaunottaren kanssa jännitti häntä.

– Mietin, että minkähänlainen prinsessa sieltä tulee. Mutta Alexandra onkin ihan rela ja tavallinen tyyppi. Paitsi, että on tosi pitkä ja kaunis, Pääkkönen sanoo Annassa.

Jasper Pääkkönen on ollut viime aikoina näyttävästi esillä maailmalla. Seppo Pääkkönen kertoi IS:lle viime toukokuussa olevansa ylpeä pojastaan ja tämän saavutuksista.

– Hieno hommahan tämä on ja aivan uskomatonta, hän totesi ylpeänä.


Pääkkönen on seurannut tiiviisti poikansa maailmanvalloitusta. Viime keväänä hän katsoi Cannesin elokuvajuhlilta lähetettyä punaisen maton tilaisuutta netistä. Jasper oli näyttäytyi maailmantähtien keskellä yhdessä ohjaaja Spike Leen kanssa.

– Kyllä oli vähän epäuskoinen olo, kun sitä tähtipölyä katseli. Vähän piti potkaista itseä nilkkaan, ennen kuin uskoi, että kyllä tämä on totta ja oma poika astelee siellä punaisella matolla, Seppo Pääkkönen kommentoi.

– Ylpeyttä nostaa vielä se, kun tietää miten paljon hän on tehnyt tämän eteen työtä. Hänhän on puolittain melkein asunut siellä Jenkkilän päässä kohta kymmenen vuotta. Kaiken muun lisäksi hän on luonut siellä verkostoa ja käynyt paljon koekuvauksissa ja muissa.
Terveyshuolet painoivat

Seppo Pääkkönen kertoi IS:lle viime keväänä myös, että hän valmistautui suureen leikkaukseen, jossa hoidettiin hänen niskaansa. Näyttelijä oli kärsinyt vuosia kovista kivuista ja lihasheikkouksista, joiden syy löytyi niskasta.

– Kyseessä on luudutusleikkaus. Pari nikamaväliä luudutetaan, tehdään uudet välilevyt ja porataan niitä juurikanavia auki, Pääkkönen kertoi.

Aiemmin Pääkkönen sairastui borrelioosiin, joka levisi hänen hermostoonsa. Hän kertoi STT:n haastattelussa pari vuotta sitten, että aluksi hänen vartalonsa jokaista kohtaa särki. Pari vuotta myöhemmin hän huomasi uudelleen hälyttäviä oireita.

– Odotin vuoroani kulisseissa ja jouduin toistamaan itselleni, että nimeni on Seppo, olen teatterilla ja menen kohta näyttämölle tekemään työni. Rajojen hämärtyminen oli pelottavaa, Pääkkönen muisteli tuntemuksiaan.
Lopulta oireille löytyi selitys, kun sairaalassa todettiin, että Pääkkönen sairasti hermostoon levinnyttä borrelioosia.

– Sairastuminen oli ajatteluni käännekohta, vaikka ei mitään selviytymistaistelua ollutkaan. Tulipahan käytyä läpi. Sitä arvostan kuitenkin helvetisti, että voin sanoa olevani jälleen terve, näyttelijä sanoi.